16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGeolgău mizează pe victoria Craiovei în meciul cu Chiajna

Geolgău mizează pe victoria Craiovei în meciul cu Chiajna

Foto: Alexandru Vîrtosu
Foto: Alexandru Vîrtosu

Managerul departamentului de scouting din cadrul FRF, Gheorghiță Geolgău (foto), a profitat de zilele libere de la sfârșitul săptămânii trecute și a venit acasă, la Craiova, dar cum duminică a avut loc dubla confruntare CS Universitatea Craiova – CSM Poli Iași la Liga Elitelor, nu a ezitat să nu-i vadă la lucru pe juniorii Under 19 și Under 17.
„E o perioadă mai liberă în ceea ce mă priveşte, fiindcă am fost prins cu alte proiecte pe care FRF le-a avut de curând şi, fiind acasă, e normal să fiu prezent şi să văd juniorii de la Elită. Pe ai noştri îi ştiu bine, doar am lucrat în cadrul clubului și am contribuit și eu cu destule la dezvoltarea lui, dar pe cei de la Iaşi nu i-am văzut până acum. Ca idee, victoriile Craiovei au fost concludente și m-aș bucura mult să continue progresul într-un ritm foarte bun“, a explicat „Ghițu“, pentru GdS.
Întrebat cum se vede Craiova de la Bucureşti, din birourile FRF, fostul mare fotbalist a punctat că proiectul CS Universitatea este apreciat în Capitală în special prin prisma tinerilor care evoluează la toate nivelurile: „Lumea apreciază ceea ce se face aici, apreciază proiectul pornit de revitalizare a fotbalului craiovean. Lucrurile decurg foarte bine și drept dovadă stă faptul că în ultima perioadă la echipa de seniori se regăsește pe podium, iar eu sper că se va păstra până la sfârşitul campionatului. Să terminăm în primele trei, acesta ar fi obiectivul la care trebuie să adere Craiova şi să jucăm în cupele europene. Alt lucru demn de apreciat este faptul că la echipa a doua, în meciul cu Steaua II, linia de mijloc a fost formată din Screciu, care e născut în 2000, Buzan şi Dinu, care sunt în 1998 şi 1999, iar evoluția lor a fost bună. Pe mine mă face să cred că în următoarea perioadă o să-i vedem şi pe aceşti copii la prima echipă. De asta sunt apreciate aceste lucruri şi de către FRF. Spun asta pentru că eu sunt perceput acolo ca un craiovean veritabil și toți mă abordează după evoluțiile primei echipe, și nu numai“.

„Le ţin pumnii băieţilor noştri“

Chestionat în legătură cu partida de la Cluj, unde CS Universitatea Craiova a obținut doar o remiză în condițiile în care a jucat în superioritate numerică din minutul 23, Gheorghiță Geolgău a admis că alb-albaștrii au de ce să fie supărați pe ei, dar a punctat că nici CFR-ul nu este o echipă slabă.
„Atunci când ai superioritate e normal să te gândeşti la victorie, mai ales când joci cu un om în plus o perioadă lungă de timp. E normal să fii supărat la sfârşit, când nu reuşeşti să te impui. Motivele sunt mai puţin importante. Cine a văzut în schimb meciul şi-a dat seama că nici CFR-ul nu este o formație care să se regăsească în subsolul clasamentului. Din contră, este o echipă bună. Au depășit rapid momentul eliminării, au trecut de la sistemul 4-2-3-1 la clasicul 4-4-1, s-au apărat bine şi au reuşit să smulgă un punct. Au fost mulţumiţi de remiză şi spun asta pentru că am văzut reacţia lui Miriuţă după joc. În schimb, regretul Craiovei este mare, că a ratat primul loc, dar nu despre acest meci m-aş lega eu. Regretul şi mai mare este că la Timişoara nu s-a câștigat, pentru că băieții noștri au avut meciul în mână, şi, din păcate, nu s-a luat nici măcar un punct. Asta este, fiecare joc are particularităţile lui şi trebuie tratat cu mai multă seriozitate, pentru că la sfârşit, când tragi linie, orice punct câştigat este binevenit“, a spus fostul component al Craiovei Maxima.
Gheorghiță Geolgău nu concepe ca alb-albaștrii să nu câștige meciul cu Concordia Chiajna, programat duminică, de la ora 17.00, pe „Extensiv“, chiar dacă în tabăra ilfovenilor se regăsesc prietenii Emil Săndoi, Silviu Lung ori Adrian Popescu.
„E un meci interesant, dar sper să fie câştigat de noi. Chiar dacă cei de la Chiajna au şi în staff, şi în teren olteni, eu le ţin pumnii băieţilor noştri. Sunt prieten bun şi cu cei din staff-ul administrativ, dar prietenia noastră e una, fotbalul e alta. E normal să ţin cu Craiova. Cred că va fi un joc disputat, dar că punctele vor ajunge în contul CS Universitatea“, a subliniat Gheorghiță Geolgău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS