11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii se simt mai puternici

Alb-albaștrii se simt mai puternici

Alexandru Mateiu apreciază stilul ofensiv de joc din mandatul lui Gigi Mulțescu
Alexandru Mateiu apreciază stilul ofensiv de joc din mandatul lui Gigi Mulțescu

 

Fotbaliștii de la CS Universitatea Craiova au trecut cu bine peste stagiul de pregătire din Austria: și-au încărcat bateriile, au schimbat și reglat jocul, au obținut rezultate pozitive în amicale și, nu în ultimul rând, nu au existat accidentări. Delegația oltenilor a aterizat vineri seară la București, iar staff-ul tehnic și conducerea le-a acordat jucătorilor două zile „pline“ de vacanță. Alb-albaștrii vor reveni în Bănie astăzi, în jurul prânzului, iar de la ora 18.00 se vor prezenta la primul antrenament al săptămânii, ce va fi găzduit de stadionul „Extensiv“.

Mateiu: Jucăm un fotbal foarte bun

Mulți dintre componenții CS Universitatea Craiova au preferat să dea o fugă la mare, sătui fiind, probabil, de muntele din Austria. De valurile Mării Negre s-a bucurat Alexandru Mateiu, care a recunoscut că stagiul de pregătire nu a fost deloc ușor.
„Am zis să mă bucur de vacanța asta de două zile și să vin la mare, că de mâine (astăzi – n.r.) reluăm pregătirile la Craiova. Îmi place foarte mult să înot, mă relaxează și acum chiar am nevoie de așa ceva“, a declarat mijlocașul de 26 de ani, pentru GdS. „A fost greu în cantonament, ca în orice perioadă de pregătire, dar o să fie bine pentru noi în campionat. Gigi Mulțescu a venit cu metode noi de antrenament și ne-am pregătit foarte, foarte bine. Din punct de vedere fizic suntem ok. Ne-am mișcat foarte bine și în amicale, jucăm un fotbal foarte bun, ofensiv. E mult mai bine, o să vedeți. Îmi place mult noul stil, jucăm mai direct spre poartă și punem presiune mare pe adversari. Am învins pe Zenit, am remizat cu Salzburg… Sunt rezultate bune și asta spune multe despre noi“, a completat Alexandru Mateiu.

„O să prindem play-off-ul, cu siguranță“

Întrebat contra cărei echipe ar vrea să debuteze în noul sezon al Ligii I, Alexandru Mateiu a afirmat că nu are preferințe și a punctat că e convins că de data aceasta CS Universitatea Craiova va avea un parcurs bun de la început, amintindu-și că în edițiile trecute echipa și-a intrat mai greu „în mână“.
„Sunt curios să aflu țintarul (mâine se vor stabili partidele – n.r.), dar nu am preferințe legat de primele meciuri, pentru că oricum jucăm cu fiecare. Știu că am avut probleme în primele etape în sezoanele trecute și nu am făcut multe puncte, dar cred că acum o să fie altceva. O să începem bine ediția de campionat și o să prindem play-off-ul, cu siguranță“, a comentat Mateiu, fiind de părere că noua regulă impusă de FRF, cu obligativitatea folosirii unui jucător sub 21 de ani pe tot parcursul unui meci, avantajează formația Craiovei: „Ne avantajează mult regula cu jucătorul sub 21 de ani în teren. Îl avem pe Ivan, care este cel mai bun tânăr jucător din România, în opinia mea, plus alți juniori care pot să intre și să facă față rigorilor Ligii I. Știu că Andrei nu duce lipsă de oferte, dar eu mi-aș dori să nu plece Ivan vara asta. Aș vrea să rămână și să ne ajute“.
Întrebat cum se înțeleg cu noul antrenor, Alexandru Mateiu a subliniat că Gigi Mulțescu a fost asimilat bine de către grup și că este foarte atent cu fiecare jucător în parte: „Gigi Mulțescu discută foarte mult cu noi, e foarte atent cu fiecare și e o atmosferă foarte plăcută la echipă. Ne bucurăm că a venit și sperăm să avem cât mai multe rezultate pozitive împreună. Stăm foarte bine cu moralul, ne-a dat mare încredere acest stagiu din Austria. Forța grupului a crescut vizibil și sper să facem un sezon foarte bun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS