5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele, nevoite să învingă Muntenegru

Tricolorele, nevoite să învingă Muntenegru

Fără nici un punct după două meciuri, Valentina Ardean Elisei şi colegele sale încearcă să învingă Muntenegru astăzi (Foto: rio2016.ro)
Fără nici un punct după două meciuri, Valentina Ardean Elisei şi colegele sale încearcă să învingă Muntenegru astăzi (Foto: rio2016.ro)

După eșecurile ruși-noase cu Angola și Brazilia, naționala feminină de handbal a României păstrează șanse minime de calificare în sferturile de finală la Jocurile Olimpice. În următoarele trei meciuri, cu Muntenegru, Spania și Norvegia, Cristina Neagu și colegele sale au nevoie de cel puțin cinci puncte pentru a merge mai departe.

Naționala feminină de handbal a României a pierdut luni seară și al doilea meci de la Jocurile Olimpice de la Rio, după eșecul surprinzător din jocul de debut, 19-23 cu Angola. „Tricolorele“ n-au avut nici o șansă în fața Braziliei, care s-a impus cu 26-13. România a primit chiar și un gol din poartă în poartă, de la fosta jucătoare de la HCM Baia Mare, Barbara Arenhart.

Manea: Parcă suntem în vacanță

„Îmi e ruşine de ce am jucat, parcă suntem în vacanţă. Simt că nu am evoluat niciodată atât de prost“, a sintetizat Oana Manea, pivotul României, dezastrul din partida cu Brazilia, a anunţat TVR.
Valentina Ardean Elisei, căpitanul echipei naţionale, a declarat că nu este vorba despre un blocaj psihic al jucătoarelor tricolore: „Au mai fost înfrângeri atât de grele, precum cea cu Brazilia, şi am reuşit să trecem peste ele. Nu este vorba de blocaj psihic, nu suntem obosite. Credeţi că noi suntem mulţumite de rezultate? Dar trebuie să ne adunăm şi împreună să trecem peste această situaţie. Ne trebuie două victorii şi eu cred în forţa echipei“.
Cristina Neagu, cu șase goluri, a fost cea mai bună marcatoare a naționalei noastre, pentru care au mai punctat Melinda Geiger și Oana Manea, câte două goluri, Valentina Ardean-Elisei, Patricia Vizitiu și Laura Chiper, cu câte un gol.
Golghetera meciului a fost însă fosta handbalistă a lui CSM București, Ana Paula Rodrigues, cu opt reușite. Alexandra do Nascimento, fostă jucătoare a lui HCM Baia Mare, a fost a doua marcatoare a Braziliei, cu patru goluri.

Ryde: Încă putem îndeplini obiectivul

Imediat după terminarea partidei, selecționerul României, suedezul Tomas Ryde, a susţinut că este „aproape un coşmar“ după tot ce s-a întâmplat în cele 60 de minute cu Brazilia. „Personal, nu am pierdut niciodată în carieră în acest mod. Încă putem să ne îndeplinim obiectivul, dar nu în felul în care am jucat azi“, a mai spus selecţionerul.
Cu două eșecuri în primele două meciuri de la Rio, naționala lui Tomas Ryde
nu-și mai permite nici un pas greșit în următoarele trei meciuri din grupa A, cu Muntenegru, Spania și Norvegia, pentru a mai spera la o clasare între primele patru locuri în grupă, care duce în sferturile de finală ale turneului. Următorul joc, contra echipei din Muntenegru, se joacă astăzi, de la ora 17.30 (TVR1).
Alexandru Dedu, președintele FRH, mizează pe o revenire a României la acest turneu olimpic. „Sper într-o discuţie mai aprigă între jucătoare, o discuţie argumentată, aşa cum s-a întâmplat şi la Campionatul Mondial, iar aceste discuţii să trezească un spirit de echipă“, a spus Dedu, într-o intervenție la TVR. După confruntarea cu Muntenegru, România va mai întâlni Spania (vineri, 20.40) şi Norvegia (duminică, 22.40). Clasamentul grupei A: 1. Brazilia (4 puncte), 2. Angola (4), 3. Spania (2), 4. Norvegia (2), 5. Muntenegru (0), 6. România (0).
Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS