17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportConducerea CS Universitatea și-a reconfigurat prioritățile

Conducerea CS Universitatea și-a reconfigurat prioritățile

Portarul Laurențiu Popescu a fost împrumutat la Vâlcea doar pentru un amical (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Portarul Laurențiu Popescu a fost împrumutat la Vâlcea doar pentru un amical (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Oficialii CS Universitatea Craiova nu au reușit să finalizeze favorabil tratativele cu Virgil Drăghia și au renunțat la serviciile portarului rapidist, care s-a confesat unor prieteni că a refuzat oferta Craiovei pentru că era de doar 1.500 de euro pe lună și, în plus, îi fusese adus la cunoștință că va fi rezerva lui Nicolae Calancea. Contactat telefonic de GdS, Drăghia nu a răspuns, dar motivele întreruperii negocierilor au fost explicate de Emil Pieleanu, unul dintre delegații echipei CS Universitatea Craiova.
„Așa este, nu mai vine Drăghia. Nu a respectat ce am stabilit împreună la început. Ne-am înțeles pe o sumă înainte să vină de la București, 1.500 de euro pe lună, și când a ajuns la Craiova a spus că vrea mai mult. Apoi i-am mărit oferta la 2.000 pe lună. E normal ca Nicolae Calancea să fie prima opțiune pentru postul de portar, pentru că a apărat în amicale și a făcut pregătirea cu noi în Austria. Dar asta nu înseamnă că postul lui e bătut în cuie. Orice portar din lot are șanse egale să apere. Nu-i garantează nimeni postul de titular nici lui Calancea și nici unui alt jucător“, a spus Emil Pieleanu, pentru GdS.

„Popică“ nu mai pleacă la Vâlcea

Cum lucrurile păreau clare, la începutul săptămânii trecute, în privința cooptării lui Drăghia, oficialii grupării din Bănie se hotărâseră să dea curs propunerii de a-l împrumuta pe tânărul portar Laurențiu Popescu (19 ani) la divizionara secundă CSM Vâlcea. „Popică“ s-a prezentat vineri sub comanda lui Jerry Gane și sâmbătă a fost între buturile vâlcenilor în amicalul pierdut cu 2-0 în fața celor de la Pandurii Târgu Jiu. După joc, fotbalistul originar din Filiași a revenit în Bănie și a fost anunțat duminică seară de către conducătorii craioveni să rămână la hotel, pentru că se va prezenta la antrenamentele lui Gigi Mulțescu și nu mai merge la Vâlcea, pentru că Drăghia nu mai vine.
„Am vorbit cu Mihai Rotaru (finanțatorul CS Universitatea Craiova – n.r.) și a rămas că pe Laurențiu îl opresc ei, pentru că nu mai vine Drăghia. Eu înțeleg că e jucătorul lor și că e vorba de Craiova și de Liga I, altfel mă supăram rău“, a declarat antrenorul vâlcenilor, Jerry Gane, pentru GdS.
„S-au supărat un pic cei de la Vâlcea pe noi, dar nu aveam ce face și trebuie să ne înțeleagă“, a comentat, la rândul său, Emil Pieleanu.

„Sper să nu se mai schimbe ceva pe aici“

Cel mai câștigat din toată această afacere a fost Laurențiu Popescu, acesta punctând că se va antrena foarte bine și că va încerca să profite atunci când i se va oferi din nou șansa să apere poarta echipei CS Universitatea Craiova.
„Rămân la Craiova și sper să nu se mai schimbe ceva pe aici. E mai bine pentru mine că rămân la CS Universitatea, e alt nivel și sunt obișnuit cu echipa, sunt aproape de casă… M-am bucurat când am primit telefonul și mi s-a spus că rămân la echipă. Îmi pare rău de cei de la Vâlcea că i-am încurcat, dar nu e vina mea. Îmi era greu acolo până mă obișnuiam, până îi cunoșteam pe băieți… Îmi doream să joc și la Vâlcea, dar mai bine este la Craiova. Acum, că rămân, vreau să joc cât mai mult. Când mi se oferă șansa o să încerc să profit de ea, ca în sezonul trecut. Mă bucur mult că am revenit la CS Universitatea“, a declarat Laurențiu Popescu, pentru GdS.

Mai vin un fundaș și un mijlocaș

Conducerea CS Universitatea este pe cale să coopteze alți doi jucători, după ce în această vară au obținut semnăturile portarului Calancea și atacantului Rambe. Prioritățile craiovenilor sunt un fundaș central și un mijlocaș de creație, ultimul fiind pe drum spre Bănie.
„Noi sperăm să mai aducem doi jucători. Suntem în discuții cu un fundaș central și cu un număr 10 (mijlocaș ofensiv – n.r.), dar numele lor nu le vom face publice momentan. Unul dintre ei apare sigur în această săptămână la antrenamente. În două zile (miercuri – n.r.) va fi aici. Ca stil de joc e un Bawab cu o viteză mai bună. Ați observat că nu ne-am mai păcălit la transferuri în ultima perioadă. Toți cei care au venit au jucat, și mă refer la Brandan, Bălgrădean, Bawab. La început am avut niște probleme, dar apoi toți cei pe care i-am adus și-au justificat prezența la Craiova. Suntem atenți în continuare la ce luăm“, a subliniat delegatul Emil Pieleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS