6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlba-neagra cu echipa de volei feminin de la SCM-U

Alba-neagra cu echipa de volei feminin de la SCM-U

Joi seară, o veste tristă s-a răspândit cu repeziciune în lumea sportului craiovean. Aceea că echipa feminină de volei SCM-U Craiova se va retrage din campionatul primei ligi. Informația apărută a fost confirmată de mai multă lume din anturajul clubului, dar și de o parte dintre jucătoare, prezente la meciul de volei masculin dintre România și Macedonia, de la Sala Polivalentă. Fetele erau abătute, după ce aflaseră că avusese loc o ședință, în urma căreia s-ar fi decis ca echipa de volei să se retragă din campionat din cauza faptului că nu are jucătoare suficiente, dar și pentru a mai reduce din cheltuielile clubului. Asta în contextul în care se discuta de un blocaj financiar în club și de faptul că handbalistele aveau salariile neluate și chiriile neplătite.

Barcan: Lotul este subțire numeric, mai trebuie aduse fete

Directorul clubului SCM, Marius Barcan (foto), a ieşit într-o conferință de presă, dezmințind informația aflată joi de jurnaliști din mai multe surse demne de încredere. Mai mult, întrebat dacă joi existase această variantă, Barcan a răspuns că nu, dar în același timp a menționat că înainte de conferință avusese o discuție cu voleibalistele și staff-ul tehnic, iar singura problemă era subțirimea lotului. „Nu vă ascund faptul că suntem într-o situație grea, ca și club, pentru că din dorința de a face performanță se pare că ne-am angrenat în prea multe lucruri care ne afectează. Echipa de volei fete nu se va desființa. Chiar am avut înainte de conferință o discuție cu jucătoarele și antrenorii. Noi ne dorim să continuăm. La volei fete este o problemă pentru că grupul de sportive din România e redus, iar fiecare jucătoare a mers unde a fost plătită mai bine. Noi am oferit ceva, nu au acceptat. Problema este că, dacă vrem să aducem jucătoare, trebuie aduse din străinătate și costă o grămadă de bani taxele. Numai pentru o jucătoare taxa e de 4.000 de euro. Am discutat cu antrenorii să găsească fete la alte echipe. Lotul este foarte subțire acum, de opt jucătoare, și am vorbit de ce facem mai departe. Mă zbat să păstrăm echipa asta în campionat, să găsim soluții. Fetele vor vorbi cu antrenorii, să vadă ce hotărăsc mai departe. I-am spus și antrenorului Alex Cosma, dacă este să îl ajut și eu, să dăm telefoane prin țară, să aducem măcar două fete. Dar, dacă cele din lotul actual decid să plece, știți cum se spune, dragoste cu forța nu se poate. Le-am zis clar că nu vreau să desființăm echipa, trebuie să găsim jucătoare“, a spus Barcan.

„Nu sunt restanțe salariale“

Întrebat insistent de jurnaliști dacă sunt probleme cu banii la club, așa cum se zvonea, directorul SCM a negat, adăugând că jucătorii sunt cu banii la zi. „Sunt bani în momentul ăsta, ne duc până în decembrie. Nu sunt restanțe la nici un salariu, toată lumea își va primi salariile. Azi s-au virat salariile din luna august, luni le intră în cont sportivilor. Sunt oameni care vor să se implice, să ajute clubul, astfel încât la sfârșit de an să nu avem probleme. Nu sunt probleme financiare pe următoarele trei luni“, a completat fostul handbalist.
Rămâne de văzut care va fi soarta echipei feminine de volei și cu câte jucătoare va aborda noul sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS