17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu câștigat turneul, dar nu se îmbată cu apă rece

Au câștigat turneul, dar nu se îmbată cu apă rece

Handbalistele de la SCM Craiova au oprit acasă trofeul (Foto: Bogdan Grosu)
Handbalistele de la SCM Craiova au oprit acasă trofeul (Foto: Bogdan Grosu)

Handbalistele de la SCM Craiova au câștigat toate cele trei meciuri de la Cupa Craiovei și au oprit acasă trofeul. Cristina Zamfir a fost golghetera turneului, iar colega sa, Yulia Dumanska, a fost desemnată cel mai bun portar.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obținut victorii pe linie la Cupa Craiovei, turneu amical încheiat ieri în Sala Polivalentă din Bănie. Formația pregătită de Bogdan Burcea și Grigore Albici a oprit acasă trofeul după ce a învins pe rând trei echipe din Liga Națională, HCM Vâlcea (scor 34-23), Danubius Galați (38-29) și Dunărea Brăila (39-27). Locul doi a fost ocupat de HCM Vâlcea, urmată de Danubius Galați și Dunărea Brăila, care surprinzător, a pierdut toate meciurile.
După festivitatea de premiere, antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, a tras linie și a spus că un lucru îmbucurător este faptul că echipa a stat bine la capitolul condiție fizică, iar la minusuri a trecut faptul că a încasat destul de multe goluri. „O primă concluzie după acest turneu ar fi că suntem la un nivel bun din punct de vedere fizic. În toate trei meciurile am stat foarte bine în repriza a doua. Ar fi cam singurul lucru pozitiv, pentru că
ne-am fixat anumite obiective înainte de acest turneu. Unul a fost apărarea și exceptând meciul cu Vâlcea, în celelalte două am primit goluri multe și nu trebuia. Este clar că avem mult de muncă, ca să sudăm echipa, iar dacă nu reușim să ne mobilizăm și să omogenizăm relațiile în apărare vom avea viață foarte grea la meciurile pe puncte“, a spus tehnicianul craiovean.

Zamfir: Mă bucur că am ales Craiova

Cristina Zamfir, jucătoare transferată în vară de la Corona Brașov, a fost desemnată golghetera Cupei Craiovei, cu 30 de goluri reușite. La fel ca antrenorul său și ea consideră că rezultatele din amicale nu sunt atât de importante. „A fost un turneu bun pentru echipa noastră, cu trei victorii. Mai avem multe de pus la punct, așteptăm să se întoarcă și cele două colege ale noastre de la Jocurile Olimpice și sper că atunci când vom începe campionatul să fim în cea mai bună formă. Sunt convinsă că în meciurile oficiale va fi mai greu. Chiar dacă am câștigat cele trei meciuri la diferențe destul de mari trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. La Craiova am găsit un public minunat, mă bucur că am făcut această alegere și îmi doresc să avem performanțe cât mai mari aici“, a spus jucătoarea născută în Slatina.

Portarul Yulia Dumanska a reușit ieri să marcheze un gol, în meciul cu Brăila, din poartă în poartă. „Mă bucur din suflet că am început să jucăm din ce în ce mai bine. Îmi place să ajut echipa, de aceea am venit aici și sper să fac treabă bună în continuare. Vrem să facem o echipă bună de portari, pentru că uneori poți prinde o zi proastă. De aceea vrem să fim unite, să facem treabă bună“, a spus portarul care în luna iulie cucerea medalia de bronz la Mondialele de tineret cu naționala României.

La Cupa Craiovei, pentru SCM au evoluat: Mirela Pașca, Yulia Dumanska, Florentina Stanciu (portari), Alexandra Andrei, Dana Băbeanu, Yaroslava Burachenko, Andreea Ianași, Zeljka Nikolic, Carmen Șelaru, Jelena Trifunovic, Andra Țălu, Cristina Zamfir şi Yuliya Zaremba. Ana Maria Apipie a fost menajată.

Landre este vicecampioană olimpică

SCM Craiova are în lot o vicecampioană olimpică, pe franțuzoiaca Laurise Landre. Sâmbătă, naționala Franței a fost învinsă în finala olimpică de la Rio de Rusia, cu scorul de 22-19. Landre și Valentina Ardean Elisei vor ajunge la Craiova zilele următoare. La sfârșitul acestei săptămâni, SCM va disputa alte două amicale, pe teren propriu, cu CSM Bistrița.

Rezultatele de la Cupa Craiovei:
vineri: SCM Craiova – HCM Râmnicu Vâlcea 35-23 (16-12), HC Dunărea Brăila – CSU Danubius Galați 29-30 (16-17)
sâmbătă: HC Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea 28-37 (11-18), SCM Craiova – CSU Danubius Galați 38-29 (15-16)
duminică: HCM Râmnicu Vâlcea – CSU Danubius Galați 31-21 (15-11), SCM Craiova – HC Dunărea Brăila 39-27 (15-14)

Clasament: 1. SCM Craiova, 2. HCM Vâlcea, 3. Danubius Galați, 4. Dunărea Brăila.

Galerie foto realizată de Bogdan Grosu:

Alexandra Andrei
Alexandra Andrei

Jelena Trifunovic în acțiune

Yaroslava Burlachenko
Yaroslava Burlachenko

LOVITURA 4

SUPORTERI

Antrenorul echipei craiovene, Bogdan Burcea
Antrenorul echipei craiovene, Bogdan Burcea

TROFEU'

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS