15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMulțescu: Va fi un joc periculos la Timișoara

Mulțescu: Va fi un joc periculos la Timișoara

Andrei Ivan, Gigi Mulţescu şi Kay speră că CS Universitatea va rămâne pe podium şi după meciul de la Timişoara (Foto: Claudiu Tudor)
Andrei Ivan, Gigi Mulţescu şi Kay speră că CS Universitatea va rămâne pe podium şi după meciul de la Timişoara (Foto: Claudiu Tudor)

După trei victorii consecutive, CS Universitatea Craiova a urcat pe podiumul Ligii 1, iar luni, de la ora 21.00, oltenii vor juca în Banat cu ACS Poli Timișoara, în etapa a cincea. Antrenorul echipei craiovene, Gigi Mulțescu, și cei doi marcatori din meciul cu Poli Iași, Andrei Ivan și Kay, au vorbit vineri, într-o conferință de presă, despre partida de la Timișoara, cu toții declarând că se gândesc să obțină cele trei puncte din confruntarea cu echipa aflată pe ultimul loc, fără nici un punct.
Deși ACS Poli Timișoara a fost învinsă joi seară de FC Botoșani, cu un categoric, 5-0, Mulțescu consideră că bănățenii nu se vor da la o parte în disputa cu CS Universitatea. „Noi trebuie să jucăm la victorie toate meciurile. Este periculos, pentru că ei nu au ce să piardă, joacă relaxat și de multe ori când se întâmplă asta îți reușesc multe lucruri. Dovadă că ei nu vor să se predea este faptul că în minutul 60 al meciului restant cu Botoșani au scos din teren jucătorii cei mai buni, Croitoru și cu Elek, să-i odihnească. Noi trebuie să ne respectăm forma pe care o avem în ultima perioadă și să câștigăm. Este o presiune în plus, pentru că nu avem decât o variantă, victoria. Trebuie să jucăm mai bine, să fim mai concentrați. În România, după victorii se cam pierde concentrarea și este mai greu să revenim la concentrare maximă. Jucătorii mei au arătat că nu au această problemă. Nu a fost nici un meci în care să nu jucăm, să nu avem inițiativă, dar problema noastră a fost concentrarea în momentele decisive“, a spus Mulțescu.

Ivan: Vrem să rămânem acolo, sus

Andrei Ivan a spus că el și colegii săi se simt foarte bine pe podium și vor să continue șirul succeselor: „Mergem la Timișoara să facem un joc bun și să luăm cele trei puncte. Nu este important cine marchează, contează să câștige echipa. Respectăm toate echipele, mergem să luăm în serios meciul și să câștigăm. Vrem să rămânem acolo, sus“.
Kay a marcat cu Poli Iași, dar este mai fericit când echipa sa nu primește gol, ceea ce s-a întâmplat în ultimele două jocuri.
„Nu e treaba mea să dau goluri, eu sunt în apărare. Sunt fericit că nu am luat gol în ultimele două meciuri, în timpul regulamentar. După ce am marcat cu Iașiul, m-am descătușat, pentru că și cu Târgu Mureș, și cu Astra am fost foarte aproape să înscriu, iar cu Poli Iași am reușit în final. Eu lucrez mult la antrenamente, am încredere în mine, știu că se poate să joc și mai bine, dar decizia dacă joc sau nu este a antrenorului“, a spus fotbalistul, care împreună cu conaționalul său Nuno Rocha au fost convocați la naționala Capului Verde pentru meciul cu Libia, din 3 septembrie, contând pentru calificări la Cupa Africii pe Națiuni. La fel ca mai mulți colegi de-ai săi de la CS Universitatea, Kay este în ultimul an de contract, iar Mulțescu a spus că în perioada următoare jucătorii vor fi ofertați de club.

„Dacă Aguero juca la Craiova, era făcut praf că a ratat penaltiurile“

Fotbaliștii de la CS Universitatea Craiova au avut probleme la loviturile de la 11 metri, ratând atât în Cupa Ligii cu CFR Cluj, trei (Ivan, Vătăjelu, Bancu), cât și în partida cu Iași (Rocha). După ce marți seară, în meciul din Liga Campionilor dintre Steaua București și Manchester City, vedeta englezilor, Kun Aguero, a ratat două penaltiuri, Gigi Mulțescu a profitat de ocazie să se apere. „L-ați văzut pe Augero că a ratat două penaltiuri, iar Guardiola a zis că nu este treaba lui, ci a jucătorului. Mă gândesc că dacă Aguero juca la Craiova și rata două penaltiuri într-un meci, era făcut praf de toată lumea. Pe mine m-a făcut presa tăieței, iar oamenii din fotbal au spus că nu lucrez cu jucătorii la antrenamente. La penaltiuri este un război psihologic între portar și jucătorul care execută“, a explicat cel poreclit „SMURD“.

„Îmi plac provocările, să jucăm ofensiv“

Fost atacant, Mulțescu se gândește mereu la un joc ofensiv. Este nerăbdător să obțină o performanță notabilă la Craiova și spune că are o relație bună cu patronul și cu jucătorii. „Îmi place să jucăm un fotbal ofensiv, la înaintare, cum spunea nea Vanea (Ioan Chirilă – n.r.). Îmi plac provocările, îmi place să construiesc, dar să fiu lăsat în pace. În trecut, când intram în coliziune cu un patron care îmi impunea un jucător, plecam. Cu domnul Rotaru am o înțelegere. Nu vorbim înainte de meci, ci la două zile după. Pentru antrenor, cel mai important este să aibă condiții de antrenament și să fie lăsat să-și facă treaba. Nici eu nu am răbdare. Vreau să obținem un rezultat notabil, dar Titi Teașcă spunea demult, când era întrebat după primele etape dacă câștigă campionatul: „Voi nici nu ați pus vița-de-vie și vreți vin vechi?“, a încheiat antrenorul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS