10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României

Fotbal / Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României

Astra a câștigat un nou trofeu major (foto: bucurestifm.ro)
Astra a câștigat un nou trofeu major (foto: bucurestifm.ro)

Campioana Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României sâmbătă seara, pe „Cluj Arena”, după ce a învins-o la limită, scor 1-0, pe deținătoarea Cupei, CFR Cluj, într-un meci disputat în mare parte pe o ploaie torențială. Golul care a făcut diferența a fost marcat de William De Amorim (86). În urma acestui succes, Astra are acum în vitrină două Supercupe, după cea obținută în 2014. La rândul său, CFR Cluj a rămas cu cele două trofee dobândite în 2009 și 2010.
La meci au asistat noul selecționer al naționalei României, germanul Christoph Daum, secundul său Rudi Verkempinck, precum și fostul internațional român Dorinel Munteanu, susceptibil de a fi și el secund al naționalei.
Medaliile au fost înmânate de președintele FRF, Răzvan Burleanu. Un trofeu special a primit De Amorim, brazilian naturalizat, desemnat cel mai bun jucător al meciului. Christoph Daum a oferit Supercupa României învingătorilor.
Astra: Silviu Lung jr (46, George Gavrilaș) – Kristi Vangjeli, Geraldo Alves, Fabricio Silva, Junior Morais – Alex Ioniță II, Florin Lovin (84, Cristian Oros), Fernando Boldrin – Damien Boudjemaa (61, Daniel Florea), Filipe Teixeira, William De Amorim. Antrenor: Cristian Petre.
CFR Cluj: Traian Marc – Tiago Lopes, Ionuț Larie, Andrei Mureșan, Mario Camora – Antonio Jakolis (87, Bryan Nouvier), Davide Petrucci, Juan Carlos Real Ruiz, Adrian Păun – Sergiu Negruț (46, Cristian Lopez), Cristian Bud (70, Guimaraes Pinho Bruno „Guima”). Antrenor: Vasile Miriuță.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Valentin Avram; Marcel Bîrsan.
Observatori: Ioan Onicaș, Octavian Goga.

 

Miriuță: Am făcut o greșeală copilărească și am pierdut

 

Antrenorul formației CFR Cluj, Vasile Miriuță, a declarat că echipa sa a făcut o greșeală copilărească asta a costat-o ratarea trofeului.
„A fost un meci de luptă pentru că a plouat mult și înainte și în timpul meciului. Am făcut o greșeală copilărească și am pierdut acest meci, din păcate. Ne-am dorit mult să rămână acasă la noi Supercupa, din păcate nu am reușit. Fiecare poate greși, nimeni nu e perfect. Nu avem timp acum să plângem că am pierdut un trofeu, urmează campionatul. Ne pare rău, dar mergem mai departe”, a declarat Vasile Miriuță, citat de Agerpres.
Fost jucător și antrenor la Energie Cottbus, Vasile Miriuță a avut înaintea Supercupei o întâlnire cu noul selecționer al României, germanul Christoph Daum: „Am avut o întâlnire cu noul selecționer, cam o oră și jumătate. A zis prima dată să vorbim zece minute, dar i-a plăcut discuția. Am vorbit în germană, normal. E un om pozitiv, un antrenor foare bun și dacă îl voi putea ajuta o voi face cu cea mai mare plăcere”.

 

Petre: La un moment dat pe teren era polo, nu se mai putea juca fotbal

 

Antrenorul secund al formației Astra Giurgiu, Cristian Petre, cel care a condus echipa de la margine în absența suspendatului Marius Șumudică, a declarat că în meciul a fost afectat în mare măsură de condițiile meteo.
„Eu am spus la un moment dat că acest meci nu mai trebuie să continue. I-am spus lui Marcel Bîrsan (arbitrul de rezervă – n.r.). Efectiv era polo e teren, nu mai se mai putea juca fotbal. Probabil că nu s-a întrerupt pentru că era o situație complicată. Suntem extrem de bucuroși pentru acest trofeu câștigat. A fost meci extrem de greu, starea terenului a fost OK în prima repriză, dar în a doua, pe această ploaie torențială, era normal că hazardul își va pune amprenta pe desfășurarea meciului. Era clar că cel care va greși primul va pierde acest meci. Nu am făcut-o noi. Am pus presiune pe fundașii adverși și spre final am reușit să dăm lovitura și să câștigăm Supercupa. E un trofeu major în vitrina clubului nostru, ne dă și moral înaintea meciului cu Dinamo, dar mai ales cel cu FC Copenhaga (adversara din turul trei preliminar al Ligii Campionilor – n.r.)”, a precizat Cristian Petre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS