24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSO Filiași s-a pus pe treabă (galerie foto)

CSO Filiași s-a pus pe treabă (galerie foto)

Dragoș Bon și elevii săi au demarat pregătirile pentru noul sezon din Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dragoș Bon și elevii săi au demarat pregătirile pentru noul sezon din Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După ce la începutul săptămânii au efectuat vizita medicală și au primit avizul doctorilor pentru efort, jucătorii divizionarei C CSO Filiași s-au reunit vineri dimineață pe stadionul „Chimia“ și au efectuat primul antrenament premergător sezonului 2016-2017. Dragoș Bon a avut la dispoziție la prima ședință următorii fotbalişti: portari: Victor Lascu, Claudiu Iovănescu, Sorin Mogoșanu; jucători de câmp: Aurel Lupu, Cosmin Neacșu, Răzvan Istudor, Marius Duriță, Alex Obeanu, Radu Moraru, Mario Tănase, Alin Pârvuică, Florin Cimpoeru, Florin Petcu, Cosmin Fruntelată, Vlad Georgescu, Robert Căle, Marius Sandu, Rodeanu Cârpici, Vlăduț Onică, Irinel Chircan, Fabian Crușoveanu, Cosmin Daniel Calu, Alex Fotescu, Daniel Bălașa și mai mulți juniori sosiți în probe.
„A început o nouă etapă din viața familiei CSO Filiași. Sunt foarte încrezător pentru noul sezon, pentru că am reușit să aducem jucătorii pe care mi i-am dorit. Am întărit lotul pe posturile pe care aveam nevoie cu fotbaliști cu mare experiență și de valoare. A venit portarul Mogoșanu, care a apărat la Slatina în Liga a II-a, Alex Fotescu și Daniel Bălașa, care au mai cochetat cu echipa noastră, Cosmin Daniel Calu, un jucător polivalent, care în ultimele sezoane a jucat la Concordia Chiajna, și Robert Căle, un fotbalist pe care l-am mai avut la FC Universitatea Craiova și este un tânăr de perspectivă și valoros. L-am mai cooptat pe Bogdan Dragomir, care este învoit pentru câteva zile, plus câțiva juniori, dar încă nu m-am edificat asupra lor. Ca la fiecare început sunt mulți jucători noi la antrenament, care vor să vină, să impresioneze, dar lotul va fi format din 22 de jucători. Zilele următoare vor fi decisive pentru a-mi definitiva lotul. Obiectivul este clasarea în primele șase locuri, indiferent de seria în care vom fi. Eu spun că avem un lot foarte bun și vom putea să fim printre fruntași în orice serie vom fi repartizați. Ne dorim să facem o echipă competitivă și să jucăm fiecare meci la victorie“, a declarat antrenorul Dragoș Bon.

Cantonament la Straja

Președintele filieșenilor, Florin Spânu, consideră că obiectivul stabilit este realizabil ținând cont de transferurile făcute și a anunțat și programul de pregătire din această vară.
„Pentru sezonul 2016-2017 vom avea un obiectiv îndrăzneț, greu, dar nu imposibil de realizat. În momentul de față sunt 30 de jucători la echipă și sunt foarte bucuros că am reușit să aduc fotbaliști cu experiență, cu meciuri jucate la Liga I și Liga a II-a, și fac referire la Fotescu, Bălașa, Calu, Căle. Așteptăm și un vârf de atac de la Bacău, de 21 de ani și 1.88 metri, Cristian Matei, originar de pe lângă Slatina. Am înțelegerea Primăriei Filiași, a domnului primar și a consiliului local, de a forma o echipă foarte bună, care să se bată pentru primele locuri. Ne vom antrena pe plan local până pe 5 august, după vom merge într-un cantonament la Straja, unde avem condiții foarte bune și avem la dispoziție stadionul Minerului Lupeni. Vom susține acolo trei jocuri, cu Minerul Lupeni, Minerul Vulcan și Jiul Petroșani. Până atunci, sâmbătă, 23 iulie, vom susține un amical cu Progresul Segarcea“, a declarat Florin Spânu, punctând că Dragoș Bon va primi și el ajutoare, pe lângă Laurențiu Pais urmând să mai apară un secund și un antrenor cu portarii.

Cupa îi încurcă

Florin Spânu s-a arătat deranjat de programarea făcută de FRF privind Cupa României, meciul din prima etapă fiind programat pe 10 august, când Dragoș Bon și elevii săi ar fi în cantonament.
„Suntem puțin încurcați din pricina faptului că FRF a planificat un meci de Cupa României pentru 10 august. Voi încerca să-l amân, să intrăm în a doua etapă de Cupă. Sunt multe echipe care suferă din pricina acestui joc. Cred că FRF a greșit când a făcut programarea, pentru că majoritatea echipelor sunt în acea perioadă în cantonament“, a comentat Spânu, prefigurând și seria în care va evolua CSO Filiași: „Nu cred că vor fi aceleași serii, pentru că va mai apărea una. După calculele mele putem face o serie cu județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița. Am făcut calculul și ar fi 16 echipe. Am purtat niște discuții la FRF, la Comisia de Competiții și cei de acolo au zis ok. Ar fi cel mai bine să formăm o astfel de serie, pentru că s-ar mai diminua costurile cu deplasările. Una e să mergi ca să joci la Pitești și alta să te deplasezi la Ineu, Ighiu sau Sebiș, unde sunt 500 km. Nu poți să te duci în ziua jocului 500 km și să mai realizezi și obiectivul, că jucătorii sunt deja la pământ“.

Galerie  foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0001

_DSC0002

_DSC0003

_DSC0004

_DSC0005

_DSC0009

_DSC0010

_DSC0011

_DSC0012

_DSC0013

_DSC0015

_DSC0016

_DSC0023

_DSC0025

_DSC0027

_DSC0030

_DSC0033

_DSC0036

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS