17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, mult sub aşteptări contra Chiajnei

Alb-albaştrii, mult sub aşteptări contra Chiajnei

Măzărache l-a executat pe Bălgrădean, dar golul său a fost doar de un punct (foto: Alexandru Vîrtosu)
Măzărache l-a executat pe Bălgrădean, dar golul său a fost doar de un punct (foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia CS Universitatea Craiova clachează ori de câte ori se află în faţa unui joc cu miză, în care poate trece fie pe prima poziţie, fie are ocazia să-i sufle în ceafă liderului. Joacă prost exact când trebuie să o facă bine şi când are ocazia să le demonstreze tuturor că visul de a prinde podiumul nu este nejustificat. S-a întâmplat la Timişoara, la Cluj şi acum şi acasă, cu Chiajna. Concordia a obţinut un egal ieri, pe „Exensiv”, la capătul unui joc în care a dat de multe ori senzaţia că-l domină şi că este capabilă de surpriză. Craiova a rămas doar cu ocaziile şi cu dorinţa de a reuşi, pentru că aportul unora dintre jucătorii trimişi de Gigi Mulţescu pe teren a fost mult sub cerinţele publicului, în speţă Ivan, Bancu, Rambe şi chiar Zlatinski, care s-a făcut blond la păr. Tabela a indicat 1-1 la final, asta după ce Măzărache l-a executat pe „Pufi” cu sânge rece de la circa 14 metri uşor lateral sânga (’53), iar Constantinescu a avut o execuţie de generic, care l-a lăsat spectator pe modestul Calancea (’75). Şi CS Universitatea s-a făcut comodă pe patru, în loc să urce pe locul doi, comportându-se iarăşi ca o echipă mică, mulţumită cu puţin.

CS Universitatea Craiova: Calancea – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Madson – Ivan, Bancu (’73, Gustavo), Băluță (’64, Zlatinski) – Măzărache (’85, Rambe), Rocha. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Concordia Chiajna: Bălgrădean – Bărboianu, Koenders (’46, Tincu), Melinte (’56, Serediuc), Bucurică – Grădinaru, Buleică, R. Costin, Roșu (’73, Constantinescu) – Cristescu, Pena. Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonașe galbene: Băluță ’39, Kay ’79 / Koenders ’22, Roșu ’27, Grădinaru ’50, Melinte ’55, Bărboianu ’68, Bălgrădean ’90+1.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Paul Păunescu; Marian Balaci.

Observatori: Stan Prodan, Ion Cățoi.

 

Mulţescu: Mă simt frustrat că am ratat victoria

 

Antrenorul grupării din Bănie, Gigi Mulţescu, a recunoscut că ilfovenii au fost „obraznici” în atac şi asta i-a surprins pe elevii săi, care nu au ştiut nici să gestioneze momentele când au fost pe val.

_DSC0005

„Mă simt frustrat că am ratat victoria. Am fost surprinşi de jocul adversarului în primele minute şi de aşezarea diferită comparativ cu ce au jucat până acum. Au riscat puţin şi au avut la început câteva faze de poartă, care se puteau transforma în ocazii clare şi chiar goluri. Am reuşit să trecem peste această perioadă, am avut controlul jocului, ne-am creat ocazii, dar nu am avut claritate şi precizie. În repriza a doua am reuşit să găsim şi golul, urmare firească a faptului că am atacat permanent. Apoi puteam să închidem jocul, dar nu am făcut-o şi fotbalul ne-a pedepsit cu un eurogol, scos din pălărie. A fost un gol din noroc. Constantinescu a lovit mingea prost, a tăiat-o puţin. Dacă o lovea din plin îi venea lui Calancea direct în braţe. Băieţii nu şi-au tratat adversarii de sus, au fost concentraţi, dar au fost surprinşi şi copleşiţi de ideea că putem să ajungem pe locul doi. Am ratat locul unu, acum locul doi… Deocamdată obiectivul este accederea în play-off. Din iarnă vom vedea cum stăm. Dar ne-am pus o piedică singuri în perspectiva primelor locuri”, a admis Gigi Mulţescu.

 

Măzărache: Mă simt bine că sunt golgheterul echipei

 

Atacantul formaţiei CS Universitatea, Simon Măzărache, a bifat cea de-a patra reuşită din acest sezon şi este golgheterul Craiovei, dar asta nu-l bucură prea tare ţinând cont că echipa sa nu a urcat din nou pe podium după această etapă.

_DSC0052

„Ne aşteptam ca Emil Săndoi să-i moblizeze pe jucătorii săi foarte bine. Cred că a fost cel mai bun meci al lor de până acum. Nu ne-au surprins cu nimic, ne-am surprins noi, că am ratat prea mult. Dacă am mai fi marcat o dată în cele cinci ocazii pe care le-am avut la 1-0 cred că i-am fi surprins noi cu încă trei goluri după. Mă simt bine că sunt golgheterul echipei, dar m-aş fi simţit şi mai bine dacă am fi fost acolo sus, pe locul doi. Mă bucur că înscriu meci de meci şi că sunt importante pentru echipă golurile mele. Suntem o echipă care a crescut valoric foarte mult şi adversarii sunt precauţi”, a comentat Simon Măzărache.

 

Ivan: Golul lui Constantinescu a fost din bulan

 

La rândul său, atacantul Craiovei, Andrei Ivan, consideră că s-au pierdut două puncte cu Chiajna, subliniind ideea că reuşita lui Marian Constantinescu a fost norocoasă.

_DSC0015

„Am pierdut două puncte foarte importante, puteam să fim pe locul doi… Trebuie să câştigăm cu Voluntariul şi acasă cu Botoşani şi o să vedem ce o să facem şi cu Steaua. Suntem pregătiţi să ne batem cu orice echipă pentru titlu. Golul lui Marian Constantinescu a fost din bulan. Dacă îl mai pui să dea de 100 de ori nu mai marchează aşa. Asta a fost”, a spus Ivan, recunoscând că nu a avut o prestaţie prea bună contra Chiajnei: „Dacă am stat două săptămâni, nu m-am antrenat decât patru zile şi am jucat titular… Nu ştiu ce s-a întâmplat astăzi (ieri – n.r.) cu mine, dar cred că o să-mi revin până la meciul următor şi sper să marchez”.

 

Săndoi şi Bălgrădean, împăcaţi cu rezultatul

 

De partea cealaltă, tehnicianul Chiajnei, craioveanul Emil Săndoi, a afirmat că rezultatul este just, acelaşi „verdict” fiind dat şi de portarul Cristi Bălgrădean, fost căpitan al CS Unversitatea Craiova.

_DSC0008

„Rezultatul este echitabil, gândindu-ne şi la perioadele de dominare şi la ocaziile pe care le-au avut cele două echipe. E adevărat că la începutul jocului am fi putut face noi diferenţa, din păcate nu am făcut-o şi am avut şi o doză de ghinion. Am reuşit să marcăm golul egalizator şi am mai avut câteva oportunităţi, deci este un rezultat echitabil. Aş vrea să mulţumesc publicului spectator, pentru că am rămas profund impresionat şi de primirea făcută şi de modul în care s-au comportat faţă de mine pe toată durata meciului şi chiar la final. Înseamnă că rezonăm împreună şi pe undeva este normal. Oricum, pentru mine a fost ceva ciudat, să vin acasă, la Craiova, dar să dorm la hotel. Nu mi-a fost uşor”, a comentat Emil Săndoi.

_DSC0012

„Nu ştiu dacă am pus Craiovei o pierdică în lupta pentru titlu, am jucat pentru noi, suntem acolo jos, într-o situaţie grea. Cred că am făcut o partidă bună şi noi, şi Craiova, am jucat un fotbal frumos şi cred că este echitabil acest 1-1. Cred că am avut ratările mai mari în prima repriză, iar în a doua ei”, a explicat Bălgrădean, care a plecat din Bănie cu tricoul alb-albastru al lui Madson.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0001

_DSC0002

_DSC0003

_DSC0006

_DSC0009

_DSC0010

_DSC0013

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0023

_DSC0025

_DSC0027

_DSC0029

_DSC0032

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0036

_DSC0037

_DSC0039

_DSC0040

_DSC0041

_DSC0042

_DSC0047

_DSC0050

_DSC0051

_DSC0054

_DSC0056

_DSC0058

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS