21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe Cupa Craiovei la handbal

Începe Cupa Craiovei la handbal

Bogdan Burcea și Mirela Pașca au vorbit despre Cupa Craiovei (foto: Lucian Anghel)
Bogdan Burcea și Mirela Pașca au vorbit despre Cupa Craiovei (foto: Lucian Anghel)

Iubitorii handbalului vor putea urmări la lucru, începând de astăzi și până duminică, în Sala Polivalentă din Bănie, patru dintre echipele din Liga Națională feminină. La ediția a zecea a Cupei Craiovei participă Dunărea Brăila, Danubius Galați, HCM Vâlcea și gazdele de la SCM Craiova.
Echipa din Bănie a disputat până acum cinci jocuri de verificare, două pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, și trei săptămâna trecută, în cadrul turneului de la Bistrița. În ceea ce privește Cupa Craiovei, antrenorul Bogdan Burcea a spus că nu se va concentra exclusiv pe câștigarea trofeului: „Am avut două lucruri de urmărit în fiecare meci. Vrem să pregătim echipa, nu să ne batem cu pumnii în piept. Ne dorim să câștigăm fiecare joc. Știu că este o ediție aniversară și toată lumea vrea sus, dar acesta este obiectivul nostru, pregătirea“.
Nici la acest turneu, Burcea și Grigore Albici nu vor putea conta pe internaționalele Valentina Ardean Elisei și Laurisa Landre, prezente la Jocurile Olimpice. Prima va pleca pe 21 august spre România, iar franțuzoaica Landre a disputat aseară, după închiderea ediției, semifinala cu Olanda.

„Am ales un lot valoros, nu atât de numeros“

SCM Craiova are ca obiectiv pentru sezonul următor calificarea în cupele europene. Antrenorii vor avea la dispoziție un lot alcătuit din 16 jucătoare, dintre care trei portari. „Este o treabă cu două tăișuri, pentru că trebuie să ținem jucătoarele sănătoase. Decât 20 de fete, care nu au ajuns încă sus, ca nivel de joc și performanță, am ales să am un lot mai subțire numeric, dar mai valoros, care poate oferi performanță. Sunt convins că la finalul sezonului ne vom afla acolo unde ne-am propus“, a explicat Burcea.
Acesta și-ar fi dorit să transfere mai multe jucătoare din România, dar acestea au avut pretenții salariale care nu au putut fi satisfăcute. S-a apelat la jucătoare străine. „Sincer, la străine ne-a atras prețul, în primul rând. Mi-am dorit să aduc foarte multe jucătoare din România, dar cele care puteau să ne ajute veneau de pe cai mari și nu au acceptat un nivel salarial mai mic decât l-au avut. Nu mă exprim în legătură cu jucătoarele străine până la meciurile oficiale, pe puncte, dar cred că toate vor pune umărul la performanță“, a completat antrenorul craiovean, care a revenit în Bănie după trei sezoane în care a antrenat Corona Brașov și a obținut de fiecare dată medalie.

Mirela Pașca: Obiectivul ne motivează

Portarul Mirela Pașca s-a transferat la Craiova în urmă cu trei ani, la cererea lui Bogdan Burcea, numai că tehnicianul a fost schimbat în acea vară cu Carmen Amariei. Acum, Mirela este bucuroasă că va lucra, în sfârșit, cu Burcea. „Mă bucur nespus de mult de reîntoarcerea domnului profesor, pentru că atunci când am venit, dumnealui m-a adus, apoi nu am avut ocazia să lucrăm împreună. Sper să fie un an mai bun față de sezonul trecut, iar cu ocazia acestui turneu să închegăm echipa mult mai bine. Lotul este mult mai bun, iar obiectivul reprezintă o motivație pentru noi, nu o presiune. Cred că va fi un campionat disputat, cam toate echipele s-au întărit. În poartă, important este să mă completez cu Yulia Dumanska și să fie bine echipei. Îmi doresc să am constanță în joc și să fiu sănătoasă“, a spus Mirela miercuri, într-o conferință de presă.
Lotul pentru sezonul 2016-2017: Mirela Pașca, Yulia Dumanska, Florentina Stanciu (portari), Alexandra Andrei (inter stânga), Ana Maria Apipie (centru), Valentina Ardean Elisei (extremă stânga), Dana Băbeanu (centru), Yaroslava Burachenko (pivot), Andreea Ianași (extremă stânga), Laurisa Landre (pivot), Zeljka Nikolic (extremă), Carmen Șelaru (extremă stânga), Jelena Trifunovic (centru), Andra Țălu (extremă dreapta), Cristina Zamfir (inter stânga), Yuliya Zaremba (inter dreapta).

Program Cupa Craiovei

Azi, ora 17.30: SCM Craiova – HCM Vâlcea; ora 19.30: Dunărea Brăila – Danubius Galați; mâine, 17.30: Dunărea Brăila – HCM Vâlcea, 19.30: SCM Craiova – Danubius Galați; duminică, 10.00: HCM Vâlcea – Danubius Galați, 12.00: SCM Craiova – Dunărea Brăila. De la ora 13.30 va avea loc festivitatea de premiere. Intrarea spectatorilor la meciurile din Sala Polivalentă va fi liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS