27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Năstase a primit Steaua României în grad de comandor

Ilie Năstase a primit Steaua României în grad de comandor

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase a primit, în ziua în care a împlinit 70 de ani, de la preşedintele Klaus Iohannis distincţia „Steaua României în grad de comandor”.
„Ne-am reunit la Palatul Cotroceni pentru a onora contribuţia dvs la ceea ce înseamnă tenisul românesc. Vă mulţumesc în numele României şi al meu personal că aţi servit cu dedicaţie sportul românesc. Ţin din toată inima să vă urez „La mulţi ani!” şi sănătate”. Tot pe data 19 iulie, cu 24 de ani înainte de a vă naşte, a avut loc primul meci al României într-un meci de Cupa Davis. Domnule Năstase, aţi fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. Competiţiile US Open şi Roland Garros vă păstrează în galeria jucătorilor care le-a câştigat. Îmi aduc aminte, când juca Ilie era sărbătoare. Atunci, uitam de toate nedreptăţile acelor ani. Aţi fost cu siguranţă idolul unei generaţii. Lumea vă cunoaşte şi vă recunoaşte ca pe un simbol al tenisului şi al României”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Ilie Năstase a afirmat că este „cea mai frumoasă zi din viaţa mea, la 70 de ani. Distincţia merge la inimă, M-am născut în ţara asta şi aici vreau să mor. Vă mulţumesc!”
În decursul carierei sale, Ilie Năstase a câștigat 87 de turnee la simplu (dintre care 57 de turnee înregistrate de ATP) și 55 la dublu (dintre care 47 înregistrate de ATP). A câștigat de patru ori Turneul Masters, în 1971, 1972, 1973, 1975; US Open în 1972 și 1975; French Open în 1970 și 1973; Wimbledon în 1973. A jucat 18 ani pentru echipa de Cupa Davis a României, câștigând 109 meciuri. În 1970, Ilie Năstase a intrat în rândul celor 20 cei mai buni jucători de tenis din lume. În acel an, el a câștigat dublul masculin la Roland Garros alături de Ion Țiriac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS