22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem puncte și spectacol!

Vrem puncte și spectacol!

Alexandru Mateiu (la minge) şi colegii săi vor să facă un meci excelent cu ASA (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alexandru Mateiu (la minge) şi colegii săi vor să facă un meci excelent cu ASA (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Noua CS Universitatea Craiova se află în fața primei reprezentații în fața propriului public și a pregătit cu atenție fiecare detaliu pentru ca punctele puse în joc în partida de astăzi, de la ora 18.30, de pe „Extensiv“, cu ASA Târgu Mureș, contând pentru etapa a doua din Liga I, să-i poposească în cont. Elevii lui Gigi Mulțescu vor să facă uitat insuccesul din runda inaugurală, când au pierdut nemeritat cu Pandurii, la Severin, și să demonstreze totodată că acest nou început vine însoțit de un suflu pozitiv, justificat cu un joc elaborat și eficient.
„Am trecut peste înfrângerea cu Pandurii. Ne așteaptă un meci dificil cu ASA, dar trebuie să aducem suporterilor prima victorie“, a declarat Alex Mateiu.
„Ne gândim doar la victorie. Trebuie să jucăm cu mai mult tupeu, să fim mai eficienți în fața porții adverse și să le dovedim suporterilor că merităm să vină să ne vadă. Totul depinde de noi. Vrem să câștigăm cu ASA pentru că este primul meci de acasă și trebuie să debutăm cu o victorie“, a subliniat Alexandru Băluță.
Gruparea din Bănie pornește din start cu avantajul publicului și al omogenității, dar tehnicianul Gigi Mulțescu îndeamnă la prudență și le cere alb-albaștrilor eficiență: „Vrem să fim mai buni de la o etapă la alta. Consider periculos acest meci. Întâlnim o echipă necunoscută, cu mulți tineri, care nu au ce pierde. O să fie preocupați să închidă jocul și să țâșnească pe contraatac. Trebuie să muncim mai bine și să ne concentrăm mai tare, atunci vom influența și norocul să fie în favoarea noastră“.
Acesta este cel de-al cincilea duel între CS Universitatea Craiova și ASA Târgu Mureș din Liga I, până acum înregistrându-se câte o victorie de fiecare și două remize. Prima confruntare a avut loc pe 28 septembrie 2014, 1-0 la Craiova, gol înscris de Pablo Brandan, care a transformat un penalti obținut de Curelea. Ardelenii şi-au luat revanşa pe 11 aprilie 2015, când s-au impus pe „Trans-Sil“ cu 2-1, goluri Zicu și NDoye, respectiv Hergheligiu. În stagiunea precedentă, cele două s-au aflat faţă-n faţă numai în sezonul regulat, unde au remizat în ambele partide, 0-0 la Târgu Mureş şi 1-1 în Bănie, marcatori fiind Ramiro Costa – autogol, respectiv Filip Jazvic.

Papură a debutat cu victorie la „satelit“

Aflată în regim de cantonament pe plan local, echipa secundă a CS Universitatea Craiova a susținut sâmbătă primul joc amical al verii, meci în care a debutat pe banca tehnică și cuplul de antrenori Corneliu Papură și Mugur Gușatu. „Satelitul“ s-a impus cu scorul de 3-2, pe sinteticul de la „Aripile“, în fața vâlcenilor de la CS Șirineasa, promovați în acest an în eșalonul trei, în detrimentul campioanei Doljului, Tractorul Cetate. Omul meciului a fost Alexandru Popescu, autor al unei duble (’14, ’40), jucător care a revenit după un împrumut la Turnu Măgurele. Golul victoriei alb-albaștrilor a fost marcat de Sergiu Jurj (’85), și el un fotbalist care a revenit după un împrumut la FCM Baia Mare. Reușitele vâlcenilor au fost semnate de Leo Săraru (penalti) și George Neacșu, jucător care a evoluat pentru CS Universitatea II în sezonul trecut.
CSU II Craiova: Vlad – Marcu, Cioinac, Ştefan (’38, Luică), Sima – Buzan, Hodea, Dinu – Gianimu, Al. Popescu, Burlacu. Au mai intrat: Dică – Andrei, Luică, Ion, Borneci – Rodeanu, Cojocaru, Enache – Ionescu (’65, Cârlig), Jurj, Topală.
CS Șirineasa: Prvulovic – Răcăreanu, Nicolaescu, Muşuroia, Fistogeanu – Marinaş, Tomescu, Ciocotoiu, L. Săraru – Neacşu, Bloţu. Au mai jucat: Cîrstoiu, I. Săraru, Despoiu, Vlăsceanu, A. Marin. Antrenor: Octavian Iordache.
„A fost un meci de pregătire, în care am dorit să vedem potențialul jucătorilor pe care îi avem în lot. Rezultatul nu ne-a interesat, dovadă că am rulat foarte mulți jucători, dar ca idee, prima repriză a fost mai bună decât cea de-a doua. În privința rezultatelor, acestea ne vor interesa când începe campionatul, acum suntem preocupați să îmbunătățim relațiile de joc. Alex Popescu este un jucător care a strălucit, a apărut foarte bine la finalizare, protejază bine balonul și se implică mult, deci cred că o să rămână la noi pentru noul sezon. Jurj a intrat pe final, nu este pus la punct cu pregătirea și știu că ar vrea să plece, că are niște oferte, dar momentan noi trebuie să-l punem pe picioare, pentru că este un tânăr cu potențial“, a declarat directorul tehnic al Centrului de copii și juniori de la CS Universitatea Craiova, Dumitru Barbu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS