6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu, față în față cu Niki Lauda

Alexandra Marinescu, față în față cu Niki Lauda

Alexandra a primit sfaturi preţioase de la celebrul Niki Lauda
Alexandra a primit sfaturi preţioase de la celebrul Niki Lauda

Craioveanca Alexandra Marinescu, prima româncă pilot de monoposturi, va concura la sfârșitul acestei săptămâni la etapa de la Silverstone, penultima din actualul sezon de Formula 4 britanică.
Sportiva de 16 ani, care se află la a treia etapă în circuitul britanic, speră că va reuși să se apropie mai mult de cei mai rapizi piloți din cursă, mai ales că recent a beneficiat de o sesiune de teste la Snetterton, acolo unde concurase în urmă cu o lună.

Nemții de la Bild au luat-o la întrebări

Alexandra a trăit la începutul acestei luni o experiență de neuitat. A avut oportunitatea să asiste la antrenamentele oficiale ale echipei de Formula 1 Sahara Force India, de la Monza, acolo unde l-a întâlnit și a discutat cu legendarul Niki Lauda, campion mondial de Formula 1 de trei ori, în prezent președinte onorific al echipei Mercedes. Alexandra l-a cunoscut pe Niki Lauda prin intermediul unui reporter de la Bild, după ce celebra publicaţie din Germania i-a luat fetei un interviu care va apărea în luna octombrie, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Austin. „Domnul Niki Lauda mi-a pus tot felul de întrebări, era curios. Una dintre ele a fost dacă am concurat cu Mick Schumacher (fiul lui Michael Schumacher – n.r.) și care era mai rapid la karting dintre noi. Eu i-am spus că eram când unul, când altul, dar acum, în Formula 4, Mick aleargă în campionatul Germaniei și este mult mai antrenat. Domnul Lauda i-a zis celui de la Bild, lui Helmut, să-i trimită update-uri lunare cu activitatea mea. M-am simțit minunat!“, a povestit craioveanca.
Pentru Alexandra Marinescu nu este deloc ușor să țină pasul cu adversarii săi din Formula 4 britanică. „Jumătate din piloții din campionat au și sezonul trecut la activ, iar înainte de acest sezon au făcut aproximativ 20-30 de zile de teste. Când ne gândim că Alexandra are doar cinci-șase zile de test și două etape din campionatul britanic, abia atunci realizăm cât de greu este pentru ea să țină pasul. Experiența alături de echipa Sahara Force India a fost foarte bună pentru ea. Am discutat cu managerul de operații, Otmar Szafnauer, care este cetățean american, dar este născut în România. De acum încolo vom sta în permanent contact cu ei“, a spus George Marinescu, tatăl sportivei, cel care o însoțește la toate cursele.
De altfel, George Marinescu este într-o continuă căutare de sponsori, pentru ca Alexandra să poată termina acest sezon, din care mai sunt două etape având nevoie de aproximativ 14.000 de lire sterline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS