16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii și FC Viitorul încep aventura în Liga Europa

Pandurii și FC Viitorul încep aventura în Liga Europa

Petre Grigoraş ştie că elevii săi nu vor avea un meci uşor cu Maccabi Tel Aviv, dar rămâne optimist (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Petre Grigoraş ştie că elevii săi nu vor avea un meci uşor cu Maccabi Tel Aviv, dar rămâne optimist (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formațiile Pandurii Târgu Jiu și FC Viitorul vor debuta astăzi în noua ediție a Ligii Europa, începând „aventura“ din turul trei preliminar.
Gruparea olteană intră prima în luptă, de la ora 21.00 (Digi Sport 1), urmând să întâlnească pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin formația israeliană Maccabi Tel Aviv, care a atins această fază a competiției după ce a trecut de Kairat Alma Ata, din Kazahstan.
„Am primit destule informații despre adversari. E un tur de foc pentru noi, este o echipă extrem de iubită în Israel, cu jucători foarte valoroși. Nu se compară ca buget și valoare individuală cu noi. Am analizat-o pe Maccabi, este un adversar foarte dificil, însă şi noi putem fi proprii noştri adversari, pentru că nu toţi jucătorii sunt la acelaşi nivel fizic. Este important să abordăm meciul cu încredere și să încercăm să câștigăm. Cu puţină şansă sper să ne calificăm“, a declarat antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraș, la Digi Sport.
„Grig“ este dezamăgit că nu-l va putea utiliza și pe „magicianul“ Lucian Sânmărtean în prima confruntare cu Maccabi: „Mă bucur că s-a reuşit transferul lui Sânmărtean, e un jucător senzaţional şi mă bucur că a ales Pandurii. Am avut multe probleme în vară, am schimbat jumătate de lot, însă se pare că lucrurile se îndreaptă şi mă bucur pentru asta. E trecut pe lista UEFA, însă va sta în tribună. E imposibil să îl trecem mâine (astăzi – n.r.) pe foaie. Peste o săptămână, la retur, poate fi apt măcar o repriză, pentru că are o experienţă mare şi nu are nevoie de adaptare“.
Optimismul se regăsește și în rândul jucătorilor.
„Cu siguranță, ne vom concentra foarte mult pe Liga Europa. Este un obiectiv al nostru să trecem de acest tur, de această echipă, și sperăm să facem acest lucru. Vom trage tare la antrenamente și o să facem tot ce putem pentru a fi cei mai buni. Vrem să facem o figură în Europa League, poate ajungem chiar în grupe. Ar fi un lucru foarte important, mai ales din punct de vedere financiar. Maccabi e o trupă extraordinar de puternică și experimentată, dar avem și noi șansa noastră și vom lupta să ne impunem“, a declarat Ovidiu Herea.
Partida Pandurii Târgu Jiu – Maccabi Tel Aviv va fi arbitrată de o brigadă din Ucraina. Central va fi Serhiy Boiko, asistenți Oleksandr Voytyuk şi Volodymyr Volodin, în timp ce arbitru de rezervă va fi Oleksandr Derdo.
De menționat faptul că oficialii clubului Pandurii au mai reușit două transferuri importante, obținând semnăturile lui Valentin Alexandru, golgheterul Ligii a II-a din sezonul trecut, și George Țucudean, fotbalist care a mai trecut pe la UTA, Dinamo, Steaua, Standard Liege, Charlton Athletic și ASA Târgu Mureș.

Gică Hagi: Mergem să dăm goluri

O misiune mult mai dificilă în Liga Europa o are FC Viitorul, care își va măsura astăzi forțele, de la ora 21.30, cu Gent, în Belgia. Este prima participare pentru constănțeni în cupele europene. „Am căzut cu un club foarte mare. Mare în sensul că au un lot mult mai experimentat decât noi, plus avantajul că au mai jucat în Europa. Totuși, noi avem multă încredere în noi. Vrem să ne facem jocul nostru, să ne impunem stilul și filozofia de joc! O să încercăm să facem o figură frumoasă, pentru că nu avem nimic de pierdut. Ne respectăm adversarul, însă nu vom fi victime sigure. Dacă vom face o figură frumoasă acolo, vom avea un retur interesant. Mergem să dăm goluri, pentru că doar așa te poți gândi la calificare“, a declarat antrenorul Viitorului, Gică Hagi, pentru gsp.ro.
Disputa Gent – FC Viitorul va fi arbitrată de o brigadă elveţiană, formată din Stephan Klossner (central), Remy Zgraggen, Marco Zürcher (asistenți) și Sascha Amhof (rezervă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS