24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVerdictul în cazul de dopaj al lui Lucian Bute ar putea fi anunţat pe 1 decembrie

Verdictul în cazul de dopaj al lui Lucian Bute ar putea fi anunţat pe 1 decembrie

Lucian Bute
Lucian Bute

Pugilistul Lucian Bute poate afla pe 1 decembrie, la Comisia de box şi lupte a districtului Columbia, verdictul în cazul de dopaj cu ostarină, în condiţiile în care românul susţine că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis, ci i-a fost administrat un supliment contaminat, informează Mediafax.

Potrivit presei canadiene, Lucian Bute va afla durata suspendării sale, care va fi de minimum şase luni sau de maximum trei ani. Românul susţine că a fost victima contaminării cu un supliment pentru recuperare fizică care conţinea în mod ilegal urme de ostarină.

În luna august, Comisia de box şi lupte a districtului Columbia a anunţat că proba B recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

Bute şi avocatul său, Howard Jacobs, se vor întâlni în decembrie cu reprezentanţii Comisiei pentru a explica circumstanţele în care s-a produs testul pozitiv, care ar putea evita o suspendare drastică.

Ostarina nu este un steroid, dar are efecte similare de creştere a anduranţei şi a masei musculare. Ostarina se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substanţele interzise din 2008.

Meciul dintre Bute şi Jack s-a terminat la egalitate, aşa că centura WBC a rămas la Badou Jack. Pe 27 mai, Lucian Bute (36 de ani) a fost informat că a picat testul antidoping, întrucât proba sa de urină conţinea urme de ostarină.

Lucian Bute a deţinut titlul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 până în 2012 şi şi-a apărat centura de nouă ori. Boxerul originar din Pechea are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS