5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSO Filiași, cu motoarele turate la maximum

CSO Filiași, cu motoarele turate la maximum

Florin Spânu priveşte cu optimism noul sezon competiţional al Ligii a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Florin Spânu priveşte cu optimism noul sezon competiţional al Ligii a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația CSO Filiași întâlnește astăzi, de la ora 17.00, pe stadionul „Chimia“ de la Ișalnița, echipa a doua a clubului Concordia Chiajna, în prima etapă a noului sezon competițional de la Liga a III-a, seria 3. Președintele grupării doljene, Florin Spânu, nu concepe decât victoria, cu toate că admite că adversarul este de calibru, dar se bazează pe forța lotului pe care-l are la dispoziție antrenorul Gigi Ciurea.
„Abia așteptam să înceapă campionatul. Debutăm împotriva unui adversar foarte bun. Sunt convins că, odată cu întreruperea campionatului la Liga I, cei de la prima formație a Concordiei Chiajna vor trimite ceva jucători la echipa a doua, dar nu asta este important, ci felul cum vom aborda noi jocul. Sunt realist și sunt convins că vom avea un meci foarte greu, dar la fel de sigur sunt că vom obține toate cele trei puncte. Spun asta pentru că în această vară am adus numai jucători de valoare și cu toții suntem concentrați și vrem să facem o treabă bună. Sunt foarte mulțumit că nu mai suntem în seria a patra, ci în a treia. Ne avantajează acest lucru, pentru că distanțele sunt mult mai scurte în privința meciurilor din deplasare. În plus, sunt echipe preocupate să practice un fotbal frumos, la fel ca noi. Obiectivul nostru este o clasare în primele șapte echipe și este realizabil“, a declarat președintele Florin Spânu, pentru csofiliasi.ro.
„Am trecut și noi prin momente mai puțin plăcute, știți foarte bine că înainte de a începe campionatul și înainte de meciul de Cupă am ajuns la o înțelegere cu Dragoș Bon și am reziliat contractul de comun acord. Vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru modul în care a pregătit echipa. Părerea mea este că se numără printre cei mai buni antrenori, își face meseria cu mare drag, dar din păcate a trebuit să ne strângem mâna“, a completat conducătorul filieșenilor.
CSO Filiași i-a readus la echipă pe Daniel Bălașa și Alex Fotescu, dar a obținut și semnăturile altor fotbaliști importanți, fiind vorba despre portarul Sorin Mogoșanu, fundașul Daniel Calu, mijlocașii Robert Căle și Ionuț Bogdanovici, plus câțiva juniori talentați, cum ar fi Lucian Borhot, Sorin Papa sau Marian Borneci. La capitolul „plecări“ și-au trecut numele doar Nicu Popescu și Claudiu Iovănescu, cunoscut fiind faptul că lotul din sezonul trecut a fost restrâns numeric.
Altfel, în pregătirile de vară, filieșenii au susținut cinci amicale, înregistrând trei victorii, 5-0 cu Progresul Segarcea, 3-2 cu Viitorul Cârcea și 7-0 cu Jiul Petroșani, și două egaluri, 1-1 cu Progresul Segarcea și 0-0 cu CS Universitatea II Craiova.
CSO a bifat cu succes și primele două tururi din noua ediție a Cupei României, eliminând pe rând pe CSS Slatina, scor 2-0, și pe ACS Podari, scor 3-1.

Calu: Este un meci special pentru mine

Venit în această vară la CSO Filiași de la Concordia Chiajna, fundașul Daniel Calu a admis că pentru el este mai mult decât un joc de campionat și își dorește enorm să-l câștige.
„Este un meci mai important pentru mine, că am jucat acolo, și asta mă ambiționează mai mult. Îmi doresc victoria. Vreau să le demonstrez celor din club, de la echipa mare, că au pierdut un jucător bun. Lor le-au plecat mai mulți jucători cu experiență și cred că avem prima șansă. Am înțeles că vor trimite de la prima echipă vreo patru jucători, dar sunt din cei care nu au evoluat deloc în acest sezon din Liga I. Ar fi vorba despre jucători care au fost promovați la prima echipă și care acum revin practic la satelit, în speță Răducanu (născut în 1996), Ciobanu (1994), Novacek (1996) și portarul Marin (1997). Cunosc majoritatea jucătorilor de acolo, antrenorii, și pot să spun că avem un lot mai bun și trebuie să câștigăm“, a declarat Daniel Calu.
Partida CSO Filiași – Concordia II Chiajna va fi arbitrată de Liviu Bălăcescu (Târgu Jiu), ajutat de asistenții Nicușor Marin (Șușeni) și Şerban State (Piteşti). Observatori vor fi Ion Ștefan (Buzescu), respectiv Sorin Sergiu Găman (Târgu Jiu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS