8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / CS Universitatea Craiova, victorie în fieful campioanei Astra

Fotbal / CS Universitatea Craiova, victorie în fieful campioanei Astra

Nuno Rocha a deschis drumul spre victorie la Giurgiu (foto: csuc.ro)
Nuno Rocha a deschis drumul spre victorie la Giurgiu (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a obţinut o victorie frumoasă şi foarte importantă, scor 2-1, în partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Marin Anastasovic”, contra Astrei Giurgiu, în etapa a treia din Liga I.

Alb-albaştrii au deschis scorul prin Nuno Rocha, care, servit excelent de Vătăjelu, a „strecurat” mingea pe lângă Silviu Lung jr., chiart dacă a fost talonat de Oros (’17, 0-1).

Campionii României au restabilit egalitatea în urma unei greşeli în lanţ a defensivei craiovene. William de Amorim a făcut o cursă de 20 de metri pe partea stângă, a centrat nestingherit de lângă Ştefan Vlădoiu, abia intrat în locul accidentatului Andrei Ivan, iar Daniel Niculae a fugit de lângă Acka, Vătăjelu nu a „strâns” la timp, iar atacantul a punctat de lângă bara din dreapta (’29, 1-1).

Juveţii au reintrat în avantaj înaintea fluierului de final al primei părţi, după ce Măzărache a reluat cu capul de la doi metri, după o combinaţie între Rocha, Zlatinski şi Popov (’45+1, 1-2).

Astra: Lung jr. – Vangjeli, Oros, Fabricio, Morais – Seto, Boldrin (’59, D. Florea) – Ioniţă (’69, Balaure), Teixeira, William – Niculae. Antrenor: Cristian Petre.

CS Universitatea: Calancea – Popov, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu, Băluţă – Ivan (’28, Vlădoiu), Rocha (’85, Rambe), Măzărache (’78, Bancu). Antrenor: Gigi Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Teixeira ’86, Morais ’88 / Kay ’42, Vlădoiu ’52, Băluţă ’89.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Alexandru Cerei, Marius Nicoară; Marius Omuţ.

 

Mulţescu: Am meritat victoria

 

Strategul Universităţii Craiova, Gigi Mulţescu, s-a declarat mulţumit de jocul elevilor săi, s-a arătat îngrijorat din cauza accidentării lui Andrei Ivan şi i-a lăudat pe marcatorii Nuno Rocha şi Simon Măzărache.

„Am pregătit foarte bine jocul şi am arătat şi putere mentală după ce am fost egalaţi. Am reuşit să revenim şi să câştigăm. Pe cei de la Astra nu i-am simţit demoralizaţi, ci ambiţioşi, dornici să câştige. Chiar au depăşit uneori limitele regulamentul şi mă refer la faza în care Ivan a fost lovit brutal şi nu s-a dat nici măcar fault. Ei au vrut în teren, numai că noi am reuşit să închidem toate culoarele spre poartă şi să atacăm sau să contraatacăm, am făcut şi un presing avansat. Una peste alta cred că am meritat victoria”, a declarat Gigi Mulţescu, la Digi Sport.

„Nuno Rocha este un jucător de valoare, foarte tehnic. Am pregătit un 4-3-3, cu trei jucători tehnici şi cu viteză, foarte iuţi, care le-au pus probleme fundaşilor centrali puţin mai greoi.

Andrei Ivan nu a avut ghinion, ci a fost accidentat. Era un fault de galben. E lovit la genunchi, are ceva la ligamente şi e destul de rău. O să vedem dacă vom putea conta pe el în următorul meci. Mă bucur că a reuşit să înscrie Măzărache, pentru că unele guri rele l-au taxat, au spus după golul cu ASA să ne aşteptăm că nu o să mai marcheze şase luni. Iată a intrat pe teren şi a dat gol”.

 

Măzărache: Suntem o echipă frumoasă

 

La rândul său, Simon Măzărache a explicat că se simte bine ca mijlocaş şi consideră că Gigi Mulţescu a reuşit să-l motiveze până acum.

„Astra a părut o echipă obosită, a avut un program foarte greu, a jucat din trei în trei zile şi s-a văzut. Mă bucur că am reuşit să marchez din nou. Domnul Mulţescu îmi dă încredere, mă sfătuieşte să iau decizia cea mai bună şi mi-a ofert postul de mijlocaş stânga. I s-a părut că dau mai mult randament şi se pare că e mai bine pentru mine acolo, că sunt un jucător de viteză şi am nevoie de spaţiu. Cu siguranţă putem să jucăm în cupele europene. Şi anul trecut am fost foarte aproape de Liga Europa. Sperăm ca acum să nu mai avem emoţii şi să prindem play-off-ul, pentru că automat vom juca în Liga Europa. Suntem jucători tineri şi victoriile ne dau moral. Suntem o echipă frumoasă. În fiecare etapă vrem să jucăm un fotbal frumos şi uitaţi-vă că vin şi rezultatele”, a declarat Simon Măzărache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS