17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterviuCioinac așteaptă un semn de la Mulțescu

Cioinac așteaptă un semn de la Mulțescu

Ionuţ Cioinac (în alb) este cel mai experimentat jucător din lotul lui Corneliu Papură (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ionuţ Cioinac (în alb) este cel mai experimentat jucător din lotul lui Corneliu Papură (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Ionuț Cioinac este jucătorul ales de oficialii CS Universitatea Craiova să coordoneze gașca de puști de la echipa secundă. Are 25 de ani, evoluează fundaș central sau mijlocaș la închidere și are un parcurs interesant în fotbal. Craiovean la origini, Cioinac și-a făcut junioratul la Academia „Gică Popescu“ și a îmbrăcat tricourile echipelor Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, ASA Târgu Mureș, Dinamo București și ACS Podari. La Dinamo a jucat în 2014 și a părăsit „haita“ după o ceartă cu antrenorul Flavius Stoican. Ionuț Cioinac a impresionat în sezonul trecut la ACS Podari și și-a confirmat valoarea și în amicalele susținute de „satelitul“ CS Universitatea în vara trecută. Căpitanul „speranțelor“ lui Corneliu Papură a vorbit cu GdS despre derbiul cu Steaua II București, din etapa a doua a Ligii a III-a, seria 3, programat mâine, de la ora 17.00, pe „Extensiv“, dar și despre obiectivele sale pentru viitorul apropiat.

GdS: Cum prefațezi derbiul cu Steaua II?
Ionuț Cioinac: O să fie un meci greu, pentru că o să încerce să joace cât mai bine și să câștige. Și noi vrem victoria și pentru asta ne-am antrenat foarte bine toată săptămâna, mai ales că am început cu stângul acest campionat. Sper ca toți să fim bine din punct de vedere fizic la ora jocului, să avem o evoluție bună și să câștigăm.

GdS: Steaua II nu a participat în ediția trecută în Ligii a III-a. Ce știți despre adversari?
I.C.: În momentul de față mai nimic, pentru că sunt și ei noi în competiție. Mister (Papură – n.r.) ne-a spus că sunt câțiva jucători talentați acolo și o să urmeze și ședința tactică, în care o să-i studiem, să vedem atuurile lor. Cum și noi avem, și ei cred că au atuuri și mă refer la jucători buni. Sperăm să-i blocăm și să ne facem jocul ușor.

GdS: Dați Ișalnița pe „Extensiv“ pentru meciul ăsta, care va fi tratat de club precum unul dintre derbiurile echipei mari.
I.C.: Da, va fi tratat ca un joc al echipei mari. Sunt convins că lumea o să vină în număr mare ca să ne vadă și să ne susțină și vrem să le aducem bucurie după partidă.

GdS: Pentru meciul ăsta mai „coboară“ cineva de la prima echipă?
I.C.: Nu știu nimic. Mâine (astăzi – n.r.) cel târziu o să aflăm. Dar este foarte greu de crezut, pentru că echipa mare este în cantonament la Brașov și nu cred că vor aduce din băieți. Jucăm cu ce avem și trebuie să câștigăm neapărat meciul ăsta.

„Pot să joc fotbal la un nivel foarte bun“

GdS: Ești craiovean get-beget și CS Universitatea e primul club din Bănie la care activezi ca senior.
I.C.: CS Universitatea e un club serios din toate punctele de vedere. Atât la echipa mare, cât și la Centrul de copii și juniori, sunt oameni serioși, care vor să ridice nivelul fotbalistic de la noi din zonă. Eu zic că o să fie bine. Mă antrenez și aștept să mă vadă domnul Gigi Mulțescu și să mă promoveze în lotul primei echipe.

GdS: Pentru asta ai plecat de la Podari și ai venit la CS Universitatea?
I.C.: Da, pentru asta am venit. La Podari este o echipă frumoasă doar pentru Liga a III-a, nu îți oferă nu știu ce opțiuni de viitor. Aici e altceva, vine lumea să te vadă, te analizează mulți oameni de fotbal, impresari, scouteri etc., iar eu cred că pot să joc fotbal la un nivel foarte bun și să fac performanță.

GdS: Până când ai contract?
I.C.: Am semnat până în iarnă, iar atunci o să se activeze un nou contract, dar numai dacă o să mă ia la echipa mare.

GdS: Ți-e dor de Liga I?
I.C.: Chiar îmi este. Aș vrea să joc în câteva meciuri puternice aici, la Craiova, unde o să pun mult suflet, pentru că e vorba de echipa orașului meu.

Este „veteran“ la „satelit“

GdS: Cum vă înțelegeți cu antrenorul Cornel Papură?
I.C.: Noi, obișnuiții echipei a doua, ne înțelegem destul de bine, dar mai vin jucători de la alte grupe mai mici de juniori, care vor să-i promoveze, și nu prea înțeleg ei de la început ce le cere. E puțin mai greu cu ei, dar noi ceilalți 10-11, care am fost constant la echipa a doua, încercăm să jucăm exact ce ne cere Mister. Acum au început să înțeleagă și cei mici cum stă treaba și încet, încet se adaptează.

GdS: La cei 25 de ani ești veteranul echipei. Te ascultă puștii?
I.C.: Sunt foarte mulți copii și trebuie să mă port atent cu ei, pentru că dacă îi cerți în timpul meciului pot să clacheze. Trebuie încurajați mereu. Eu le-am dat sfaturi, am fost lângă ei și sper să pot să-i ajut în continuare, pentru că sunt copii talentați. Dacă nu erau talentați, nu aveau cum să fie la acest club. Depinde mult și de ei, de viața lor extrasportivă, cât de departe vor ajunge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS