24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJO Rio 2016: Tenismenii români şi-au aflat adversarii din primul tur

JO Rio 2016: Tenismenii români şi-au aflat adversarii din primul tur

Tragerea la sorţi a meciurilor de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio a avut loc ieri şi a fost una cu noroc pentru reprezentanţii României.

Cu excepţia echipei Monica Niculescu/Irina Begu, care în manşa inaugurală se duelează cu favoritele 3, toţi ceilalţi români au şanse reale la calificarea în turul doi al competiţiei care începe mâine.

Cele două jucătoare din România care vor intra pe hardul brazilian la simplu, Irina Begu (31 WTA) şi Monica Niculescu (51 WTA) ar trebui să-şi câştige fără prea mari emoţii meciurile din turul I.

Begu se duelează cu Nao Hibino (Japonia, 84 WTA), iar Monica Niculescu va juca duminică împotriva Veronicăi Cepede din Paraguay, locul 124 WTA.

La dublu, duminică, Niculescu şi Begu se vor lupta cu o echipă redutabilă în primul tur: Hao Chan/Yung Chan (Taipei).

Românii cotaţi cu şanse la medalii, Florin Mergea şi Horia Tecău, întâlnesc sâmbătă o pereche accesibilă în turul inaugural. Capi de serie numărul 5, Horia şi Florin se vor duela cu argentinienii Federico Delbonis şi Guillermo Duran.
La dublu feminin, cuplul Raluca Olaru/Andreea Mitu îşi va măsura forţele sâmbătă cu o altă echipă slab cotată, formată din unguroaicele Timea Babos şi Reka-Luca Jani.
România va avea reprezentanţi şi în concursul de dublu-mixt la JO de la Rio, dar tabloul respectiv nu a fost stabilit încă.

Horia Tecău şi Irina Begu vor face un tandem inedit, nefiind încă sigur dacă şi Monica Niculescu mai doreşte să joace alături de Florin Mergea, dată fiind starea ei de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS