5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportObligatoriu victorie!

Obligatoriu victorie!

Madson, Mulţescu şi Briceag iau în calcul doar victoria în partida cu Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Madson, Mulţescu şi Briceag iau în calcul doar victoria în partida cu Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 17.00, pe stadionul „Extensiv“, echipa Concordia Chiajna, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Liga I. Dacă în rundele precedente alb-albaștrii au avut de două ori șansa să ocupe primul loc, însă au dat cu piciorul, de data aceasta au datoria să învingă și să rămână pe podium, păstrându-și totodată perspective de a urca mai sus de locul trei.

„Ne trebuie mai multă inspirație, viteză de gândire, de execuție și de reacție“

Deși Chiajna se află în partea inferioară a ierarhiei, antrenorul craiovenilor, Gigi Mulțescu, avertizează că misiunea nu va fi deloc ușoară.
„În prezent, Chiajna este o nucă greu de spart. Are un joc de apărare foarte bun și nu e de mirare, pentru că antrenorul este un fost fundaș central. Dar Chiajna nu se limitează doar la acest lucru și în ultimele meciuri a arătat și valențe ofensive greu de bănuit. Noi am suferit în ultimul meci, la Cluj, nu am marcat, deși am dominat. E greu să joci în criză de spațiu, când sunt nouă jucători compacți pe cinci metri între linii. Cu toate astea, noi am găsit soluții, însă nu atât cât trebuia. Și de această dată, băieții se vor lovi de o apărare aglomerată și ne trebuie mai multă inspirație, viteză de gândire, de execuție și de reacție. Dacă vom avea toate astea, atunci va fi bine. Noi continuăm filozofia noastră de a juca ofensiv în orice situație, atât cât ne permite și adversarul. Antrenamentele au decurs cu tenta asta de a îmbunătăți jocul în atac, dar nu am neglijat nici apărarea. Avem un singur indisponibil, pe Kelic, care a suferit o contractură musculară“, a declarat strategul CS Universitatea Craiova, în cadrul unei conferințe de presă.
Mulțescu a comentat și declarațiile făcute de Emil Săndoi cu privire la șansele Craiovei de a termina foarte sus pe podium: „Pe lângă vorbele de complezență și laudative, pune presiune pe noi. Dar chiar noi ne-am creat-o, când am spus că vrem să facem performanță. Deocamdată, nici o echipă nu poate spune că o să câștige campionatul. Încercăm să urcăm cât se poate de sus. Primul nostru obiectiv este accederea în play-off. Din iarnă este altă treabă, o să fie o reorganizare. Dacă o să avem șanse bune să fim acolo sus, și îmbunătățirea lotului va fi alta. Ne cunoaște echipa? Pe Barcelona o cunoaște toată lumea, dar dacă nu poți să o blochezi, tot degeaba. O să vedem cine o să reușească să găsească drumul spre gol și spre victorie. E foarte bine când un antrenor, cum e cazul meu, găsește un lot omogen. Numai că eu am schimbat în mare măsură filozofia de joc. E mult mai ofensivă echipa. Nu mi-a fost ușor și încă nu am reușit să facem atât cât aș vrea eu“.

Madson: Avem mai mult curaj

„Închizătorul“ Madson a declarat că nu i s-a propus deocamdată prelungirea contractului și că nu este preocupat de asta momentan.
„Dacă se vrea prelungirea contractului, clubul trebuie să discute cu impresarul meu. Momentan, mă gândesc doar la campionat, vreau să fac ce e mai bine pentru Craiova, iar dacă o să rămân la echipă e bine, dacă nu, voi vedea ce voi face“, a spus mijlocașul brazilian. „Acum jucăm mult mai ofensiv decât o făceam înainte, avem mai mult curaj. Dacă nu am putut să câștigăm cu CFR a fost pentru că am întâlnit o echipă foarte bună în apărare. Sper să putem să facem mai mult în meciul cu Chiajna și să câștigăm. Rolul meu la echipă este să recuperez cât mai multe mingi și să pasez bine. Dacă reușesc să și înscriu, atunci e cireașa de pe tort. Presiune? Cred că înainte era mai greu. Acum grupul cred că are mai multă experiență, știm fiecare ce trebuie să jucăm, venim cu ceva nou în fiecare meci și reușim să surprindem. De asta am avut și eu ocazia aia cu călcâiul la CFR. De aceea, obiective gen play-off sau Europa League sunt realiste“, a completat Madson.

Briceag: Vom face un joc bun și vom câștiga

La rândul său, fundașul stânga Marius Briceag a afirmat că se simte bine și în flancul drept al apărării și crede că punctele cu Chiajna vor fi contabilizate însă după o luptă grea.
„Am mai jucat fundaș dreapta și la FC Argeș și cred m-am descurcat bine. Sigur că mă gândesc la cupele europene, pentru că știu că avem o echipă bună și jucăm de mult timp împreună. Eu cred că o să facem un campionat foarte bun. Sunt convins că o să prindem primele trei locuri. Va fi greu cu Chiajna, la fel ca la Cluj, pentru că aliniază cinci fundași. Dar am lucrat foarte bine la antrenament și sunt sigur că vom face un joc bun și că vom câștiga“, a subliniat Briceag.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS