6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSânmărtean, adus la Pandurii să-l facă uitat pe Nistor

Sânmărtean, adus la Pandurii să-l facă uitat pe Nistor

Refuzul lui Dan Nistor de a se mai prezenta la meciurile echipei Pandurii Târgu Jiu și memoriul acestuia depus la LPF, solicitând să devină liber de contract, i-a dat peste cap planurile lui Petre Grigoraș, mai ales că urmează meciuri extrem de dificile, atât în campionat, cât și în Liga Europa.
„La noi sunt destul de multe probleme financiare şi nu trebuia să se întâmple lucrul ăsta. Cei din conducere au reuşit în ultima perioadă să echilibreze situaţia, dar, din păcate, ei (Dan Nistor şi Florin Acsinte – n.r.) şi-au depus memorii nu pentru a-şi lua banii, ci pentru a deveni liberi de contract. Nu cunosc regulamentul, dar e posibil ca ei să devină liberi, iar eu în situaţia asta trebuie să caut soluţii. Îmi pare rău, erau doi jucători importanţi, pe care i-am folosit titulari în perioada de pregătire, dar asta este viaţa şi trebuie să mergem înainte“, se plângea Grigoraș imediat după partida cu CS Universitatea Craiova.

Și-au luat fotbalist cu experiență

Nu există cale de mediere între Dan Nistor și Pandurii și asta o dovedește faptul că oficialii echipei oltene nu au stat cu mâinile în sân, ci au obținut semnătura internaționalului Lucian Sânmărtean. Deși a ajuns la 37 de ani, mijlocașul, rămas liber de contract după despărţirea de formaţia arabă Al-Ittihad, a semnat cu gruparea gorjeană pe o perioadă de un an, cu opțiune de prelungire.
„Sunt sigur că Lucian îl va ajuta pe Petre Grigoraş să-şi pună în practică filozofia sa ofensivă de fotbal! Am reuşit să aducem unul dintre cei mai tehnici jucători ai ultimului deceniu din Liga I, un jucător la care şi el, şi eu ţinem foarte mult. Îi urez bun venit lui Lucian şi aştept cu nerăbdare să-l văd jucând pe noul stadion“, a declarat președintele Narcis Răducan, conform site-ului oficial al echipei.
„S-a perfectat transferul meu la Pandurii Târgu Jiu. Faptul că voi face parte, timp de un an, dintr-o echipă precum Pandurii nu poate decât să mă bucure. Sper să am evoluţii bune şi să ajut echipa cât mai mult. Mulţumesc din suflet familiei pentru sprijin şi domnului Narcis Răducan“, a scris Sânmărtean pe pagina sa de Facebook.
Pandurii devine astfel a şaptea formaţie din cariera lui Sânmărtean, care a mai evoluat la Gloria Bistriţa, Panathinaikos Atena (Grecia), Utrecht (Olanda), FC Vaslui, Steaua şi Al Ittihad (Arabia Saudită).
În sezonul trecut, Lucian Sânmărtean a evoluat în 32 de partide pentru Al-Ittihad, timp în care a marcat zece goluri şi a oferit nouă pase decisive în toate competiţiile. Mijlocaşul a făcut parte din lotul României la Campionatul European din Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS