16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Franţa, în finala Campionatului European

Fotbal / Franţa, în finala Campionatului European

Antoine Griezmann a dat cu nemţii de pământ (foto: uefa.com)
Antoine Griezmann a dat cu nemţii de pământ (foto: uefa.com)

Reprezentativa Franţei şi-a asigurat prezenţa în finala Campionatului European, după ce s-a impus ieri seară, scor 2-0, în faţa Germaniei, în semifinalele turneului final. Golurile „cocoşilor” au fost marcate de Antoine Griezmann, primul din penalti (’45+2), al doilea după o respingere greşită a lui Neuer (’72).

Franţa: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann (’90, Cabaye), Payet (’71, Kante) – Giroud (’77, Gignac). Selecţioner: Didier Deschamps.

Germania: Neuer – Kimmich, Boateng (’61, Mustafi), Howedes, Hector – Can (’67, Goetze), Schweinsteiger (’78, Sane), Ozil, Kroos, Draxler – Muller. Selecţioner: Joachim Low.

Cartonaşe galbene: Evra, Kante / Can, Schweinsteiger, Ozil, Draxler.

A arbitrat: Nicola Rizzoli (Italia).

În finala Campionatului European, Franţa va întâlni Portugalia, bătălia pentru trofeu fiind programată duminică, de la ora 22.00.

 

Deschamps: Am crezut mereu în jucătorii mei

 

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, a afirmat că este mândru de elevii săi după victoria înregistrată în fața campioanei mondiale Germania, informează Agerpres.
„A trecut mult timp de când nu am mai învins Germania, însă nu am obținut nimic deocamdată, cu excepția accesului în finală. Este foarte bine ceea ce am făcut în această seară (joi – n.r.), am suferit împreună. Această echipă a făcut totul pentru a fi iubită, iar pentru mine este o mare mândrie. Mă bucur foarte mult pentru jucători, deoarece meritau această victorie, au jucat ca o mare echipă. Am crezut mereu în jucătorii mei, cei pe care i-am luat pentru forma acest grup, iar ei m-au răsplătit, este istoria lor, victoria lor”, a declarat Deschamps.
„Este o poveste frumoasă, însă nu avem pretenția că putem rezolva toate problemele francezilor. Avem această putere de a le oferi emoții și de a-i face să uite de grijile lor. A existat mult entuziasm, multă bucurie și fericire în această seară în Franța. Trebuie să savurăm această victorie, însă cea mai importantă este finala de duminică. Trebuie să face totul pentru a ajunge în cea mai bună formă la meciul de duminică”, a adăugat selecționerul francez.

 

Low: Am fost mai buni decât Franța

 

La rândul său, selecționerul Germaniei, Joachim Low, consideră că elevii său au fost mai buni decât „cocoșii”.
„Au fost multe lucruri care nu s-au petrecut așa cum am fi dorit, deși ne-am implicat foarte mult. Am încercat să jucăm într-o manieră ofensivă, dar nu am avut șansa de a marca. Este adevărat că a existat și acel penalti, care fost punctul de cotitură al meciului. În 2008, 2010 sau 2012 am pierdut în fața unor echipei mai puternice, însă nu a fost cazul în această seară. Am avut jucători accidentați, precum Gomez și Khedira, Hummels a fost suspendat, iar Boateng a ieșit de pe teren accidentat. Aceste absențe nu au putut fi compensate. Am fost slăbiți, pentru că este vorba de patru jucători extrem de importanți. Echipa mea a făcut maximum și nu este nimic de regretat”, a declarat Low.
Selecționerul german a comentat și faza hențului în careu comis de Schweinsteiger, care le-a permis francezilor să deschidă scorul din penalti: „Este dificil de decis. Am văzut că mâna nu era neapărat în apropierea corpului, totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă. Este ghinion, însă atunci când sari, nu-ți poți controla toate mișcările. Dar nu vreau să acuz pe nimeni”.
Joachim Low consideră Franța este favorită în finala EURO 2016, împotriva Portugaliei. „Cred că Franța va câștiga împotriva Portugaliei, care nu a convins pe deplin. Franța a meritat calificarea, este o echipă foarte bună, chiar dacă noi am fost mai buni decât ei”, a conchis el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS