12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Portugalia a cucerit trofeul Campionatului European

Fotbal / Portugalia a cucerit trofeul Campionatului European

Lusitanii au reuşit să-şi adjudece trofeul CE (foto: uefa.com)
Lusitanii au reuşit să-şi adjudece trofeul CE (foto: uefa.com)

Reprezentativa Portugaliei a cucerit trofeul Campionatului Europen, după ce s-a impus ieri seară, scor 1-0,  în faţa naţionalei Franţei, pe stadionul „Stade de France” din Saint Denis – Paris. Golul victoriei lusitanilor a fost marcat în timpul reprizei secunde suplimentare de Eder, cu un şut din afara careului la colţul scurt (’109).

Eder 2

Franţa: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko (’110, Martial), Griezmann, Payet (’58, Coman) – Giroud (’78, Gignac). Selecţioner: Didier Deschamps.

Portugalia: Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Carvalho – Sanches (’78, Eder), Silva (’66, Moutinho), Mario – Nani, Ronaldo (’25, Quaresma). Selecţioner: Fernando Santos.

Cartonaşe galbene: Umtiti, Matuidi, Koscielny, Pogba / J. Mario, Cedric, Guerreiro, Carvaho, Fonte, Patricio.

A arbitrat: Mark Clattenburg.

 

Deschamps: Este dur să pierzi în acest fel

 

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, s-a declarat dezamăgit după ratarea trofeului CE, afirmând că este „dur să pierzi finala în modul acesta”.

Deschamps
„Sentimentul care predomină este o enormă decepție. Este dur să pierzi finala în modul acesta. Felicit Portugalia, ea este noua campioană a Europei. Am avut oportunitățile noastre cu o bară a lui Dede Gignac în prelungirile jocului. Ne-a lipsit realismul și luciditatea, prospețimea. Jucătorii mei au dat tot. Trebuie să acceptăm și să digerăm această înfrângere. Nu sunt cuvinte pentru a diminua această decepție, ea este enormă și nu trebuie să uităm parcursul și susținerea angajamentului francezilor. Este la fel de dur și pentru suporterii noștri, pentru că ne-am dorit să le oferim acest titlu”, a precizat Deschamps, conform Agerpres.
„Nu a fost nicio presiune. Publicul a fost alături de noi. Nu am fost presați, ci din contră. Portugalia știe să dejoace adversarul, să se apere colectiv și să pornească rapid. Fără Ronaldo, a existat o armă ofensivă mai puțin și s-au închis și mai mult. În ce ne privește, am forțat și le-am lăsat spații. Am avut ocazii, dar nu am putut să le fructificăm din cauza unui portar (Rui Patricio – n.r.) care a avut parade decisive. Nu am ratat meciul nostru, am jucat această finală cu tot ce am avut mai bun. Acum este dificil de analizat și trebuie să vedem punctele pozitive. Decepția este foarte mare”, a mai spus Deschamps.

 

Ronaldo: Este un trofeu pentru toți portughezii

 

Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, nevoit să părăsească terenul de joc pe targă, după 25 de minute de joc, din cauza unui fault dur al lui Payet, a savurat din plin victoria obținută în actul final al turneului din Hexagon.

Ronaldo trofeu
„Este un trofeu pentru toți portughezii, toți imigrații, toți oamenii care au crezut în noi. Nu a fost finala pe care o doream, nu am mai putut să joc, aveam dureri prea mari. De la începutul competiției am încercat să ajut echipa în maniera mea, cu leadership-ul meu. Am fost întotdeauna prezent”, a declarat Cristiano Ronaldo, care ar putea rata Supercupa Europei, meci programat pe 9 august, confruntare în care Real Madrid se va duela cu FC Sevilla.

 

Eder: Ronaldo mi-a spus că voi marca golul victoriei

 

Eder, eroul Portugaliei de la Euro, a afirmat că „Ronaldo mi-a spus că voi marca golul victoriei”.

Eder Ronaldo
„La fel ca întreaga echipă, Ronaldo mi-a dat forță, energie, iar asta a fost foarte important. Golul este rodul unei munci de echipă. După ce Fernando Santos m-a convocat, am dat totul și sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat. Știam că va veni și ora mea, atunci când am fost convocat. Am avut o mare încredere, știam că poate veni și un moment ca acesta”, a declarat Eder, jucător care activează în Franța, la Lille.

 

Renato Sanches, cel mai bun tânăr jucător al turneului final

 

Mijlocașul portughez Renato Sanches a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului final al Euro 2016 de către observatorii tehnici ai UEFA pentru competiția din Franța, conduși de ofițerul tehnic Ionuț Lupescu. Lusitanul a primit câștig de cauză din partea celor 13 tehnicieni, printre care s-au numărat reputatul manager Sir Alex Ferguson și fostul internațional francez Alain Giresse, în fața altor jucători talentați, francezul Kingsley Coman și portughezul Raphael Guerreiro.
Pentru acest premiu au fost eligibili jucătorii născuți după 1 ianuarie 1994.

Renato Sanchez
Renato Sanches a intrat din postura de rezervă în trei din primele patru meciuri ale Portugaliei, iar din sferturi a jucat ca titular. În sferturi a înscris și primul său gol pentru naționala Portugaliei, devenind al treilea cel mai tânăr marcator la un turneu final al Campionatului European.
De asemenea, Renato Sanches a devenit cel mai tânăr finalist la EURO, la vârsta de 18 ani și 328 de zile, iar apoi și cel mai tânăr câștigător al titlului continental.
Născut la Lisabona, Renato Sanches a fost achiziționat în mai de Bayern Munchen de la Benfica pentru suma de 35 de milioane de euro, iar la prima reprezentativă a Portugaliei a debutat pe 25 martie.
Renato Sanches a devenit cel mai tânăr finalist întrecând recordul deținut până acum de compatriotul său Cristiano Ronaldo, care juca în finala pierdută în 2004 de Portugalia (0-1 cu Grecia), la vârsta de 19 ani și 150 de zile.

 

Incidente soldate cu 50 de persoane reținute
Cel puțin 50 de persoane au fost reținute ieri seară, în Franța, cu ocazia finalei EURO 2016, în special în apropierea fan-zonei pariziene, în urma confruntărilor dintre suporteri și forțele de ordine, a anunțat prefectura de poliție din Paris, informează Agerpres. Incidentele din zona Turnului Eiffel au izbucnit după ce suporterii au încercat să intre în fan-zone, închis începând cu ora locală 19,00, după ce s-a umplut până la refuz (peste 90.000 de fani). Unii dintre ei au aruncat cu diverse obiecte, au dat foc unor pubele și scutere, precum și unei mașini. Forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a restabili ordinea, informează AFP.
Potrivit poliției, mai multe mașini aflate în trafic au fost atacate de suporterii nemulțumiți. În panică, șoferul unuia dintre aceste vehicule a lovit două persoane, una dintre ele fiind spitalizată.
Situația s-a calmat ulterior în sectorul Turnului Eiffel, însă suporterii, în special cei portughezi, au sărbătorit pe parcursul nopții victoria echipei lor, pe bulevardul Champs-Elysees, atmosfera fiind în cea mai mare parte festivă, deși au fost înregistrate și două vitrine sparte, a precizat prefectura de poliție pariziană.
Unele dintre cele aproximativ 40 de interpelări efectuate la Paris au avut loc în jurul Stade de France, la periferia de nord a Parisului, cei reținuți fiind acuzați de ultraj, distrugeri sau vânzări interzise.
Și în orașul Lyon au fost reținute 9 persoane în cursul nopții, pentru „violențe, ultraj, deținere de artificii sau împiedicarea intervenției salvatorilor”, au indicat surse ale poliției locale, care au mai precizat că un polițist a fost ușor rănit de o cutie cu băutură aruncată asupra sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS