5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportElisei ajunge săptămâna viitoare în Bănie

Elisei ajunge săptămâna viitoare în Bănie

Naționala feminină de handbal a României a fost eliminată de la Jocurile Olimpice după faza grupelor, dar antrenorul echipei SCM Craiova o va putea avea la dispoziție pe Valentina Ardean Elisei abia pe 24 sau 25 august, astfel încât căpitanul naționalei va putea juca pentru noua sa echipă doar în dubla amicală cu CSM Bistrița, care va avea loc pe 26 și 27 august. „Până în 22, când lotul revine în România, Alice urmează la Rio un program de refacere și pe 24 sau 25 august se va alătura echipei. Va ajunge întâi acasă, la Deva, să-și facă bagajele, apoi va veni aici să se instaleze. Va fi prezentă la amicalele cu Bistrița“, a explicat ieri Bogdan Burcea, într-o conferință de presă.
Noul antrenor al Craiovei a vorbit și despre prestația Valentinei Elisei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: „La națională, modelul creat se axează pe anumite lucruri. Când te întâlnești cu mingea joia, vara nu mai știi ce să faci cu ea, din păcate. Noi o așteptăm cu drag, să ne ajute să mergem ca performanță unde ne-am propus. Vă promit că la Craiova va juca la un nivel foarte înalt“.
După ce fostul selecționer Gheorghe Tadici spusese marți că jucătoarea Craiovei, Cristina Zamfir, nu trebuia să lipsească din lotul pentru Rio, deoarece este cel mai bun inter din țară, Bogdan Burcea a spus și el că Zamfir merita un loc în lotul pentru Jocurile Olimpice. „Cristina Zamfir și-a dovedit valoarea, dar selecția au făcut-o alții. Așa au crezut de cuviință, iar acum trag și ponoasele. Pe lângă Zamfir, care trebuia să fie acolo, se impunea și prezența Marinelei Burghel, de la Brașov, sau a Anetei Pârvuț. Întâlneai echipe care au un joc în viteză fantastic și nu ai cum să faci faza defensivă și prima fază a apărării, contraatacul, într-o singură jucătoare și să vii cu o soluție adaptată pe post, dar, repet, ține de strategia aleasă de antrenori. Din afară este ușor de comentat, dar, obiectiv, spun că una dintre cele două stângace și Zamfir ar fi trebuit să fie la Rio“, a completat Bogdan Burcea. SCM Craiova va participa începând de mâine la Cupa Craiovei, alături de Dunărea Brăila, Danubius Galați și HCM Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS