16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiliaşi şi Podari s-au calificat la pas, CSU II a dezamăgit în Cupa României

Filiaşi şi Podari s-au calificat la pas, CSU II a dezamăgit în Cupa României

Alex Fotescu a făcut diferenţa în partida de la Slatina (foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Fotescu a făcut diferenţa în partida de la Slatina (foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţiile doljene CSO Filiaşi şi ACS Podari au confirmat aşteptările şi s-au calificat în turul doi al Cupei României, ediţia 2016/2017, în timp ce CS Universitatea II Craiova s-a oprit în primul act al competiţiei KO.

O victorie frumoasă şi la pas a bifat-o CSO Filiaşi pe terenul celor de la CSS Slatina. A fost 2-0 pentru băieţii lui Dragoş Bon, care s-au întrecut şi de această dată în ratări. Ambele goluri au fost marcate de Alex Fotescu (’30, ’80).

CSO: Mogoşanu – Calu, Bălaşa, Lupu, Orban – Bogdanovici, Borneci – Moraru, Tănase, Cruşoveanu – Fotescu. Au mai intrat: Căle, Borhot, Neacşu.

„A fost un meci special, ca în Cupă. Terenul a fost greu, am ratat foarte multe ocazii, dar am controlat meciul de la un capăt la altul. Am întâlnit o echipă de juniori, arţăgoasă, cu câţiva copii de calitate şi era normal să se impunem. E bine că mergem mai departe în Cupă”, a declarat antrenorul Dragoş Bon, pentru GdS.

CSO Filiaşi a plecat spre Straja imediat după jocul de pe malul Oltului, urmând să se pregătească până pe 19 august în staţiunea montană. În cadrul acestui stagiu, filieşenii vor susţine şi două partide amicale, primul mâine, de la ora 18.00, cu Minerul Lupeni, celălalt marţi, de la ora 11.00, cu Jiul Petroşani.

 

Elevii lui Şoavă au trecut testul

 

Tot cu 2-0 s-a impus şi ACS Podari pe terenul celor de la Danubius Bechet, calificarea venind după reuşitele lui Dragomir (’22) şi Avram (’86). Ambele echipe au încheiat meciul cu câte un eliminat, Sandu de la gazde (’65) şi Dumangiu (’66) de la Podari încasând câte două cartonaşe galbene.

Bechet: Ciocârlan – Crişan, Ţuculeanu, Sandu, Ivan – Puchiu, Bouleanu, Duca, Nuţă – Gae, Stănculescu. Au mai intrat: Preduţ, Georoceanu. Antrenor: Viorel Şişoe.

Podari: Mecea – Furtună, Chircan, Vulpe, Avram – D. Stancu, Sârmon – Fieraru, Dragomir, Velica – Bălan. A mai intrat: Dumangiu. Antrenor: Florin Şoavă.

_DSC0061

„A fost o victorie meritată şi categorică.Am avut probleme de lot, am avut 11 jucători în teren şi doi pe banca de rezerve, portarul Filip şi Dumangiu, care a intrat că nu mai putea Dragomir şi a luat roşu. Restul au fost accidentaţi sau nu au fost încă legitimaţi. Am avut trei ocazii de singur cu portarul prin Velica şi putea fi altul rezultatul final, dar e bine şi aşa. A fost o căldură infernală, 35 de grade, terenul prost, dar, repet, e bine că ne-am calificat în faza a doua”, a declarat antrenorul podărenilor, Florin Şoavă, pentru GdS.

Pentru ACS Podari urmează un amical cu Sporting Roşiori, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu.

 

Alb-albaştrii au capitulat la Posada Perişani

 

Dezamăgirea a venit de la Vâlcea, unde echipa secundă a CS Universitatea Craiova a pierdut, surprinzător şi categoric, scor 1-3, în faţa formaţiei de Liga a IV-a Posada Perişani. Elevii lui Cornel Papură au făcut o primă repriză bună şi au marcat prin Alex Dinu (foto, la minge), dar în partea secundă gazdele au preluat iniţiativa şi au reuşit trei goluri, prin Bunescu (’65), Eremia (’70) şi Gâlcescu (’77).

foto: csuc.ro
foto: csuc.ro

Cornel Papură a început meciul cu următorul unsprezece: Gabor – Marcu, Cojocaru, Ciocoteală, Luică – Buzan, Hodea, Dinu – Geanimu, Al. Popescu, Burlacu. Pe parcurs l-a mai introdus pe Narcis Cârlig.

„E mai greu cu juniorii la jocurile astea. A fost foarte cald la Vâlcea şi am făcut două reprize diferite. În prima am combinat şi am fost periculoşi, iar din repriza a doua nu am înţeles nimic din ce au jucat. Parcă au ieşit alte echipe de la vestiare… Am luat goluri din faze fixe, au aruncat mingea în careu, terenul prost şi foarte mic şi ne-au taxat. Aş putea spune că ne-am bătut singuri. În repriza a doua nu am reuşit să mai facem faţă efortului şi căldurii. Băieţii noştri vin după o perioadă destul de grea, după un cantonament istovitor şi cred că este o oboseală în cadrul lotului. Asta poate fi una dintre explicaţiile acestui eşec”, a declarat directorul tehnic al Centrului de copii şi juniori al CS Universitatea Craiova, Dumitru Barbu, pentru GdS.

„Satelitul” grupării alb-albastre va susţine sâmbătă, de la ora 10.30, la „Aripile”, un amical în compania formaţiei teleormănene Voinţa Saele, grupare care şi-a propus promovarea în Liga a III-a în sezonul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS