27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMulţescu vrea jucători de calitate

Mulţescu vrea jucători de calitate

Gigi Mulțescu a schimbat filozofia de joc  a alb-albaștrilor (Foto: csuc.ro)
Gigi Mulțescu a schimbat filozofia de joc
a alb-albaștrilor (Foto: csuc.ro)

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Gigi Mulţescu, a făcut un scurt bilanț al pregătirii efectuate în Austria, pentru site-ul oficial al clubului, și a punctat că s-a transpirat cu folos. „SMURD“ a punctat că este mulțumit în mare parte de lotul pe care îl are la dispoziție, dar admite că și-ar dori și fotbaliști de clasă.
„Mi-am făcut o părere în privinţa grupului, iar ea este favorabilă în ceea ce priveşte integritatea, calitatea şi rezistenţa psihică pe care au avut-o. E un lot unit, bun, n-am întâlnit multe loturi aşa, cu jucători cuminţi, preocupaţi de muncă. Sunt foarte mulţumit de felul în care s-au comportat. Sunt mai multe câştiguri, atât pe plan fizic, cât şi tactic. Aţi observat că s-a lucrat mult şi tactic. Pentru club importantă este şi creşterea jucătorilor tineri, din propria pepinieră. Şi, foarte important, transformarea unei echipe care nu avea un scop în sine să atace într-o echipă ofensivă. Sunt câţiva jucători talentaţi, care au crescut, care s-au maturizat mai repede. Sunt aproape de echipa întâi. În prezent, nu pot să spun că vreunul dintre cei doi-trei jucători remarcaţi pot fi titulari, dar sunt în anticamera echipei noastre. Pot oricând să apelez la ei şi cred că pot face faţă Ligii I“, a declarat Gigi Mulțescu.
„Suntem acoperiţi cu câte un jucător pe fiecare poziţie, care se află la nivelul la care dorim noi. Poate nu avem concurenţă şi nu avem alternative pe toate posturile. Şi sunt câteva, dar nu vrem să ne grăbim pentru că trebuie să luăm jucători mai buni decât cei pe care îi avem noi. Vrem jucători de calitate“, a completat antrenorul Craiovei.

„Echipa va avea un spirit ofensiv“

Întrebat cât de importante sunt rezultatele înregistrate în amicale, Gigi Mulțescu a spus că, de regulă, nu pune mare preț, însă sunt și victorii obținute în fața unor adversari superiori care redau un moral excelent grupului, cum a fost cea cu Zenit Sankt Petersburg.
„În general, în perioada de pregătire, rezultatele nu sunt importante. Numai că, atunci când apare un rezultat cum este acesta în faţa unei echipe de top, a unei echipe de Champions League, e clar că îţi dă imaginea unei valori pe care nu credeai că o ai. Un astfel de rezultat îţi descoperă nişte valenţe, nişte posibilităţi, practic s-a forţat limita. Iar cel mai important pentru mine este că pot să le spun jucătorilor: nu mai aveţi cum să coborâţi sub nivelul acesta, aţi arătat că puteţi. Dacă nu rămâneţi la nivelul acesta este ceva în neregulă. Am mers pe cartea atacului și nu schimbăm tactica. Echipa va avea un spirit ofensiv, va aborda pe atac, vom avea multe ocazii de gol, vom aduce mult mingea în faţa porţii adverse. Vom face pressing în jumătatea adversă, iar una peste alta vor vedea un joc agreabil. Aşa că suporterii vor veni cu plăcere la stadion“, a explicat Gigi Mulțescu.
Tehnicianul l-a contrazis pe mijlocașul Nicuşor Bancu, care spunea într-un interviu că, pe lângă omogenitatea grupului, antrenorul reprezintă punctul forte al echipei în noul sezon: „Eu nu pot fi punctul forte. Eu trebuie să fiu un om care să coaguleze toate energiile, toate forţele din echipă şi din jurul ei. Să reuşesc să fac echipa să funcţioneze. Eu sunt dirijorul, dar artiştii sunt ei. Îmi doresc să cânte frumos şi bine“.
CS Universitatea Craiova este interesată de serviciile atacantului Ramilton Jorge Santos do Rosario, alias „Rambe“, jucător devenit de curând liber de contract, informează Digi Sport. Fotbalistul, originar din Insulele Capului Verde, are 26 de ani şi 1,89 metri şi a evoluat sezonul trecut pentru Farense, fiind împrumutat de Sporting Braga. Rambe a bifat şi cinci prezenţe în naţională şi ar putea ajunge sub comanda lui Gigi Mulţescu în zilele următoare, dacă se va înţelege cu oficialii olteni asupra contractului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS