17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii n-au găsit golul în Kazahstan (Update)

Tricolorii n-au găsit golul în Kazahstan (Update)

Bogdan Stancu (în galben) şi colegii săi au obţinut doar un punct la Astana (foto: frf.ro)
Bogdan Stancu (în galben) şi colegii săi au obţinut doar un punct la Astana (foto: frf.ro)

Naţionala României a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida disputată ieri seară, la Astana, în compania reprezentativei Kazahstanului, contând pentru etapa a treia din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Tricolorii nu au convins prin jocul lor, întâmpinând probleme din cauza suprafeţei de joc (gazon artificial) şi a frigului. Nici arbitrajul nu a fost de lăudat, fluieraşii portughezi au acceptat jocul foarte dur al gazdelor şi au privat România de un penalti, după un fault evident comis de Akhmetov asupra lui Dragoş Grigore.

Kazahstan: Pokatilov – Beysebekov, Akhmetov, Maliy, Logvinenko, Shomko – Muzhikov, Smakov, Kuat (’86, Tagybergen) – Baizhanov (’66, Nurgaliyev), Khiznichenko (’82, Murtazayev). Selecţioner: T. Baysufinov.

România: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Grigore (’26, Moţi), Toşca – Hoban, R. Marin – A. Popa (’85, Andone), Stanciu, Chipciu (’46, Enache) – Stancu. Selecţioner. C. Daum.

Cartonaşe galbene: Shomko, Kuat.

A arbitrat: M. De Sousa (Portugalia).

Celelalte rezultate din grupa E: Danemarca – Muntenegru 0-1, Polonia – Armenia 2-1.

Clasament: 1. Muntenegru 7 puncte (golaveraj 7-1), 2. Polonia 7 (7-5), 3. România 5 (6-1), 4. Danemarca 3 (3-4), 5. Kazahstan 2 (2-7), 6. Armenia 0 (1-8).

În runda următoare, România va întâlni pe teren propriu pe Polonia (11 noiembrie).

 

Daum, mândru de elevii săi

 

Selecţionerul României, Christoph Daum, a apreciat efortul depus de tricolori la Astana şi s-a împăcat cu rezultatul înregistrat contra Kazahstanului.

„Nu sunt chiar mulţumit de rezultat. Am fost mulţumit de organizarea echipei. Cred că toată lumea trebuie să fie mândră de aceşti jucători, pentru modul cum s-au descurcat, dar ne-a lipsit finalizarea, pasa decisivă. Cred că toată lumea ar trebui să fie mândră de ei, cresc de la meci la meci. Este tot fotbal, nu un sport diferit, dar e foarte dificil să reuşeşti combinaţii pe acest teren. E foarte greu să te adaptezi suprafeţei de joc. Chiar şi aşa am avut ocazii de joc şi sunt mulţumit de modul în care a reacţionat echipa. Am alergat şi am arătat un bun spirit de echipă, dar ne-a lipsit golul. Va fi dificil pentru orice echipă să joace aici şi să câştige. Urmează pentru noi un meci cu Polonia şi sper că vom creşte până atunci, iar toată lumea să facă totul pentru a câştiga. Tot ce am văzut în aceste zile de la jucătorii mei mă face să privesc cu optimism spre viitor. Cred că împreună cu fanii putem rezolva multe probleme. Ei pot fi al doisprezecelea jucător, să împingă echipa de la spate. Nu am putut să îl bag pe Andone mai devreme din cauza problemelor cu accidentările. Aş fi riscat dacă făceam schimbarea cu 20 de minute înainte de final”, a declarat Christoph Daum, la TVR.

 

Stanciu: Suntem dezamăgiţi

 

Spre deosebire de Daum, Nicuşor Stanciu nu a fost prea încântat de reuşitele României.

„Suntem dezamăgiţi pentru că ne-am fi dorit să luăm cele trei puncte şi aici, dar este foarte greu să joci pe o asemenea suprafaţă, împotriva unei astfel de echipe. Am ieşit mai mult loviţi de pe teren, pentru că au jucat foarte dur. Am respectat ce ne-a cerut antrenorul, ne-am creat şanse de a marca şi cred că o puteam face pe final, cu puţin noroc. Şi Polonia a făcut egal pe acest teren şi asta îmi spunea şi un coleg de la Anderlecht, că va fi foarte greu să câştigăm aici. E bine însă că unii dintre noi suntem încă sănătoşi şi acum trebuie să ne pregătim de meciul cu Polonia. Nu oboseala a fost problema, am avut timp să ne refacem după meciul din Armenia”, a declarat Stanciu.

 

Moţi: Am simţit în multe momente că voiau să ne facă rău

 

La rândul său, fundaşul Cosmin Moţi a spus că tricolorii trebuiau să obţină toate cele trei puncte după aspectul jocului şi a subliniat duritatea pe care au arăta-o jucătorii gazdă.

„Din păcate, avem câţiva jucători accidentaţi după această partidă şi suntem frustraţi pentru că eu cred că meritam mai mult în meciul acesta. După felul în care s-a disputat jocul şi maniera de a evolua, cred că meritam mai mult. Am avut ghinion, mingea nu a vrut să intre în poartă, dar a fost şi un teren greu, ostil şi ceea ce este cel mai bine este că nu am pierdut. Kazahstanul nu este o echipă care să ne pună problemă în meciul de la Bucureşti. Nu a fost o duritate sportivă, am simţit în multe momente că voiau să ne facă rău. Eu cred că au fost lovituri care meritau cartonaşul roşu. Nu aveau nimic în comun cu fotbalul”, a declarat Cosmin Moţi. „Noi o luăm pas cu pas şi la fel cum s-a întâmplat şi cu Muntenegru, nu am profitat de ocaziile pe care ni le-am creat şi nu am reuşit să marcăm, însă la fiecare luptăm şi vom lupta pentru cele trei puncte puse în joc la fiecare meci, iar la final sper să fim calificaţi la Campionatul Mondial”, a completat Moţi.

 

UPDATE: Burleanu înștiințează UEFA

 

Delegația României a revenit în această dimineaţă în ţară, având o întârziere de două ore faţă de ora anunţată oficial, asta din pricina procedurilor de degivrare ce au trebuit efectuate pe aeroportul din Astana.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, este decis să înștiințeze UEFA de evenimentele neplăcute petrecute în Kazahstan, atât în teren, cât și în afara lui.
„A fost avionul îngheţat şi a trebuit să facem toate procedurile. A fost o deplasare destul de lungă, de peste cinci ore. În primul rând, a fost acea suprafaţă de joc, care, din punctul nostru de vedere, nu permite jocul de fotbal, iar acest lucru nu cred că este împărtăşit doar de naţionalele de fotbal care au jucat acolo, ci chiar de echipele de club. Să ne uităm şi la rezultatele făcute de Atletico Madrid sau Galatasaray. Pe de altă parte, nici nu cred că am fost lăsaţi să jucăm. Pe de-o parte de violenţa şi de duritatea unora, iar pe de altă parte de o rea intenţie sau incapacitate (referire la maniera de arbitraj a portughezului Manuel de Sousa – n.r.). Trebuie să ne uităm la numărul de jucători accidentaţi, să vizionăm reluările, pentru că aceste accidentări nu sunt prielnice lumii fotbalului. Vom face un memoriu la UEFA, acum rezultatul nu se mai poate întoarce, dar sunt două puncte pe care le-am pierdut. Nu putem să acceptăm aşa uşor orice acţiune”, a declarat Burleanu, conform prosport.ro.
Conform sursei citate, verdictul medicilor în cazul celor trei jucători care au părăsit terenul accidentat ar fi următorul: Dragoş Grigore – fractură de piramidă nazală, Alex Chipciu – ruptură musculară, Cristi Săpunaru – șase dinți sparți după ce a fost lovit cu capul în figură de un adversar, la un duel aerian.
Înainte de toate acestea, tricolorii au fost prădați de hoți la hotelul în care au fost cazați, paguba fiind de câteva mii de euro și o tabletă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS