6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliașiul s-a ținut bine de Vâlcea (galerie foto)

Filiașiul s-a ținut bine de Vâlcea (galerie foto)

Filieșenii (în roșu) au jucat de la egal la egal cu divizionara secundă CSM Vâlcea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Filieșenii (în roșu) au jucat de la egal la egal cu divizionara secundă CSM Vâlcea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația CSO Filiași s-a mobilizat exemplar pentru partida din Cupa României, cu CSM Vâlcea, găzduită de stadionul „Chimia“ din Ișalnița, însă toate eforturile făcute de jucătorii lui Gigi Ciurea nu au fost recompensate cu o calificare în 16-imile competiției. Gruparea din Zăvoi s-a impus cu 6-5, după executarea loviturilor de departajare. În timpul regulamentar, scorul a fost egal, 1-1, după ce Vâlcea a deschis scorul prin Pârvulescu cu o lovitură de cap (‘50), iar Fotescu a egalat în minutul 90 cu un șut de la 14 metri. Doljenii au părut mai proaspeți din punct de vedere fizic în timpul celor două reprize de prelungiri și au irosit șansa să scrie istorie, pentru că au beneficiat de un penalti, obținut de Fabian Crușovean, dar l-au ratat prin căpitanul Nicușor Neacșu (‘105). Nici una nu a izbutit să se desprindă pe tabelă, astfel că învingătoarea s-a decis în urma loviturilor de la 11 metri. Aici a fost 5-4 pentru CSM Vâlcea, pentru care au punctat toți cei cinci jucători nominalizați de antrenorul Jerry Gane, fiind vorba despre Călin Cristea, Adrian Cârstea, Stana, Munteanu și Pârvu. Pentru CSO Filiași au transformat penaltiurile în goluri Bălașa, Fotescu, Orban și Lupu, în timp ce Nicușor Neacșu a nimerit bara din dreapta și astfel a ratat.
CSO Filiași: Mogoșanu – Orban, Bălașa, Lupu, Neacșu – Cimpoeru (‘80, Georgescu), Calu (‘80, Crușoveanu), Bogdanovici (‘72, Căle), Borneci – Duriță, Fotescu. Antrenor: Gigi Ciurea.
CSM Vâlcea: Cabuz – Samson, Pârvulescu, Bușu (‘46, Dumitrașcu), Munteanu, Ceapă, Pârvu, Mihai (‘57, Dina), Ad. Cârstea, C. Cristea, Vasile (‘71, Stana). Antrenor: Jerry Gane.

Ciurea: Îmi felicit echipa, a jucat foarte bine

Antrenorul grupării doljene, Gigi Ciurea, s-a arătat mulțumit de prestația jucătorilor săi și regretă că nu s-a reușit calificarea în 16-imi, punctând că nu este supărat pe Nicușor Neacșu că a ratat două lovituri de la 11 metri.
„Ar fi fost foarte frumos să ne calificăm, dar ce să facem, asta-i viața. Îmi felicit echipa, a jucat foarte bine. A fost un joc destul de disputat. Vâlcea are o echipă bună, care ne-a dominat, dar și noi am opus rezistență. Și noi ne puteam califica în faza următoare dacă înscriam penaltiul acela din prelungiri. Nu sunt supărat pe Neacșu, de ce să fiu? Am avut o discuție cu el, i-am spus că-l pun să execute al cincilea jucător, a spus da și asta e. Lupu a jucat accidentat, are ceva la umăr din câte am înțeles și așteptăm să vedem ce diagnostic îi dă doctorul. Este un jucător pe care m-am bazat tot timpul și nu m-a dezamăgit. Ne rămâne să jucăm în campionat și ne așteaptă un meci greu la Alexandria. Trebuie ca refacerea jucătorilor să se facă rapid și sper din tot sufletul să nu pierdem acolo“, a declarat Gigi Ciurea.

Gane: A fost un meci cu emoții

La rândul său, tehnicianul divizionarei B, Jerry Gane, a admis că nu se aștepta ca Vâlcea să aibă un meci atât de greu cu Filiașiul, chiar dacă a menajat o serie de jucători, printre care și pe Florin Costea.
„A fost un meci cu emoții, cum sunt în general cele din Cupa României și mai ales când joci pe terenul unei echipe inferioare. Adversarul se agață, e un meci de luptă… Am luat gol în minutul 90 și am intrat în prelungiri, dar până la urmă am obținut ceea ce ne-am dorit: calificarea. Am avut noroc și cu Neacșu că a ratat de la 11 metri. E un fost jucător al meu și mai sunt și alții aici pe care eu i-am antrenat, mă bucur să-i revăd și le doresc baftă în campionat. Sincer, mă așteptam să tranșăm mai repede meciul, să avem 2-0 devreme, să nu intrăm în prelungiri, pentru că duminică avem un meci important (cu FC Brașov – n.r.), dar când am văzut că am luat gol în minutul 90 le-am spus băieților să aibă încredere și, indiferent că ajungem la penaltiuri, trebuie să ne calificăm și să aducem o echipă de Liga I în Zăvoi“, a declarat Jerry Gane.

S-au stabilit 16-imile

În urma tragerii la sorți efectuate ieri-seară la sediul FRF, CSM Vâlcea o va întâlni pe teren propriu pe CFR Cluj. Iată și restul meciurilor din 16-imile Cupei României: Unirea Târlungeni – ASA Târgu Mureş, CS Afumaţi – FC Botoşani, Dinamo II Bucureşti – Dinamo Bucureşti, Foresta Suceava – Steaua Bucureşti, CS Baloteşti – Viitorul Constanţa, ASU Politehnica Timişoara – Pandurii Târgu Jiu, Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iaşi, Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara, Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu, Sepsi Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Craiova, Academica Clinceni – FC Voluntari, Cetate Deva – Gaz Metan Mediaş, Metalosport Galaţi – Luceafărul Oradea, CS Mioveni – Olimpia Satu Mare.
Meciurile din şaisprezecimile de finală ale Cupei Romaniei se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul echipelor mai slab cotate, în zilele de 25, 26 şi 27 octombrie.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0007

_DSC0016

_DSC0017

_DSC0019

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0024

_DSC0025

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0029

_DSC0030

_DSC0033

_DSC0034

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0040

_DSC0043

_DSC0045

_DSC0047

_DSC0049

_DSC0050

_DSC0052

_DSC0053

_DSC0057

_DSC0058

_DSC0064

_DSC0066

_DSC0067

_DSC0068

_DSC0069

_DSC0070

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS