20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele de handbal de la CSM Ploiești, retrase din competiții

Echipele de handbal de la CSM Ploiești, retrase din competiții

Cele două echipe de handbal seniori, feminin și masculin, ale CSM Ploiești s-au retras din competițiile în care erau înscrise în acest sezon, respectiv Liga Națională și Divizia A, a anunțat ieri conducerea clubului. Echipa feminină de handbal CSM Ploiești ar fi trebuit să joace duminică cu SCM Craiova.
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul CSM Ploiești, clubul a trimis, ieri, pe adresa Federației Române de Handbal, o înștiințare prin care anunță retragerea din cele două competiții a echipelor de handbal seniori.
În ceea ce privește participarea în Cupa EHF, o decizie finală se va lua zilele următoare. De asemenea, tot în cursul zilei de ieri au fost reziliate toate contractele sportivilor și antrenorilor din cadrul secției de baschet masculin, iar în zilele următoare, vor fi reziliate toate înțelegerile cu sportivii și tehnicienii echipei de handbal masculin.
„Fără bani, suntem legați de mâini și de picioare și nu putem participa în nici o competiție. În plus, la echipa feminină am rămas cu doar două jucătoare în lot și e clar că nu se putea continua așa. Decizia retragerii a venit firesc, în acest context“, a declarat, conform comunicatului, directorul CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu.
Clubul Sportiv Municipal Ploiești se confruntă, de mai multe luni, cu un blocaj financiar. Sportivii și antrenorii din cadrul clubului activează ca Persoane Fizice Autorizate (PFA) și, timp de câteva luni, au fost remunerați în acest sistem, până în luna mai, când plățile au fost sistate pe motiv că sunt ilegale, directorul economic al primăriei refuzând să mai acorde viza CFPP în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS