13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii pregătesc cu optimism meciul cu CFR Cluj

Alb-albaștrii pregătesc cu optimism meciul cu CFR Cluj

Kay a avut evoluţii foarte bune în noul sezon (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Kay a avut evoluţii foarte bune în noul sezon (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Aflați în cantonament la Brașov, jucătorii formației CS Universitatea Craiova pregătesc în liniște meciul cu CFR Cluj, din etapa a șaptea a Ligii I, programat sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“. Cunoscut drept un apropiat al grupării ardelene, președintele echipei din Bănie, Marcel Popescu, a declarat, pentru GdS, că alb-albaștrii trag tare la antrenamente și că vizează un rezultat pozitiv, dar că o victorie în fața CFR-ului nu trebuie privită ca o revanșă după eliminarea din Cupa Ligii.
„Sunt 21 de grade aici, avem condiții de pregătire excelente, băieții răspund bine la cerințele lui Gigi Mulțescu și ale membrilor staff-ului său și la ora jocului o să fim în formă maximă, gata să obținem un rezultat bun. Noi nu trebuie să ne revanșăm cu nimic, ci să câștigăm. Ei nu ne-au învins la fotbal, ne-au eliminat la penaltiuri. În plus, e alt culoar acum. Cupa Ligii nu te duce nicăieri în Europa, în schimb campionatul este primordial pentru noi. Nici un meci nu e ușor. Ălea care au fost considerate ușoare le-am tratat superficial și am pierdut puncte importante, iar cele pe care le-am luat în serios le-am câștigat. Cu atitudinea pe care au probat-o băieții cu Iașiul, cu Astra și cu Viitorul spun că sunt foarte greu de învins și e foarte greu să-i reziști Craiovei. Dacă ar fi după ocaziile clare și fotbalul spectacol, trebuia să avem goluri mai multe și, implicit, și puncte mai multe. Jocul este plăcut ochiului și randamentul crește, deci eu sunt sigur că intrăm în play-off, pentru că ăsta este primul nostru obiectiv. Văd lumea entuziastă, s-a creat o emulație și, ce este cel mai important, grupul de jucători, care era obișnuit să se mândrească cu simplul fapt că sunt colegi de clasă cu Steaua și Dinamo, dar fără să aspire niciodată la premiul întâi sau doi, și-a schimbat mentalitatea. Jucătorii cred în ei și văd că se poate, visează și toți sunt extrem de montați să scrie istorie“, a declarat conducătorul grupării alb-albastre, pentru GdS.
Marcel Popescu nu subestimează deloc viitoarea adversară, chiar dacă CFR Cluj a mai pierdut câțiva jucători valoroși între timp: „Nu aș vrea să fac o analiză a Clujului. A pierdut trei jucători importanți, Jakolis, Lopez și Petrucci, jucători de bază, are o situație financiară mai complicată, dar este o echipă cu mulți fotbaliști cu experiență internațională și strâng rândurile. Deci nu trebuie să-i privim de sus. S-ar putea ca unitatatea grupului să fie mai puternică și să reacționeze. Nu trebuie să ne facă să ne relaxăm aceste trei plecări. Păi Astrei i-au plecat doi jucători exponențiali și împotriva tuturor previziunilor s-a calificat în Liga Europa pe un teren din Anglia, salvând imaginea României, care fusese călcată în picioare după ce Steaua a fost făcută una cu pământul de City“.
Între timp, la CFR Cluj au ajuns atacantul Dan Roman, de la CSMS Iași, și mijlocașii croați Tomislav Sorsa, fost căpitan al echipei NK Osijek, și Tomislav Gomelt, împrumutat din nou de la FC Bari.

Ivan are șanse mici să joace în Gruia

Marcel Popescu a explicat și care este situația jucătorilor Alexandru Băluță – accidentat în meciul de la Timișoara și Andrei Ivan – care a ieșit la pauza meciului cu Viitorul, ambii fiind supuși unor investigații suplimentare zilele trecute.
„Băluță este bine și ar putea fi apt 100% pentru meciul cu CFR, dar pe Ivan îl protejăm. E o problemă musculară mai delicată la el, însă va fi bine și el în curând. Încercăm să-l recuperăm pentru Cluj, dar nu se pot întâmpla miracole și nu prea vrem să riscăm. În schimb, au venit azi-noapte (luni – n.r.) și cei doi jucători de la lotul Insulelor Capului Verde, Kay și Nuno Rocha, deci suntem în formulă completă“, a spus Marcel Popescu, subliniind că apreciază forma sportivă lui Kay: „Despre Kay pot să spun că a fost și este titularul postului de fundaș central la naționala Capului Verde, Varela și Calu jucau împreună cu el, dar el a ieșit din circuit după accidentarea avută cu doi ani în urmă la meciul cu Petrolul, când i-a cedat genunchiul și a stat pe tușă o perioadă. Apoi i-a fost mai greu să prindă echipa. M-a surprins în mod plăcut cu atitudinea lui. Felul în care tratează fazele și se impune ne demonstrează că are un caracter puternic și consider că lângă Madson și Acka reprezintă forța și determinarea echipei. Sunt lideri la capitolul ăsta. Kay va crește de la meci la meci, pentru că este capabil de un lucru aparent ușor, o concentrare maximă pe durata a 90 de minute. El nu se relaxează deloc și transmite asta și colegilor de echipă. Tribuna l-a receptat ca un fotbalist care joacă la sacrificiu și este unul dintre motoarele echipei. Dar noi trebuie să avem zece motoare, fără Calancea din poartă, pe care îl consider un real câștig“.
Un alt remarcat a fost Alin Manea. „Alin Manea este o surpriză. A debutat debordant și mă determină să cred că mental stă foarte bine, iar calitățile i le cunoșteam deja. Sunt jucători care în antrenamente sunt senzaționali, dar sub presiune se blochează, până ce încet-încet se obișnuiesc și cu presiunea. Manea a probat că nu are nici un fel de problemă, că poate să intre și să decidă jocul. Cred că va avea o ascensiune frumoasă și va ajunge la o echipă de top în Europa. Alin Manea este, în momentul de față, un jucător la fel de important și de promițător ca Andrei Ivan“, a punctat Marcel Popescu.

Are așteptări mari de la Rambe și Gustavo

Întrebat dacă Rambe și Gustavo s-au acomodat cu Bănia, pentru că aparițiile lor în primul unsprezece au fost cam puține și evoluțiile nu au rupt gura târgului, Marcel Popescu i-a liniștit pe suporteri, punctând că o să-și arate valoarea în curând.
„Din punct de vedere fotbalistic, nu avem ce să-i reproșăm lui Rambe. În prima etapă a avut o ocazie mare cu Pandurii, după care a avut un penalti la Timișoara, când adversarul a respins cu mâna șutul său… Nu e problemă de acomodare la el. O să vină și vremea lui, este un jucător important. Nu toate echipele abordează tactica celor de la FC Viitorul, nu toate se deschid și joacă un fotbal ofensiv. Sunt și formații care refuză jocul și atunci apelezi și la Rambe. În momentul de față avem 11 în teren, dar nu joacă Ivan – stă pe bancă, Băluță e accidentat, nu a intrat Gustavo și nici Rambe. Sunt niște jucători valoroși care nu prind momentan primul 11, iar asta nu poate decât să ne bucure. Avem o bancă puternică și la toți o să le vină rândul. Sunt ferm convins că și Gustavo va face exact ce a făcut Manea: va intra și va hotărî jocul. La Craiova nu există rezerve, există fotbaliști. Spre exemplu, la Giurgiu am câștigat un alt jucător, Vlădoiu, care ulterior a avut o problemă de sănătate. A intrat și a jucat perfect. Gigi Mulțescu a făcut o schimbare tactică și la mijlocul terenului am văzut un Popov extraordinar de determinat, care lângă Madson și Zlatinski s-a impus cu ușurință. Este o concurență și atmonsferă bună și cel mai important este că au început să viseze la medalia de campion“, a punctat Marcel Popescu.

Cu ochii pe „satelit“

Marcel Popescu își dorește ca echipa a doua a clubului să bifeze victoria în derbiul cu Steaua II, din Liga a III-a, seria 3, programat vineri, de la ora 17.00, pe stadionul „Extensiv“.
„E un derbi al orgoliilor, se întâlnesc echipele secunde ale Craiovei și Stelei. O să vedem dacă echipa a doua a Stelei, care a făcut un egal cu Iașiul acasă, o să ne pună probleme. Și la noi echipa a doua are aceeași menire ca și la Steaua: să țină în priză jucătorii și să promoveze tinerii către prima echipă. Nu știu dacă e un avantaj faptul că se joacă pe «Extensiv», important este să fie un teren bun și să se joace fotbal de calitate“, a încheiat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS