3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, îmbiați să facă sport măcar pentru o zi

Craiovenii, îmbiați să facă sport măcar pentru o zi

Crosul va începe la ora 10.00, iar concurenţii vor alerga pe strada A.I. Cuza (Foto: Arhiva GdS)
Crosul va începe la ora 10.00, iar concurenţii vor alerga pe strada A.I. Cuza (Foto: Arhiva GdS)

Mâine va fi a treia ediție a Craiova SportFest, iar locuitorii orașului pot asista la demonstrații ale sportivilor sau pot să participe activ la cros, fotbal, baschet, handbal, echitație, alpinism-escaladă, tenis de masă, tenis de câmp, badminton și dansuri.

O dată pe an, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Dolj adună laolaltă aproape toți sportivii din oraș în cadrul evenimentului Craiova SportFest. Ediția a treia va avea loc mâine, în centrul Băniei (Piața „Mihai Viteazul“, esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu“, centrul istoric) și Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, acolo unde, între orele 11.00 și 13.00, cei care doresc pot să facă o plimbare călare pe caii care aparțin clubului CSM Craiova. De altfel, anul trecut, zeci de copii au urcat în șa, fiind una dintre cele mai solicitate activități din cadrul evenimentului.
În centrul Craiovei, circulația rutieră va fi închisă în intervalul orar 8.00-12.00, pentru că la ora 10.00 va fi un cros cu participare liberă, pe strada A.I. Cuza, pe distanța de 1.200 de metri.

Streetball-ul este un sport foarte popular în rândul craiovenilor (Foto: Arhiva GdS)
Streetball-ul este un sport foarte popular în rândul craiovenilor (Foto: Arhiva GdS)

În Piața „Mihai Viteazul“ vor fi următoarele activități: baschet (orele 11.00-19.00), dans (11.00 – 19.00), alpinism (11.00-19.00), handbal (15.00-19.00), fotbal (11.00-15.00). Pe esplanada Teatrului „Marin Sorescu“ vor fi demonstrații de volei (14.00-19.00), tenis de câmp (14.00-19.00), tenis de masă (14.00-19.00), badminton (14.00-19.00), radioamatorism (16.00-19.00). Și în Piața „Frații Buzești“, adică în Centrul Vechi, vor avea loc mai multe evenimente sportive: table (10.00-19.00), șah (14.00-19.00), lupte (16.00-17.00), karate (17.00-18.00), judo (18.00-19.00), arte marțiale (15.00 – 19.00), scrimă (16.00-19.00), box (14.00-19.00) și tir cu arcul (16.00-19.00).
Mihai Milu, expert în cadrul DJST Dolj, a explicat ieri la care dintre sporturi pot participa activ craiovenii: „Prima activitate la care pot participa este crosul. Urmează streetball, fotbal, concurs de dribling unu la unu, cu trecerea mingii printre picioarele adversarului, turneu tip piramidă cu premii, la handbal va fi concurs de aruncări de la 7 metri, va fi escalada, lângă magazinul Mercur, dansul, tenis de masă, tenis de câmp, badminton, dar și echitație în parc, acolo unde, după demonstrațiile sportivilor de la CSM Craiova, doritorii vor putea să se urce pe cal sub îndrumarea unui antrenor“.

Anul trecut, copiii au fost încântaţi de plimbarea cu caii (Foto: Arhiva GdS)
Anul trecut, copiii au fost încântaţi de plimbarea cu caii (Foto: Arhiva GdS)

Vor fi prezentate handbalistele și baschetbaliștii de la SCM

În cadrul Craiova SportFest vor fi prezentate și două dintre echipele de la SCM Craiova, cea de handbal feminin (ora 18.00) și baschet masculin (19.00). „A devenit o tradiție ca toți sportivii de la SCM Craiova să fie prezenți în fața publicul, iar aceste acțiuni au început să-și atingă scopul pentru că vin cât mai mulți copii în sală. Visul nostru este să avem în fiecare echipă doi-trei jucători craioveni care să fie titulari. Echipa masculină de volei, campioană în sezonul trecut, era inclusă în programul de prezentare, dar nu va putea veni pentru că aproape jumătate din jucători participă zilele acestea alături de naționala României la turneul de calificare la Campionatul European, care se desfășoară chiar în Bănie“, a spus Petrișor Albu, reprezentantul SCM Craiova.
Doi dintre conducătorii de instituții sportive, Pavel Badea, director la CS Universitatea Craiova, și Geri Mitroi, director la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, au spus că inițiativa DJST este benefică pentru sportivi și nu numai. „Este o acțiune benefică pentru copii noștri. Va aduce un plus pentru cei care trăim în acest oraș. Noi, ca și oameni de sport, ne dorim să avem cât mai mulți copii angrenați în activitatea sportivă. Sper să găsim cel puțin câteva zeci de copii care să vină către sporturile pe care le vom prezenta“, a spus Badea. „Suntem alături de toate acțiunile organizate de DJST. Vom participa cu toți copiii care fac sport la noi în liceu, de la începători până la seniori. Ne dorim să atragem cât mai mulți copii spre noi și, de ce nu, să schimbăm soarta participării României la Jocurile Olimpice, poate găsim sportivi care să ne reprezinte la Jocurile Olimpice și să obțină rezultate mai bune. Noi am avut anul acesta la Rio mai mulți reprezentanți, iar antrenorul Dan Podeanu, împreună cu fostele noastre eleve, Loredana Dinu și Ana Maria Brânză Popescu, au cucerit titlul olimpic la spadă“, l-a completat Mitroi.
Marius Toma, directorul adjunct al DJST Dolj, a mulțumit tuturor reprezentanților cluburilor care au acceptat să participe la demonstrațiile care vor avea loc mâine, dar și celorlalți colaboratori. „Craiova SportFest este cea mai importantă acțiune anuală al DJST Dolj și este o ocazie prin care Craiova sportivă se prezintă publicului și iubitorilor de sport. Și-au dat mâna toți factorii implicați în sport la nivel de comunitate. Le mulțumim cluburilor, care au răspuns prezent, în mod deosebit CSM, SCM, CS Universitatea și LPS «Petrache Trișcu», care dau «grosul» sportivilor, dar și partenerilor, primăria, RAADPFL și Sala Polivalentă“, a spus Toma.
La unele dintre sporturi vor avea loc demonstrații, iar la altele vor fi și întreceri între sportivii cluburilor din oraș. La box au fost invitați sportivi de la cluburi din țară, fiind șanse mari ca alături de pugiliștii de la Reșița să vină și Francisc Vaștag, multiplu campion mondial și european.

Premii în bani la concursul de table

Craiovenii care vor participa la concursul de de table pot câștiga premii în bani, dacă se clasează în primii trei. Cupa Craiovei la table (ediția a doua) se va disputa în intervalul orar 10.30-17.30 în Piața „Frații Buzești“ din Centrul Istoric, în organizarea Asociației de Table/Backgammon Craiova. Concurenții trebuie să aibă vârsta peste 18 ani. Câștigătorul trofeului va primi 500 de lei și o cupă, ocupantul locului doi va primi 200 de lei, iar jucătorul clasat pe locul trei va pleca acasă cu 100 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS