8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportȘoavă: Am pierdut nemeritat

Șoavă: Am pierdut nemeritat

Antrenorul Florin Șoavă (centru) nu s-a așteptat deloc la o înfrângere în meciul cu piteștenii (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Antrenorul Florin Șoavă (centru) nu s-a așteptat deloc la o înfrângere în meciul cu piteștenii (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul formației ACS Podari, Florin Șoavă, nu s-a împăcat deloc cu înfrângerea suferită marți după-amiază, pe teren propriu, scor 0-1 (Andrei Panait ’44), în fața echipei SCM Pitești, noul lider al Ligii a III-a, seria 3.
„Am pierdut nemeritat, dar asta e. A fost un meci echilibrat, cu a doua repriză mult mai bună făcută de noi. Am ratat o ocazie prin Bălan, a dat peste portar, însă prea ușor, și nu s-a dus mingea în poartă, permițându-i unui fundaș să respingă. Am mai avut o fază frumoasă, la care dacă Velica îi pasa lui Aria acesta scăpa singur și putea marca. După aceea am ratat prin Aria singur cu portarul de la nouă metri, a tras pe lângă poartă după ce a driblat vreo trei. Am avut cam 20-25 de minute când i-am sufocat efectiv, nu mai puteau să iasă din jumătatea lor. Am luat gol în minutul 44, la o fază fixă, a căzut mingea jos și a reluat Panait pe spate. Și cam atât au avut ei în prima repriză. Au mai avut și ei o fază, la 1-0, a fost o centrare foarte bună și o reluare din șase metri, dar a apărat. Știam echipa Piteștiului, i-am văzut la Roșiori săptămâna trecută, am pregătit meciul foarte bine și nu aveau cu ce să ne surprindă. Nu mă așteptam să pierdem sub nici o formă, dar asta e. Dacă noi nu am reușit să băgăm mingea în poartă, au făcut-o ei dintr-o fază simplă“, a declarat Florin Șoavă, pentru GdS.
ACS Podari: Mecea – Ciocârlă, Chircan, Avram, Ciocionă – D. Stancu, Dumangiu, Velica, Aria – Fieraru, Bălan. Au mai intrat: Filip, Preda, Sârmon şi G. Neacşu.
SCM Piteşti: Udeanu – M. Şandru, Cotigă, Deaconescu, An. Panait – I. Şerban, An. David, Anghelina, Grecu – I. Năstăsie, M. Albu. Au mai intrat: Murineanu, Oancea, Şerbănică, Szecui. Antrenor: Nicolae Dică.

„La Steaua II mergem să câștigăm“

Pentru ACS Podari, care ocupă penultimul loc în clasament după trei etape, cu un singur punct, însă are doar două meciuri jucate, urmează o deplasare dificilă. Dorin Preda și colegii săi întâlnesc altă formație aflată în criză de puncte, dar care poate alinia oricând o echipă foarte bună, fiind vorba despre Steaua II București. Tehnicianul Florin Șoavă crede că echipa este capabilă să se întoarcă cu punct sau puncte din Capitală, dar cu condiția să fie mai eficientă în momentele de finalizare și mai atentă în defensivă.
„Toate meciurile sunt grele. Noi putem să ni-l facem ușor, dacă facem ce trebuie pe teren. Meciul cu Steaua e greu, că și ei sunt în criză de puncte, dar nu este o echipă de speriat. Și noi venim după o înfrângere, o să fie și drumul sâmbătă și sper să-i recuperăm cât mai bine pe băieți până atunci. O să pregătim foarte bine meciul și mergem, ca în fiecare deplasare, cu gândul să câștigăm și să facem un joc bun. Vreau mai multă atenție atât în defensivă, cât și la finalizare, pentru că jucăm bine, dar nu luăm puncte, asta e problema noastră. La Șirineasa am făcut un meci mai slab și ne-am întors cu punct. Acum am făcut meci bun și nu am luat nimic. Încercăm să îndreptăm situația la Steaua II“, a menționat Florin Șoavă.
Steaua II – ACS Podari se joacă sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul „Electromagnetica“ din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS