3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGane a debutat cu o remiză pe banca vâlcenilor

Gane a debutat cu o remiză pe banca vâlcenilor

Jerry Gane şi-a condus echipa spre un rezultat bun la Arad (foto: prosport.ro)
Jerry Gane şi-a condus echipa spre un rezultat bun la Arad (foto: prosport.ro)

Antrenorul craiovean Jerry Gane a debutat cu un rezultat pozitiv pe banca echipei CSM Vâlcea. Gruparea din Zăvoi a remizat sâmbătă, scor 2-2, pe stadionul „Motorul“ din Arad, în faţa echipei UTA Bătrâna Doamnă, partida contând pentru prima etapă a noului sezon din Liga a II-a. Gazdele au deschis scorul prin Man (’3), „viperele“ au egalat prin Bogdan Geantă (’20), apoi oltenii au preluat conducerea prin Adrian Cârstea (’73), dar arădenii au restabilit egalitatea prin veteranul Curtuiuş (’87).
UTA a beneficiat şi de o lovitură de pedeapsă, dictată după un fault al lui Neag asupra lui Strătilă, dar Muţiu a respins şutul lui Copil (’44).
De menţionat faptul că Vâlcea a evoluat în inferioritate numerică din minutul 77, când Drăghici a fost eliminat după un fault dur asupra lui Strătilă.
UTA: Miron – Costin, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriş (’84, Jorza), Man, Copil (’60, Andor) – C. Rus (’60, Petre), Curtuiuş. Antrenor: Roland Nagy.
Vâlcea: Muţiu – Samson, Pârvulescu, Neag, Dumitraşcu – Vasile, Drăghici, Stana (’55, Georgescu), Cârstea – Ceapă (’80, Cr. Munteanu), B. Geantă (’74, Ov. Mihai). Antrenor: Jerry Gane.
Au arbitrat: Florin Mazilu – Marius Marica, Doru Lucaciu.
La finalul partidei, Jerry Gane nu a fost mulţumit cu punctul obţinut, considerând că echipa sa trebuia să câştige. „Dacă înaintea partidei mi s-ar fi propus un egal, l-aş fi acceptat, eram de acord cu el. Noi suntem o echipă în formare, am adus mulţi jucători noi şi am întâlnit una din cele mai bune echipe din campionat, omogenă, care anul trecut a fost la un pas de promovare. Ca aspect al jocului sunt mulţumit, cred că am controlat ostilităţile, chiar dacă am luat golul repede. Am revenit la cârma partidei, am avut ocazii, am şi marcat şi a fost şi acel moment important psihologic, cu ratarea penaltiului de către UTA. Dar, cred că şi noi am fi meritat o lovitură de pedeapsă la finalul primului act. A fost o a doua parte deschisă, pe care consider că tot noi am controlat-o până când am primit acel cartonaş roşu. Am avut două-trei ocazii mari, dar am fost egalaţi pe final pe fondul unor greşeli de joc făcute de aceşti copii care nu au experienţă. E un punct bun pentru început, care ne dă moral şi vom creşte de la joc la joc. Eu am promis că voi face o echipă care să joace ofensiv, să dea multe goluri, şi suntem pe acel drum. Nu ne-am propus promovarea, nu avem cum să facem acest lucru când am adus 12-13 jucători, nu cunoaştem bine acest campionat, va fi greu“, a declarat Jerry Gane, conform sportarad.ro.
Antrenorul vâlcenilor a vorbit şi despre acest format nou al ligii secunde, cu o singură serie, făcând referire şi la scorul fluviu de la Afumaţi, care a trecut cu 16-0 de juniorii Pâncotei: „Va fi greu cu o singură serie, e foarte costisitor. Nici nu ştim dacă multe echipe vor reuşi să termine campionatul. Aici o parte din vină o are şi FRF, deoarece nu este mai strictă şi amână mult detaliile noului sezon. Va fi un sezon lung, fiecare punct va conta, dar sperăm ca acest nou format să aducă un plus fotbalului românesc, care este în regres şi poate aşa îl resuscităm. Legat de scorul de la Afumați, ce ar mai fi de spus? Nu e bine un asemenea scor, probabil au mers cu juniorii, dar nu e corect aşa. Noi de trei săptămâni tot facem vizite medicale pentru ca băieţii să fie ok, iar Pâncota am văzut că a făcut de pe o zi pe alta totul. E un risc la urma urmei. Cu tot respectul pentru ei, mai bine porneau dintr-o serie inferioară“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS