22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism: Nicolae Soare a fost declarat nevinovat după ce fusese depistat pozitiv la meldonium

Atletism: Nicolae Soare a fost declarat nevinovat după ce fusese depistat pozitiv la meldonium

Președinta Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vâjială, a declarat astăzi pentru Agerpres că atletul Nicolae Soare a fost declarat nevinovat, după analiza cazului său pozitiv pentru consum de meldonium.

”Sportivul Soare de la atletism a avut două testări la un interval de cinci zile una de alta, în probele lui a fost prezent meldonium. Într-o probă a fost depistată o cantitate mai mică de un microgram, iar în alta o cantitate mai mare de un microgram și conform notificării ultimei informații primite de la WADA (Agenția Mondială Antidoping) de pe data de 30 iunie, cazul său a fost gestionat împreună cu Departamentul științific al Agenției Mondiale Antidoping. Care, după ce am trimis schema de administrare, de utilizare a meldoniumului pentru sportivul Soare în anul 2015, ne-a comunicat că putem să folosim această notificare din 30 iunie 2016 și să îl declarăm nevinovat. Ca urmare, Comisia de audiere a stabilit nevinovăția sportivului Soare și se va da decizie în acest sens. Acum decizia este scrisă și se va trimite către toți factorii responsabili”, a precizat președinta ANAD.

ANAD anunțase testul pozitiv al lui Soare pe data de 24 iunie.

Nicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton în cadrul cursei desfășurate la Hamburg la 17 aprilie, pe care a terminat-o în 2 ore 18 minute și 52 de secunde. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2:19:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS