8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJO Rio - Scrimă: Primele declarații ale spadasinelor tricolore, noile campioane olimpice

JO Rio – Scrimă: Primele declarații ale spadasinelor tricolore, noile campioane olimpice

Echipa feminină de spadă a României a adus prima medalie pentru delegația României prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

După finala cu China, Ana Maria Popescu și Loredana Dinu au oferit primele declarații.

Ana Maria Popescu: „Cu această victorie ne-am spălat păcatele de la individual. Îi dedic medalia tatălui meu (nr – decedat înainte de JO de la Londra). Se spune despre mine că sunt arogantă în scrimă. Să-l vedeţi pe antrenorul Chinei, Daniel Lavavasseur. Mă bucur că le-am bătut pe chinezoaice”.

Loredana Dinu: „Am trăit finala cu un puls extrem de mare, simţeam că-mi iese inima din piept şi nu mai am aer. Atunci când nu eram pe planşă, genunchii îmi tremurau atât de tare încât nu puteam să scriu scorul pe foaie. Nu-mi vine să cred că mi s-a îndeplinit un vis”.

Imediat după finală, Simona Gherman a fost chemată la testul antidoping.

Ana Pascu, vicepreşedinte Federaţia Internaţională şi preşedinte de onoare FR de Scrimă: „A fost extraordinar de greu, o medalie de aur nu se câştigă aşa de uşor. Cred că la meciul cu SUA mai aveam puţin şi făceam infarct, aveam 180 pulsul, că mi l-a şi numărat doctorul. Şi ce înseamnă diferenţa între a rămâne între primii opt şi a lua locul întâi. A fost mai greu meciul cu SUA, pentru că emoţia a fost extraordinar de mare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS