21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Pandurii Târgu Jiu și-a completat defensiva cu olandezul Jordy Buijs

Fotbal / Pandurii Târgu Jiu și-a completat defensiva cu olandezul Jordy Buijs

JPORDY

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a anunţat că a ajuns la un acord cu fundaşul central olandez Jordy Buijs, jucătorul de 27 de ani semnând un contract pentru un an, cu opţiune de prelungire, informează site-ul oficial al gorjenilor.
Buijs a debutat la Feyenoord Rotterdam în 2007, acolo unde a efectuat şi junioratul. În 1995 a fost convocat la naţionala Under 17 ani a Olandei participând la Campionatul European, atunci când „Țara lalelelor” a ajuns în finală, acesta înscriind golul victoriei din semifinala cu Italia. A participat de asemenea cu naţionala Under 17 la Campionatul Mondial din Peru, unde Olanda a ocupat locul trei. A fost apoi component al loturilor naţionale Under 18 şi Under 19 ale Olandei, totalizând 29 de prezențe la echipele naționale de tineret și juniori.

Are cifre impresionante în Olanda

Ca senior a jucat pentru Feyenoord din 2007, fiind apoi împrumutat la De Graafschap unde a evoluat până în 2011. În perioada 2011 -2014 a jucat pentru NAC Breda, iar din 2014 până în 2016 la Hereenveen, la începutul acestui an fiind transferat de Roda JC Kerkrade.
De remarcat că fundașul olandez a evoluat cea mai mare parte a carierei, timp de opt sezoane în prima ligă a Olandei, unde are peste 200 de meciuri în campionat şi cupă şi a marcat de 13 ori. Un sezon a evoluat şi în eșalonul secund pentru De Graafschap, cu care a promovat în 2010 când a jucat 32 de partide şi a marcat de nouă ori. La majoritatea echipelor la care a evoluat s-a remarcat prin constanţă, fiind prezent pe teren între 20 şi 30 de partide pe sezon, în majoritatea fiind titular.
Pentru De Graafschap a jucat în 89 de meciuri în prima şi a doua ligă şi a marcat de zece ori, iar pentru NAC Breda a evoluat în 92 de meciuri şi a marcat de unsprezece ori. În acest an a evoluat în 17 partide pentru ultima sa echipă Roda JC pentru care a marcat un gol. În afara postului actual de fundaş central a mai evoluat cu succes ca mijlocaş defensiv, dar şi fundaş stânga.
Antrenorul său de la naţionala de tineret a Olandei, Ruud Kaiser, îl caracteriza încă de la 19 ani ca fiind un învingător, un jucător care se impune în lupta directă cu adversarul şi care are o capacitate mare de efort fiind şi un bun executant de lovituri libere, dovadă şi numărul mare de goluri marcate.
Cota de piață a fundaşului olandez Jordy Buijs este de 800 000 de euro, conform transfermarkt.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS