21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLaurențiu Popescu: „Sper să revin mai bun, mai puternic de la Vâlcea“

Laurențiu Popescu: „Sper să revin mai bun, mai puternic de la Vâlcea“

_DSC0091 net

Cunoscând foarte bine potențialul jucătorilor tineri din Bănie, antrenorul principal al divizionarei secunde CSM Vâlcea, Jerry Gane, a apelat cu încredere la câțiva jucători craioveni. Dacă pe mijlocașul Claudiu Ștefan l-a găsit în Zăvoi și are mari așteptări de la el, tehnicianul a dorit să-și asigure poarta și, așa cum am anunțat zilele trecute, l-a cerut grupării CS Universitatea, sub împrumut, pe portarul Laurențiu Popescu (foto). Cum sub comanda lui Gigi Mulțescu și a staff-ului său a ajuns între timp Virgil Drăghia, oficialii Craiovei au acceptat propunerea și „Popică“ a ajuns la Vâlcea, unde speră să facă meciuri cât mai bune și să revină în vară pregătit să lupte pentru postul de titular la CS Universitatea.
„E bine la Vâlcea, dar mai durează puțin până mă obișnuiesc cu noii colegi. Am mai mulți craioveni aici și e ok. Mai sunt la echipă Claudiu Ștefan, Adrian Cârstea, Bușu, mai sunt Preda și Marinaș, care au fost la «Gică Popescu». Era mai greu să joc la Craiova, pentru că a venit și Drăghia, Calancea e și el un portar bun… E foarte important pentru mine să joc și să o fac bine. Consider că este un pas înainte pentru mine venirea la Vâlcea. Chiar dacă am debutat în Liga I, ca portar trebuie să trec și pe la Liga a II-a și a III-a ca să capăt experiență“, a declarat Laurențiu Popescu, pentru GdS.
Întrebat despre concurența pe care o va avea din partea lui Vlad Muțiu, Laurențiu Popescu nu s-a arătat deranjat: „Nu-l cunosc prea bine pe Muțiu. Am jucat o singură dată împotriva lui, dar atât. E un portar bun și e important să fie concurență. Eu mă voi pregăti foarte bine și sper să ajut echipa să-și atingă obiectivele. Sper să revin mai bun, mai puternic de la Vâlcea“.

„Valoarea o va căpăta numai și numai jucând“

Contactat telefonic, Jerry Gane a punctat pentru GdS că are mare încredere în Laurențiu Popescu și că speră să-i prindă bine experiența de la CSM Vâlcea.
„Laurențiu e plin de calități, dar mai are mult de muncă pentru a deveni titular indiscutabil la Craiova, în Liga I, așa cum își dorește. Valoarea o va căpăta numai și numai jucând. Am avut o discuție între patru ochi și i-am spus ce vreau de la el, i-am spus să se gândească numai la Vâlcea acum, pentru că numai prin evoluții bune aici se poate întoarce la Craiova cu șanse de a prinde postul de titular în viitor. El nu trebuie să considere venirea la CSM drept o retrogradare, că poate nu juca decât două meciuri până în iarnă și nu era bine. Eu l-am remarcat la Craiova în sezonul trecut, e un jucător bun, de perspectivă, și mă bucur că mi l-au lăsat sub formă de împrumut la Vâlcea. Poate să crească în Liga a II-a. Are și o concurență bună cu Muțiu, un jucător împrumutat de la Dinamo, și el tot sub 21 de ani. L-am văzut apărând în Liga I și sper să continue evoluțiile bune și la noi“, a spus Jerry Gane, pentru GdS.

„Mai căutăm fundaș central, mijlocaș central și atacant“

Jerry Gane l-a mai cooptat pe Sorin Bușu, fostul jucător al FC Universitatea Craiova, și îl mai are în probe pe Adrian Cârstea, ultima dată la ACS Podari.
„L-am mai luat pe Sorin Bușu, pe care îl cunoșteam foarte bine și e un jucător cu experiență, ca să dublez postul de fundaș stânga, unde îl mai am pe Dumitrașcu. Îl mai am în probe pe Adrian Cârstea, care s-a mișcat binișor până acum. Mai căutăm un fundaș central, un mijlocaș central și un atacant. Curelea s-a antrenat cu noi, dar azi (ieri – n.r.) a plecat la București și caută o echipă din zonă, pentru că vrea să fie aproape de familie. Florin se pregătește în continuare cu noi și vreau să-l ajut să se pună pe picioare, pentru că vine după o lungă perioadă de inactivitate. Dacă nu-și găsește echipă în afară, ar putea rămâne la Vâlcea, să joace până la iarnă“.

Medicul Claudiu Stamatescu, ajutor de nădejde

Jerry Gane nu apelează numai la fotbaliștii din Craiova, în ajutorul vâlcenilor venind și medicul CS Universitatea, Claudiu Stamatescu. „Dochi“ a primit ieri vizita a patru jucători ai formației din Zăvoi, pentru consult și sfaturi, asta până când clubul vâlcean va numi propriul staff medical. „Claudiu Ștefan cred că a făcut o contractură musculară și l-am trimis la Craiova, să-l vadă doctorul Claudiu Stamatescu. Cu el au mai mers la un consult și Pârvulescu, Rareș Cucui și Stoica. Neavând deocamdată doctor la echipă apelez și eu la prietenul Claudiu Stamatescu, un om pe care îl apreciez foarte mult“, a explicat Jerry Gane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS