14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova s-a ales cu nervi, Pandurii cu punctele

Craiova s-a ales cu nervi, Pandurii cu punctele

Măzărache (în negru) nu a reuşit să-l păcălească pe Stanca (Foto: csuc.ro)
Măzărache (în negru) nu a reuşit să-l păcălească pe Stanca (Foto: csuc.ro)

Pandurii Târgu Jiu a fost echipa mai norocoasă și mai atentă în derbiul Olteniei cu CS Universitatea Craiova, confruntarea de vineri, de pe „Municipalul“ din Severin încheindu-se cu scorul de 2-1 în urma unor greșeli impardonabile. Primul care a comis-o a fost Apostol Popov, care, neatent, i-a servit excelent mingea lui Ovidiu Herea, rămas aiurea în spatele liniei defensive, iar acesta l-a executat pe Calancea cu un şut imparabil din marginea careului mare (1-0, ’57). A urmat portarul gorjenilor, Răzvan Stanca, să facă o eroare mare, a ieșit imprudent la Nuno Rocha și l-a faultat clar în interiorul careului mare, permițându-i astfel lui Bogdan Vătăjelu să egaleze din penalti (1-1, ’88). Finalul a fost foarte încins, jucătorii Universității au simțit că pot pleca victorioși și au forțat în atac, însă Rambe nu a găsit ținta în prelungiri. Cum neatenția conduce de cele mai multe ori spre greșeli ireparabile, Zlatinski nu a recepționat cum trebuie o pasă, Voiculeț i-a suflat mingea și a declanșat un contraatac, Munteanu a pătruns pe stânga şi, după o bâlbâială a apărării craiovene, Hora a reuşit să marcheze de la trei metri (2-1, ’90+3).
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Vasiljevic, Bunoza, Grecu – Mrzijak (’81, Piţian), Voiculeţ, Răuţă, Herea (’73, V. Munteanu) – Hora, Pârcălabu (’70, Trifu). Antrenor: Petre Grigoraş.
CS Universitatea: Calancea – Briceag, Acka, Popov, Vătăjelu – Mateiu (’77, Surugiu), Zlatinski, Bancu – Băluţă (’46, Rocha), Măzărache (’62, Rambe), Ivan. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Unguruşan, Hora, Herea, Voiculeţ, Trifu / Vătăjelu.
Au arbitrat: C. Balaj – O. Artene, V. Urzică; Fl. Mazilu.

Statistica, de partea Universității

Derbiul Olteniei nu a fost spectaculos, așa cum era de așteptat, și asta pentru că ambele echipe au avut multe modificări în lot și pe banca tehnică, iar timpul scurt avut la dispoziție nu le-a permis ca relațiile de joc să se „sudeze“. S-a văzut însă că formația mai omogenă a fost CS Universitatea Craiova, care a dominat jocul, a fost mai preocupată să combine și să marcheze. Statistica meciului arată astfel (Pandurii / Craiova): posesie: 49% / 51%, ocazii de gol: 3 / 11, șuturi pe poartă: 2 / 1, șuturi pe lângă poartă: 1 / 10, lovituri libere: 20 / 21, cornere: 3 / 5, ofsideuri: 2 / 2, aruncări de la margine: 25 / 28.

Grigoraş: Ar fi culmea să nu fiu mulţumit de rezultat

La final, antrenorul formaţiei Pandurii, Petre Grigoraş, şi-a felicitat elevii pentru dăruire şi perseverență.
„Ar fi culmea să nu fiu mulţumit de rezultat, mai ales că ştiţi foarte bine că s-au pierdut foarte mulţi jucători importanţi. Am încercat să completăm şi am avut la dispoziţie o perioadă foarte scurtă să ajungem la nivelul Universităţii Craiova. Am întâlnit o echipă omogenă, un adversar foarte puternic. A avut o posesie mai bună, a construit mult, dar şi noi am încercat să punem probleme. În prima repriză am zis să nu ne aruncăm prea mult, ştiind că au jucători tehnici şi de viteză, ne-au surprins de câteva ori, dar în partea a doua am mai echilibrat. Am fost mai agresivi şi ţin să felicit echipa că a sperat până în ultimul moment. Am înscris un gol dintr-o gafă a lor, au egalat şi ei tot după o gafă, meciul s-a îndreptat spre un 1-1, dar spre bucuria şi satisfacţia noastră am reuşit să câştigăm şi ăsta e lucrul cel mai important. Ne doream enorm să începem cu o victorie, ţinând cont că avem şi o programare grea. Joi evoluăm în cupele europene şi este un rezultat de moral. Jocul nu a fost strălucit, dar trebuie să apreciem dorinţa, dăruirea şi rezultatul“, a spus Petre Grigoraş.
„Mă bucur că am reuşit să înscriu, chiar dacă am făcut-o după o pasă a adversarului“, a declarat primul marcator al gorjenilor, Ovidiu Herea.
„Mă bucur că am marcat, dar cel mai important este că am luat cele trei puncte. Era minutul 90 şi cum sperau şi ei, şi noi voiam să dăm golul victoriei. Suntem o echipă nouă, dar sper să ne legăm cât mai repede şi să putem continua pe drumul pe care l-am început în sezonul trecut. Obiectivul nostru este să ne clasăm cât mai sus şi, de ce nu, să prindem din nou podiumul“, a menţionat „călăul“ Craiovei, Ioan Hora.

Mulţescu: Nu înţeleg nimic din ce se întâmplă

La rândul său, tehnicianul echipei CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, și-a făcut praf elevii.
„A fost sinucidere în direct! Ce pot să spun mai mult decât atât? A văzut toată lumea. Ce explicaţii să dau sau ce să analizez? Eu nu înţeleg nimic din ce se întâmplă! În loc să atacăm la poarta lor, noi dăm pasă invers. S-a schimbat puţin jocul nostru după ce au intrat Nuno Rocha, Rambe şi Surugiu, am zis să deschidem flancul, că ei s-au blocat… Şi ce dacă s-a schimbat, că ne-am înscris singuri golurile şi am ratat multe ocazii! Şi ce dacă am fost mai ofensivi, am stat mai mult în terenul lor şi am avut acţiuni mai multe, dacă îţi dai singur goluri? Ce să fac, m-am descurcat cu ce am putut şi cu ce a fost la echipă. Eu sunt pur şi simplu stupefiat! Am antrenat altceva, am vorbit altceva şi pe teren am văzut altceva. Şi-au pierdut capul, emoţii… E prima etapă şi trebuie să vorbesc cu ei. Cu toate astea, aşa cum a fost, greu, am dus jocul în faţă, dar au fost nişte ratări incredibile şi nişte execuţii… Era bine dacă se termina egal, că era un punct în deplasare“, a tunat Gigi Mulţescu.
Din rândul alb-albaștrilor, căpitanul Bogdan Vătăjelu crede că analizele ce vor urma vor ajuta la reglarea jocului: „Suntem total dezamăgiţi de ce s-a întâmplat. Cred că a fost un joc cu un plus în favoarea noastră. Imediat după ce am egalat, am avut şi ocazia lui Rambe, puteam să facem 2-1 şi cred că se încheia jocul. Apoi, la faza următoare au preluat ei conducerea şi s-a terminat. Toată lumea e supărată şi declaraţiile la cald sunt acide. Vom discuta între noi şi cu siguranţă că lucrurile vor fi mai bune. Din punctul nostru de vedere este un început negru, pentru că în ultimii doi ani am debutat la fel în campionat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS