6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni, la prima prestație în Polivalentă

Baschetbaliștii craioveni, la prima prestație în Polivalentă

Florin Popa (nr. 6) şi colegii săi au pierdut primul meci din noul sezon, la Sibiu, iar azi speră la o victorie cu Baia Mare (Foto: Facebook CSU Fans Sibiu)
Florin Popa (nr. 6) şi colegii săi au pierdut primul meci din noul sezon, la Sibiu, iar azi speră la o victorie cu Baia Mare (Foto: Facebook CSU Fans Sibiu)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va disputa astăzi, de la ora 19.00, primul meci oficial din acest sezon pe teren propriu, în Sala Polivalentă. Oltenii vor primi vizita nou-promovatei BCM Olimpic Baia Mare, în etapa a doua din Liga Națională. În runda inaugurală, ambele formații au pierdut partidele disputate. Băimărenii au fost învinși pe propriul teren de Steaua CSM București, cu scorul de 102-76, iar formația din Bănie a fost depășită în deplasare de CSU Sibiu, cu scorul de 88-72.
Florin Popa, jucător care a evoluat și sezonul trecut la SCM-U Craiova, a explicat câteva dintre cauzele eșecului din meciul cu Sibiul: „CSU Sibiu ne-a suprins în prima parte a jocului, când a marcat cinci sau șase coșuri de trei puncte. S-au dus la zece puncte distanță, noi nu am revenit cum am vrut. Publicul i-a ajutat să mențină diferența, prin atmosfera creată, și s-au desprins în câștigători. La noi a lipsit Șolopa, care a avut probleme cu spatele. Ne-ar fi ajutat, pentru că am avut doar trei oameni mari în echipă“.
Atât Baia Mare, cât și Craiova au folosit în prima rundă doar patru jucători străini, cu unul mai puțin decât maximul permis de regulament.

Popa: Ne mai trebuie un străin cu talie mare

Popa consideră că SCM-U mai are neapărat nevoie de un străin cu talie. „Ne mai trebuie un jucător înalt, străin, că români nu mai sunt. Suntem o echipă cu talie mică, ne domină mulți sub panou, dar avem avantaj pe semicerc, suntem o echipă de shooteri“, a spus jucătorul de 29 de ani.
Noua echipă a SCM-U Craiova nu a jucat nici măcar un amical în presezon pe teren propriu, iar Popa crede că publicul este nerăbdător să vadă la lucru noile achiziții: „Este oarecum o presiune pe noi. Este primul meci acasă, nu știu de ce nu am jucat nici un amical până acum. Cred că vom face un joc bun și vom câștiga. La echipa noastră, «chimia» dintre noi nu este așa grozavă momentan, dar nu mai durează mult până se vor lega relațiile de joc. Ne înțelegem bine și în afara parchetului, stăm împreună mult timp, tocmai pentru a dezvolta această «chimie»“.
După ce antrenorul Vladimir Vuskanovic spunea săptămâna trecută că echipa craioveană are al nouălea buget din campionat și că vrea în play-off, Popa este de părere că o clasare pe locul cinci sau șase la finalul sezonului regulat ar fi ideală pentru el și colegii săi. „Teoretic, vrem pe locul cinci sau șase, să ne fie mai ușor. Nu vom obosi atât de tare. Dacă, spre exemplu, intrăm în play-off de pe locul opt, vom juca cu primul loc, este mai greu“.
Americanul Jamar Abrams, principalul marcator al echipei oltene la Sibiu, cu 20 de puncte, preferă o victorie a echipei sale, decât să fie el principalul marcator: „Important era să câștigăm, mai mult decât să marchez eu multe puncte. În acest sezon, vom avea urcușuri, coborâșuri, dar trebuie să rămânem puternici pentru a ne realiza obiectivul fixat“, a spus americanul de 27 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS