6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBăluţă a redus Botoşaniul la tăcere

Băluţă a redus Botoşaniul la tăcere

Alex Băluţă a făcut fericit publicul craiovean şi colegii din echipă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Băluţă a făcut fericit publicul craiovean şi colegii din echipă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Craiova nu glumeşte, CS Universitatea continuă în forţă „Bătălia pentru podium“. Mesajul a apărut scris pe tricoul fiecărui component care a intrat pe teren sâmbătă, cu FC Botoşani, şi a fost justificat printr-un nou joc bun, concretizat însă cu o victorie „scurtă“, 1-0, dar meritată. Dacă la Voluntari Ivan i-a bucurat pe fanii olteni, acum, cu moldovenii lui Leo Grozavu, a venit rândul lui Alex Băluţă să fie eroul Băniei şi să decidă soarta punctelor, cu un şut de la 14 metri (’43, 1-0).
CS Universitatea: Calancea – Briceag, Popov (’80, Surugiu), Acka (’57, Kelic), Vătăjelu – Băluță, Zlatinski, Rocha – Gustavo, Măzărache (’67, Bancu), Ivan. Antrenor: Gigi Mulțescu.
FC Botoșani: I. Iliev – Pațache, Miron, Burcă, Mușat – Bordeianu, Vașvari, Barbosa (’46, M. Roman) – Golofca (’77, Hergheligiu), Astafei (’57, Elek), Fulop. Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonaşe galbene: Gustavo, Briceag, Zlatinski / Elek, Burcă.
Cartonaş roşu: Bordeianu ’38.
Au arbitrat: M. Bârsan – A. Oniţă, M. Marica.
În urma acestui succes, CS Universitatea Craiova şi-a consolidat poziţia secundă în clasament.
Tehnicianul oaspeţilor, Leo Grozavu, a afirmat că echipa sa a avut o evoluţie slabă şi a explicat incidentele cu suporterii craioveni de lângă oficială din timpul meciului.
„Am făcut o partidă modestă spre slabă, fără a conta în atac, cu foarte multe greşeli pe parte defensivă, deci nu am pus probleme şi atunci era normal ca să pierdem jocul. Nu puteam să emitem pretenţii la modul cum ne-am prezentat. Nu vreau să supăr gazdele, au meritat să câştige, dar din punctul meu de vedere nici ei nu sunt la cel mai bun nivel. Ne-au depăşit la capitolul atitudine, în rest nu pot să spun că m-au impresionat“, a spus Grozavu.
„Este normal să intrăm în conflict cu spectatorii. Gazdele puteau să facă mult mai mult pentru a asigura paza şi ordinea în stadion. În spatele băncii de rezervă se înjură mereu, se scuipă, se loveşte banca, se aruncă și cu sticle şi nu cred că este normal (…) Publicul trebuie să încurajeze echipa gazdă, nu să profereze injurii din primul şi până în ultimul minut. Nu cred că este un public european. Dacă am un trecut dinamovist ce să facem acum? Să mă spânzur?“, a completat Leo Grozavu.

„Numai că egoismul ne-a privat de mai multe goluri“

Antrenorul grupării din Bănie, Gigi Mulţescu, a spus că rezultatul putea fi mai bun dacă atacanţii săi dădeau dovadă de altruism în anumite momente, dar se bucură pentru succesul înregistrat.
„Am întâlnit un adversar tenace, foarte disciplinat tactic. Cel puţin faza de apărare o joacă la sacrificiu, spuneam într-un alt interviu că este Atletico Madrid al României. O echipă foarte agresivă, combativă, bătăioasă şi explodează pe contraatac. Numai că noi am fost cei care am controlat jocul. În afara golului am avut trei-patru ocazii prin care puteam lua un avantaj care să ne liniştească. Nu s-a întâmplat aşa. Cartonaşul roşu luat de adversar, coroborat cu cele două schimbări ale stoperilor – am zis că am trăit totul în 40 de ani de carieră, dar asta nu mi s-a mai întâmplat – ne-au dezechilibrat pe final. A trebuit să improvizăm, să aducem jucători în faţa careului prin care să blocăm atacurile lor ce se doreau decisive. În felul acesta am folosit contraatacul şi am avut foarte multe ocazii, numai că egoismul ne-a privat de mai multe goluri. Una peste alta, felicit jucătorii că în şase zile au reuşit să joace trei meciuri şi cred că am avut cel mai greu program dintre toate echipele. Încă o dată îi felicit pentru maturitate, angajament, pentru munca pe care au depus-o astăzi în teren. Meritau să mai înscrie şi alte goluri. Îmi pare rău că nu am înscris mai mult ca să ne liniștim, nu făceam altfel de calcule, pentru a fi pe primul loc. Atacanţii sunt egoişti, dar când ai coechipier liber în poziţie mai bună trebuie să pasezi. Şi astfel puteau marca trei-patru. Normal că-i voi atenționa în privinţa acestui aspect“, a menţionat Gigi Mulţescu.
„Accidentările lui Acka și Popov nu sunt grave. S-au încărcat datorită efortului şi au făcut mici contracturi. Mă bucură faptul că echipa joacă bine, ofensiv. A făcut-o în fața lui FC Botoşani, o echipă cu un lot puternic, bine acoperit pe toate posturile. Mă bucur că ne creăm ocazii, dar mă apucă groaza când văd atâtea ratări. Nu pot întina victoria de azi, aşa că trec pe planul doi ratările“, a completat tehnicianul echipei CS Universitatea.

Cu gândul la Steaua

În runda următoare, gruparea din Bănie va evolua împotriva Stelei, meciul contra liderei fiind programat duminică, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, iar oltenii sunt nerăbdători şi totodată precauţi.
„Cu Steaua va fi mai greu. Este cea mai titrată echipă, cu un lot valoros“, a comentat Gigi Mulţescu.
„Vă daţi seama, este un meci important, o să fie un meci foarte greu. Aşteptăm lumea în număr cât mai mare la Bucureşti şi avem o săptămână să ne pregătim pentru acest meci“, a spus şi Bogdan Vătăjelu.
„Meciul cu Steaua va fi într-adevăr un derbi, va fi un meci care pe care. Acolo se va vedea care este echipa cu experienţă, care e mai atentă şi mai pragmatică. Sper să reuşim un rezultat mare acolo“, a completat, la rândul său, Alex Băluţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS