15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKerber: Este cel mai bun an din cariera mea

Kerber: Este cel mai bun an din cariera mea

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a câştigat al doilea titlu de Mare Șlem din carieră, după ce s-a impus în finala de la US Open în faţa cehoaicei Karolina Pliskova. Kerber, care începând de astăzi va fi noul număr 1 mondial, detronând-o pe Serena Williams, a câştigat în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4, după două ore şi șapte minute de joc. Kerber a devenit, astfel, prima jucătoare din Germania care se impune la New York după Steffi Graf, în 1996. Tot Graf a fost şi ultimul lider WTA din Germania.
„Este uimitor. Am câştigat al doilea Grand Slam în acest an. Este cel mai bun an din cariera mea. În copilărie, visam să fiu numărul unu mondial şi să câştig turnee de Mare Şlem, iar astăzi toate visurile mele au devenit realitate şi nu vreau decât să savurez acest moment. E incredibil“, a spus Kerber, la finalul meciului. Sportiva de 28 de ani a început şi a încheiat anul cu un titlu de Mare Șlem, în ianuarie reuşind să câştige la Melbourne, în Openul Australiei. În urma acestei victorii, Angelique Kerber a intrat în posesia unui cec de 3,5 milioane de dolari şi a 2.000 puncte WTA.
Prin urcarea pe primul loc în clasamentul WTA, Kerber devine cea mai bătrână jucătoare care ajunge în această poziţie, la 28 de ani şi 238 de zile.
Pliskova va rămâne pe locul 6 în clasamentul mondial. Dacă ar fi câştigat finala, ea ar fi depăşit-o pe ocupanta poziţiei a şasea, românca Simona Halep, eliminată în sferturi de Serena Williams. „Am făcut o treabă bună. A fost prima mea finală şi a fost una strânsă. Ea are mai multă experienţă în astfel de meciuri şi probabil că asta a fost decisiv“, a spus Pliskova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS