24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPortugalia și Țara Galilor luptă pentru un loc în finala Euro

Portugalia și Țara Galilor luptă pentru un loc în finala Euro

Euro 2016

Reprezentativele Portugaliei și Țării Galilor se vor întâlni astăzi, de la ora 22.00 (Pro TV / Dolce Sport 1), la Lyon, în prima semifinală a Campionatului European din Franța. Partida va fi arbitrată de suedezul Jonas Eriksson, ajutat de conaționalii Mathias Klasenius, Daniel Wärnmark (asistenți), Stefan Johannesson, Markus Strömbergsson (adiționali) și de rezerva Szymon Marciniak (Polonia).
Pentru această dispută, selecționerul Portugaliei, Fernando Santos, nu va putea conta pe William Carvalho – suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, în timp ce rivalul său, Chris Coleman, va trebui să alinieze o echipă fără decarul Aaron Ramsey şi fundaşul Ben Davies, și ei tot suspendați. Conform regulamentului de desfăşurare a competiţiei, după semifinale toate cartonaşele galbene se anulează, astfel ca toţi jucătorii să fie eligibili pentru finala programată pe 10 iulie. Orice cartonaş roşu primit însă în semifinale atrage după sine suspendarea.
Până acum, cele două combatante s-au mai întâlnit de trei ori, toate fiind însă partide amicale, conform euro2016franta.ro, lusitanii câștigând de două ori, iar galezii o dată.
În drumul său de la Euro, Portugalia a încheiat grupa pe locul trei, după Ungaria și Islanda, apoi a eliminat pe rând Croația – în optimi și Polonia – în sferturi, în timp ce oponenta sa, Țara Galilor, a fost lideră în grupa B, apoi a depășit Irlanda de Nord – în optimi și Belgia – în sferturi.
Cea de-a doua semifinală, Franța – Germania, se va disputa mâine, tot de la ora 22.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS