9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei medalii pentru pugiliștii craioveni

Trei medalii pentru pugiliștii craioveni

Mihai Anghel, medaliat cu argint, alături de antrenorul său, Ion Dragomir (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mihai Anghel, medaliat cu argint, alături de antrenorul său, Ion Dragomir (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pugiliștii craioveni s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de tineret, desfășurat recent la Brezoi (Vâlcea). Cel mai bun rezultat l-a obținut Mihai Anghel, de la SCM Craiova. Elevul lui Ion Dragomir a devenit vicecampion național la categoria 60 de kilograme, după ce a disputat patru meciuri. Anghel a fost învins în finală de un dinamovist, Alexandru Popescu, la puncte (scor 2-1), după ce câștigase trei partide, tot la puncte. Medalia de argint obținută de Mihai Anghel este una foarte valoroasă, conform spuselor antrenorului Dragomir: „Este un argint cât un aur. Mihai a boxat aproape zilnic, patru meciuri în cinci zile. La categoria sa au fost zece sportivi. În semifinale a învins un băiat din Bacău, spre surprinderea multora, iar în finală a înfruntat favoritul principal al categoriei. Dacă ar fi avut o zi de pauză între semifinală și finală, era altceva. A trebuit să aibă grijă la alimentație, să nu iasă din categorie. A primit aprecieri din partea multor antrenori. Chiar și maestrul Relu Auraș, coordonatorul tuturor loturilor naționale, a fost surprins de evoluția lui Mihai“.

Încurajat de o galerie numeroasă

Mihai Anghel, fost câștigător al Cupei României și medaliat cu bronz la juniori, a avut parte de susținere puternică la competiția de la Brezoi. Toată familia, dar și prietenii l-au încurajat din sală. Acum, când a ajuns la școala unde învață, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, a primit felicitări din partea colegilor și a profesorilor. „M-am simțit bine la Horezu, mai ales că am avut parte de asemenea galerie. A fost familia, chiar și bunica, dar și prietenii. La anul vreau să ies campion“, a promis medaliatul cu argint. Un ajutor important la antrenamente a primit din partea colegei Dora Mustățea. „Dora, care este antrenoare și sportivă, l-a ajutat mult, pentru că este pe gardă inversă, iar eu la sală nu mai am copii stângaci cu care el ar fi putut să se pregătească. Acum, doi dintre adversarii lui Mihai au fost stângaci, iar asta l-a ajutat mult“, a mai spus Dragomir.
Celelalte două medalii pentru Craiova au fost de bronz, cucerite de sportivi de la Clubul Sportiv Municipal (CSM). Este vorba despre Alexandru Frumosu (75 kg, antrenor Marcel Sârba) și Bogdan Cioc (52 kg, antrenor Constantin Cucu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS