10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2016 - Scrimă: Ana-Maria Popescu, singura româncă din optimile probei individuale de spadă

JO 2016 – Scrimă: Ana-Maria Popescu, singura româncă din optimile probei individuale de spadă

Scrimera Ana-Maria Popescu este singura reprezentantă a țării noastre calificată, astăzi, în optimile de finală ale probei individuale feminine de spadă de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce Simona Pop și Simona Gherman au fost eliminate din competiție.

Ana-Maria Popescu (Brânză), vicecampioană olimpică la Beijing, în 2008, a trecut în șaisprezecimi fără probleme de franțuzoaica Auriane Mallo, cu scorul de 15-8, urmând să lupte în optimi (de la 18,30, ora României), cu învingătoarea dintre Choi Injeong (Coreea de Sud) și Violetta Kolobova (Rusia).

Surprinzător, Simona Gherman, campioana europeană en titre, a fost întrecută în șaisprezecimi de franțuzoaica Lauren Rembi, după un meci pe care l-a controlat până pe final. Gherman a condus cu 4-2, 5-3, 8-6 și 10-8, dar finalul i-a aparținut adversarei, care a reușit cinci tușe consecutive și s-a impus cu 13-10.

Simona Pop a fost întrecută în primul tur de Leonora MacKinnon (Canada), o sportivă mai slab cotată, cu scorul de 15-10.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS