17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRafael Nadal, eliminat în optimile de finală la US Open

Rafael Nadal, eliminat în optimile de finală la US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fost număr unu mondial și dublu câștigător al Openului Statelor Unite, a fost eliminat în optimile de finală la actuala ediție a competiției de la Flushing Meadows, fiind învins în cinci seturi, 6-1, 2-6, 6-4, 3-6, 7-6 (8/6), de francezul Lukas Pouille, într-o partidă disputată duminică.

Pouille, în vârstă de doar 22 de ani, a avut nevoie de patru ore și 6 minute de joc pentru a-l învinge pe Nadal, iar în sferturile de finală îl va înfrunta pe compatriotul său Gael Monfils, care a trecut mult mai ușor, în cu 6-3, 6-2, 6-3, de cipriotul Marcos Baghdatis.

Alături de Pouille și Monfils, a mai acces în sferturi un alt francez, Jo-Wilfried Tsonga, învingător cu 6-3, 6-3, 6-7 (7/9), 6-2 în fața americanului Jack Sock, fiind pentru prima oară din 1947 și până în prezent când Franța are trei jucători în calificați în această fază a competiției newyorkeze, subliniază AFP.

Sârbul Novak Djokovic, actualul lider al clasamentului ATP și deținătorul titlului la US Open, a dispus la rândul său, în optimile de finală, cu 6-2, 6-1, 6-4, de britanicul Kyle Edmund, urmând să-l aibă ca adversar în sferturi pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, numărul 11 mondial.

În turneul feminin, favorita numărul 2, germanca Angelique Kerber, s-a calificat în sferturi după victoria cu 6-3, 7-5 înregistrată în fața cehoaicei Petra Kvitova, în timp ce italianca Roberta Vinci (nr.7) a dispus la rândul ei în optimi, cu 7-6 (7/5), 6-2, de ucraineanca Leisa Țurenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS