17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Petre Deselnicu, omagiat de conducerea CS Universitatea Craiova

Fotbal / Petre Deselnicu, omagiat de conducerea CS Universitatea Craiova

Au trecut 13 ani de la trecerea în neființă a lui Petre Deselnicu (în dreapta; foto: csuc.ro)
Au trecut 13 ani de la trecerea în neființă a lui Petre Deselnicu (în dreapta; foto: csuc.ro)

O delegație a CS Universității Craiova și colegii din generația Campioanei unei Mari Iubiri au depus astăzi o coroană de flori și au aprins lumânări pentru Petre Deselnicu, de la a cărui dispariție au trecut 13 ani.
Format de CS Craiova, Petre Deselnicu a făcut parte din echipa Universității Craiova în perioada 1964-1976. A strâns 246 de meciuri în prima divizie, marcând de 12 ori. A fost campion național cu Universitatea în 1974 și campion mondial universitar. Marcel Popescu, Ion Velea, Constantin Bâtlan, Sorin Cârțu, Aurică Beldeanu, Costică Donose și Nae Ungureanu i-au adus un omagiu celui supranumit „TaiPan”, depunând o coroană de flori din partea clubului și aprinzând lumânări la mormântul din Cimitirul Mofleni.
„Niciodată nu-l vom uita pe Petre Deselnicu. Important este să nu-l uite Craiova, să nu-l uite suporterii. Ar fi bine dacă vom putea în viitorul apropiat să îi putem dedica o performanță extraordinară, atât lui, cât și lui Oblemenco, plecați prea devreme dintre noi. Generația de acum, de 21 de ani, nu i-a prins nici pe Deselnicu, nici pe Oblemenco sau Balaci. Universitatea trebuie să revină în top pentru a nu deveni o simplă amintire frumoasă, fără prezent și viitor. Iar numele celor care au făcut istoria trebuie să fie personalizate pe noul stadion, iar energiile celor 30.000 de spectatori, bucuria lor, să le cinstească memoria într-un mod particular pe care-l merită”, a declarat președintele Marcel Popescu.
„Deselnicu a reprezentat ceva pentru fotbalul craiovean. A fost campion cu Știința, a jucat mulți ani, fiind un jucător emblematic al acestei echipe. L-am cunoscut de la tineretul Universității, am jucat împreună și o finală la Balcaniadă, avem amintiri frumoase împreună. A fost un băiat senzațional, un mare sufletist”, a spus fostul mare fotbalist Aurică Beldeanu.
„Am atâtea amintiri cu Petre Deselnicu încât mi-e greu să aleg una. A fost un jucător imens, emblematic pentru fotbalul craiovean. Un oltean autentic, care a condus vestiarul Universității spre primul titlu”, a punctat Constantin Bîtlan, fost coleg cu „TaiPan”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS