14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCinci medalii și locul 47 pe națiuni, bilanțul României la Jocurile Olimpice de la Rio

Cinci medalii și locul 47 pe națiuni, bilanțul României la Jocurile Olimpice de la Rio

Delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio a încheiat, duminică, participarea cu cinci medalii – una de aur, una de argint şi trei de bronz – cu una mai mult decât la ediţia din 1952, când s-a înregistrat cel mai mic număr de medalii din istoria tricoloră. În clasamentul pe medalii, țara noastră a ocupat locul 47, după ce în urmă cu patru ani, la JO de la Londra se clasa pe locul 27, cu nouă medalii (două de aur, două de argint, cinci de bronz).
România a fost reprezentată în Brazilia de 96 de sportivi, iar preşedintele COSR, Alin Petrache, estima câştigarea a șase – opt medalii.
La Rio, aurul olimpic a fost obținut de spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu (Craiova) în întrecerea pe echipe. Sportivele sunt pregătite de antrenorul craiovean Dan Podeanu. Medalia de argint a fost adjudecată de tenismenii Horia Tecău și Florin Mergea la dublu, iar în posesia medaliilor de bronz au intrat haterofilul Gabriel Sîncrăian, echipajul feminin de canotaj 8+1 (Daniela Druncea, Mădălina Bereş, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Laura Oprea, Ioana Strungaru, Adelina Maria Boguş, Roxana Gabriela Cogianu şi Andreea Nicoleta Boghian) și luptătorul Albert Saritov, sportiv de origine rusă naturalizat anul acesta de România. Acesta din urmă a obținut medalia duminică, în ultima zi a competiției de la Rio. În clasamentul pe medalii la Rio, primul loc a fost ocupat de delegația Statelor Unite, cu 46 de medalii de aur, 37 de argint, 38 de bronz (121 în total), urmată de Marea Britanie (27-23-17) și China (26-18-26).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS