5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMulțescu: Vrem să fim mai buni

Mulțescu: Vrem să fim mai buni

Mateiu, Mulțescu și Băluță nu concep decât victoria în meciul cu ASA Târgu Mureș (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mateiu, Mulțescu și Băluță nu concep decât victoria în meciul cu ASA Târgu Mureș (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă, în care antrenorul Gigi Mulțescu și mijlocașii Alexandru Mateiu și Alexandru Băluță au prefațat întâlnirea cu ASA Târgu Mureș, din etapa a doua a Ligii I, programată luni, de la ora 18.30, pe stadionul „Extensiv“.
„Principalul“ grupării alb-albastre, Gigi Mulțescu, a fost solicitat cel mai mult și a explicat că a muncit din greu să-i determine pe elevii săi să uite de eșecul cu Pandurii și să-i remonteze pentru întâlnirea cu ardelenii, pe care o consideră „periculoasă“.
„După jocul cu Pandurii am căutat să lucrez la psihicul fotbaliștilor, la moral, pentru că a fost un meci atipic, nebun, cu un rezultat mincinos. Eu nu prea cred în noroc fără muncă și fără concentrare. Trebuie să muncim mai bine și să ne concentrăm mai tare, atunci vom influența și norocul să fie în favoarea noastră. Am purtat duminică o discuție cu băieții, ne-am asumat cu toții greșelile, iar de luni, când am intrat la treabă, am șters cu buretele ce a fost și ne-am concentrat asupra a ceea ce avem de făcut. La fiecare antrenament încercăm să eliminăm din greșeli și să performăm. Vrem să fim mai buni de la o etapă la alta. Consider periculos acest meci. Nu știu dacă e mai greu, dar periculos este sigur, pentru că întâlnim o echipă necunoscută, cu mulți tineri, care nu au ce pierde. O să fie preocupați să închidă jocul și să țâșnească pe contraatac. Am văzut meciul lor de la Mediaș și pe mulți nu i-am cunoscut“, a spus strategul Craiovei, resemnat cu ora de disputare a meciului: „E groaznic de cald atunci. Normal ar fi să nu ne dezavantajeze, pentru că noi am făcut antrenamente la ora asta. Mai mult ne dezavantajază pentru că noi jucăm acasă și trebuie să atacăm. Ne obligă și filosofia noastră, pentru că vrem să jucăm ofensiv. Mă întorc la meciul cu Pandurii decât pentru un singur amănunt: toți jucătorii au ajuns în treimea adversă, inclusiv fundașii. Așa că trebuie să alergăm mai mult decât adversarul, să-l depășim. Dacă stă la cutie, parcurge distanțe mici, ca să închidă culoarele, și sigur vom consuma resurse. Va fi un dezavantaj, dar trebuie să ni-l asumăm și să vedem cum gestionăm efortul, căldura“.

Briceag e incert

Întrebat dacă vor fi schimbări în formula de start, Gigi Mulțescu a preferat să mențină suspansul.
„La ora asta nu pot să vă spun dacă vor fi modificări în primul unsprezece, pentru că este concurență, fiecare jucător are șansa lui, și veți afla la ora jocului. Avem un singur accidentat, pe Briceag. În locul lui ar putea intra Vlădoiu, care s-a prezentat foarte bine în Austria, dar problema lui este lipsa de experiență. În ceea ce-i privește pe jucătorii care au venit mai târziu, unii se recuperează mai rapid, alții mai greu. Situația asta nu este comodă pentru mine, pentru că atunci când alcătuiesc echipa trebuie să țin cont de valoare, de forma de moment, și în același timp să-mi calculez și niște schimbări, pentru că sunt jucători care nu țin 90 de minute. Sigur că pot apărea și alte modificări din punct de vedere tactic sau, Doamne ferește!, o accidentare, așa că situația nu este roz. Toți au recuperat câte ceva și în funcție de asta vor intra în primul 11 sau în lotul de 18“, a spus Mulțescu, excluzând posibilitatea de a începe partida cu Gustavo Vagenin titular: „Are niște calități pe care eu le-am văzut și dacă reușim să le ducem la măiestrie și să-l rezolvăm din punct de vedere fizic, atunci va fi un jucător special. Acum nu poate juca 90 de minute. Noi estimăm că o poate face 30 de minute, maximum 45. O să-l băgăm atunci când adversarul mai obosește. Ne mai trebuiesc doi jucători pentru alternativă, concurență, dar să fie mai buni decât ce avem noi, pentru că luptăm pe trei fronturi“.

Mateiu: Trebuie să aducem suporterilor prima victorie

Mijlocașul Alexandru Mateiu a punctat că își dorește să marcheze cât mai mult și să-i vadă pe fani fericiți începând cu meciul de luni, cu ASA Târgu Mureș.
„Am trecut peste înfrângerea cu Pandurii. Au fost grele primele două zile, pentru că a fost o înfrângere dureroasă, dar în fotbal trebuie să treci rapid peste și să câștigi următorul joc. Cu siguranță ne așteaptă un meci dificil, pentru că orice echipă din Liga I este foarte bună, dar trebuie să aducem suporterilor prima victorie. Ultimul gol l-am dat cu Astra, din alunecare, și sper să marchez mai mult în sezonul ăsta. Vreau să dau randament bun la fiecare meci, să evoluez cât mai mult și să fiu convocat la națională“, a declarat Alex Mateiu.

Băluță: Trebuie să jucăm cu mai mult tupeu

La rândul său, Alexandru Băluță știe cum trebuie să joace Universitatea ca să nu repete isprava cu Pandurii.
„Ne gândim doar la victorie la meciul cu ASA. Ne pare rău pentru meciul cu Pandurii și trebuie să învățăm din el. Trebuie să jucăm cu mai mult tupeu, să fim mai eficienți în fața porții adverse și să le dovedim suporterilor că merităm să vină să ne vadă. Totul depinde de noi. Atmosfera de la lot este foarte bună și o să jucăm cu încredere. Nu pot spune că este o presiune mai mare pentru acest meci. Vrem să câștigăm cu ASA pentru că este primul meci de acasă și trebuie să debutăm cu o victorie. Bineînțeles că nu ne așteaptă o partidă ușoară, dar trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut și să ne impunem. Vreau să mă revanșez pentru ratările din trecut, să-mi ajut echipa cât pot de mult“, a subliniat Băluță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS