12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurugiu, reîncărcat

Surugiu, reîncărcat

Olivian Surugiu (la minge) își dorește să bifeze cât mai multe minute în noul sezon al Ligii I (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Olivian Surugiu (la minge) își dorește să bifeze cât mai multe minute în noul sezon al Ligii I (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După ce a debutat în Liga I în tricoul FC Universitatea, Olivian Surugiu a cunoscut și regresul, trecând pe la mai multe echipe din Liga a II-a și chiar a III-a. Nu s-a complăcut cu situația sa și a luptat să revină, iar șansa i-a surâs la CS Universitatea Craiova. Adus în iarnă, „Suru“ a impresionat la echipa a doua a clubului alb-albastru, iar la finalul ediției trecute a bifat în meciul cu Petrolul primul său joc în postura de titular la prima formație, fiind protagonistul mai multor acțiuni reușite în confruntarea cu Petrolul Ploiești. În vârstă de 26 de ani, Olivian Surugiu a ajuns la maturitate fotbalistică și speră să bifeze cât mai multe partide în tricoul CS Universitatea Craiova.
GdS: Oli, ai participat cu prima echipă a Craiovei la stagiul din Austria și se pare că ai intrat în circuit bine. Cum te simți?
Olivian Surugiu: Sunt foarte bine și aștept cu nerăbdare începerea noului sezon. Suntem foarte optimiști, pentru că ne-am pregătit foarte bine și ne-am propus să realizăm lucruri frumoase, să facem uitat sezonul trecut, care nu a fost prea reușit.
GdS: Ai evoluat mai mult la echipa a doua și abia spre finalul campionatului ai schimbat nivelul Ligii a III-a cu cel din primul eșalon. Cum a fost trecerea?
O.S.: Am revenit după mulți ani de pauză în Liga I și pot spune că la meciul cu Petrolul, primul ca titular, m-am simțit extraordinar, am avut emoții. Am fost pe un trend ascendent și sper să o țin tot așa. Când o să mi se dea șansa și o să intru din nou în teren, sper să joc cât mai bine și prin evoluțiile mele să le demonstrez tuturor că merit să fiu în lotul acestei echipe.
GdS: În meciul cu Petrolul ai arătat multă „sete“ de fotbal, ai avut și câteva ocazii de gol. O să te vedem la fel de ofensiv și de acum înainte?
O.S.: Da. M-aș bucura să mi se dea șansa să joc în continuare, pentru că știți cum este, cu cât evoluezi mai mult ai mai mult curaj și încredere în tine. O să mă pregătesc cât mai bine, ca să câștig încrederea antrenorilor, și sper să evoluez cât mai mult.

„Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor“

GdS: În ediția trecută ai avut avantajul că fostul antrenor, Daniel Mogoșanu, îți cunoștea potențialul. Cum este situația acum, cu Gigi Mulțescu la timonă?
O.S.: Și cu domnul Gigi Mulțescu am colaborat pentru o scurtă perioadă la Petrolul Ploiești. Acolo însă am fost mai mult accidentat și am jucat destul de puțin. Acum sper ca noua colaborare cu dânsul să fie altcumva. Îmi doresc să fiu sănătos și cred că totul o să fie bine.
GdS: Ești un jucător polivalent, la „satelit“ ai fost folosit și mijlocaș stânga, dreapta, chiar și vârf. La prima echipă pe ce post te simți mai bine?
O.S.: Și aici am jucat pe mai multe posturi. În pregătirea din Austria am evoluat și fundaș stânga, dar și mijlocaș lateral… Pe ce post or să creadă antrenorii că dau un randament mai bun și unde o să fie nevoie de mine, acolo o să joc, și sper să mă ridic la nivelul așteptărilor. Concurența este mare la echipă, dar este benefică pentru orice jucător.
GdS: O să faci „naveta“ în continuare între prima și a doua echipă?
O.S.: Este foarte posibil. Depinde și de mine, și de staff. Dacă voi fi trimis și acolo la unele meciuri, o să-mi fac meseria așa cum se cuvine.

„Cred că o să ne atingem obiectivele“

GdS: Cum vezi lotul? Aveți un prim obiectiv accederea în play-off, apoi o clasare cât mai bună…
O.S.: În momentul de față avem un lot bun și omogen. Cred că suntem pregătiți fizic și tactic foarte bine și cred că o să ne atingem obiectivele. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să-l tratăm cu maximă seriozitate. Primul hop este vineri, trebuie să ieșim de pe teren învingători și să continuăm pe o linie ascendentă.
GdS: Debutați într-un derbi al Olteniei, cu Pandurii. Te vei reîntâlni cu prietenul tău Alin Buleică, fost coleg la FC Universitatea. Cine câștigă duelul?
O.S.: Mă cunosc cu Alin de când eram juniori la FC Universitatea Craiova și ținem legătura, vorbim des. Sper ca duelul dintre echipele Olteniei să fie tranșat de echipa noastră.
GdS: Cei de la Târgu Jiu se tem că publicul va fi din nou de partea Craiovei…
O.S.: Vă dați seama că publicul din Severin o să fie cu Craiova, așa a fost întotdeauna și cred că va fi un atu pentru noi.
GdS: Un pronostic?
O.S.: Vrem să ne întoarcem cu toate cele trei puncte și zic 2-0 pentru noi. Mi-ar plăcea să intru și să marchez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS